Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,813,525 Members 39,091 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Soft keys not responding

Tip us?
 
iLOSER
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 56
Join Date: Apr 2009
Default Soft keys not responding

Hello. Well I've been googling my problem I just recent ran into for about a few weeks now and found no solution. Just found some guy suggesting the app, Softkeys in the play store. I don't mind using that app for now but sometime it gets annoying.

Problem is, the soft keys on the bottom (home, return, search, menu) isn't responding to any of my touches. I tried pressing it down, slightly touching it but still nothing. Stock Vibrant, not rooted.

Maybe it's a software issue? Anyone else having the problems I am? And if you are, is there a way to fix it? THANKS IN ADVANCE
 
iLOSER
Old
#2  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 56
Join Date: Apr 2009
bump
 
Xenoism
Old
#3  
Xenoism's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 271
Posts: 643
Join Date: Oct 2010
Location: Chicago
Quote:
Originally Posted by iLOSER View Post
Hello. Well I've been googling my problem I just recent ran into for about a few weeks now and found no solution. Just found some guy suggesting the app, Softkeys in the play store. I don't mind using that app for now but sometime it gets annoying.

Problem is, the soft keys on the bottom (home, return, search, menu) isn't responding to any of my touches. I tried pressing it down, slightly touching it but still nothing. Stock Vibrant, not rooted.

Maybe it's a software issue? Anyone else having the problems I am? And if you are, is there a way to fix it? THANKS IN ADVANCE
When are where did you purchase your vibrant? I'm asking because if you bought it used, or you've had it for a long time...the digitizer may be going bad. I've read that captivate buttons not working is one of the early signs that your digitizer might be going bad.


Also, isn't the app "softkeys" that you are referring to only for root users? You said you weren't rooted though Maybe I'm wrong.


Phone: Galaxy Nexus
ROM: Purity
Kernel: Hellscore Kernel

Launcher: Nova
 
iLOSER
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 56
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Xenoism View Post
When are where did you purchase your vibrant? I'm asking because if you bought it used, or you've had it for a long time...the digitizer may be going bad. I've read that captivate buttons not working is one of the early signs that your digitizer might be going bad.


Also, isn't the app "softkeys" that you are referring to only for root users? You said you weren't rooted though Maybe I'm wrong.
I bought it used, so called new from craigslist from a woman for a $120. It was a steal! Bout in the beginning of this year only. And yes, you are correct about the soft keys. It's for rooted phones only but I only use the home button just so that I can get back. Hopefully it's not the digitizer, I don't want to replace it. No scratches, nothing :/

Sent from my SGH-T959 using XDA
 
iLOSER
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 56
Join Date: Apr 2009
this is so weird. i downloaded an app and all of sudden, the softkeys started acting all weird. the lights came off and on, one at a time then all at once. then it just started working!!! i guess it does have something to do with the digitizer. hopefully i dont have to replace it.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes