Post Reply

Zopo ZP100 (MediaTek MT6575) - ICS upgrade guide

OP cactuz

3rd August 2012, 04:02 PM   |  #401  
Member
Thanks Meter: 5
 
35 posts
Join Date:Joined: May 2012
Quote:
Originally Posted by kiptandori

is your 3g working on ICS? mine is not

My 3G seems fine. flashed an ICS ROM from earlier in this thread (can't remember which) then installed this ROM (via CWM)

http://chinamobiles.org/attachment.p...9&d=1339503050

from this website (also linked earlier in the thread)

http://chinamobiles.org/showthread.p...ighlight=zp100
3rd August 2012, 05:42 PM   |  #402  
anexonel13's Avatar
Senior Member
Flag #MontrealTexas
Thanks Meter: 35
 
275 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
Quote:
Originally Posted by kiptandori

Nice thx in advance

Here is the download link to downgrade. http://anexonel.net76.net/?page_id=10

---------- Post added at 12:42 PM ---------- Previous post was at 12:41 PM ----------

Quote:
Originally Posted by kladiv

3G issue of Zopo Pilot has beed solved by the following guide:
http://www.zopomobileshop.com/downlo...roblema_3g.pdf (ITA)

These are the steps:

0) Suggested by me : via Recovery execute 1 wipe cache and 2 wipe data (reset)

1) Open FlashTool and select the ...emmc_format... of the choosen ROM
suggested: http://www.4shared.com/rar/vFM_qPP7/..._play_ful.html but i think the other ones work well too

2) Click on "Format" button, select "format whole flash" box and then press OK

3) Connect your ZP100 via USB with the battery mounted, wait for format ok (red icon)

4) Then remove the ZP100 from USB, and remove the battery

5) Click on the "Download" icon, then connect the ZP100 via usb (without battery mounted), wait for flash finished

6) If you use the original Zopo ROM, root the ROM via pc using "zopo zp100 4.0ROOT by008" batch script.

Here is an english version of the pdf made by the zopo team.
http://anexonel.net76.net/?page_id=10
Last edited by anexonel13; 3rd August 2012 at 05:45 PM.
3rd August 2012, 06:46 PM   |  #403  
Member
Thanks Meter: 5
 
35 posts
Join Date:Joined: May 2012
Quote:
Originally Posted by anexonel13

Here is the download link to downgrade. http://anexonel.net76.net/?page_id=10

---------- Post added at 12:42 PM ---------- Previous post was at 12:41 PM ----------



Here is an english version of the pdf made by the zopo team.
http://anexonel.net76.net/?page_id=10

Thanks - which bit on that page is the downgrade link - or is the 3G fix actually a downgrade to GB.....am guessing the first flash (to format) is necessary to allow a downgrade from ICS to GB?

Thanks again
Last edited by Boleyn; 3rd August 2012 at 08:32 PM.
3rd August 2012, 11:27 PM   |  #404  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
Well i got ICS back on my phone then tried the 3g fix a few times, the flashing went fine but i still have no 3g on both sim slots.
The downgrade still does not work for some weird reason, i think i have a never model of the zp100, it came with ICS installed and it doesnt have the cam/recorder switch
4th August 2012, 02:16 AM   |  #405  
anexonel13's Avatar
Senior Member
Flag #MontrealTexas
Thanks Meter: 35
 
275 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
Quote:
Originally Posted by Boleyn

Thanks - which bit on that page is the downgrade link - or is the 3G fix actually a downgrade to GB.....am guessing the first flash (to format) is necessary to allow a downgrade from ICS to GB?

Thanks again

Look below you will see it. No it isnt a downgrade... well it shouldnt be
Last edited by anexonel13; 4th August 2012 at 02:48 AM.
4th August 2012, 04:26 AM   |  #406  
Senior Member
Flag Australia
Thanks Meter: 27
 
225 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by hanu_blr

setting->calibration->use fast charge

Calibration is not an option in the phone's settings menu. Is it via a program? What is BMW?
4th August 2012, 04:39 AM   |  #407  
anexonel13's Avatar
Senior Member
Flag #MontrealTexas
Thanks Meter: 35
 
275 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
Quote:
Originally Posted by pbezza

Calibration is not an option in the phone's settings menu. Is it via a program? What is BMW?

Yes here is a link to it! https://play.google.com/store/apps/d....bmw.pro&hl=en

or download the full version here on anexonel.co.cc on the download links page
Last edited by anexonel13; 4th August 2012 at 04:49 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to anexonel13 For This Useful Post: [ View ]
4th August 2012, 03:23 PM   |  #408  
Member
Flag Manila
Thanks Meter: 1
 
32 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Donate to Me
More
is it safe to use bmw and calibrate on fast charge? i was thinking it might affect battery lifespan if its manipulated like that? please clear it up to me
4th August 2012, 06:25 PM   |  #409  
Senior Member
Flag bangalore
Thanks Meter: 7
 
154 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by hideki_

is it safe to use bmw and calibrate on fast charge? i was thinking it might affect battery lifespan if its manipulated like that? please clear it up to me

when in doubt, dont use it, it will charge at 500ma by default, enabling will charge at 900ma.
5th August 2012, 02:22 PM   |  #410  
Senior Member
Flag Australia
Thanks Meter: 27
 
225 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Boleyn

My 3G seems fine. flashed an ICS ROM from earlier in this thread (can't remember which) then installed this ROM (via CWM)

http://chinamobiles.org/attachment.p...9&d=1339503050

from this website (also linked earlier in the thread)

http://chinamobiles.org/showthread.p...ighlight=zp100

I've been looking at this site for a while and just realised they added another B79 CWM ROM dated 28JUL12 http://chinamobiles.org/attachment.p...3&d=1343653737 however it works with the ZP100 ROM perfectly. The ROM includes some handy tools and the LED flash is the brightest I've seen it for the camera and the included torch app and another flashlight app I have installed.

The ROM doesn't have a reboot to recovery option and the B79 and ZP100 Battery and Reboot to Recovery CWM addons stop the phone from booting so don't flash either.

The ROM has fixed the Home button allignment up on my B79 perfectly.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
mediatek, mtk6575
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Android General by ThreadRank