Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,813,079 Members 54,427 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

SD Card mounting

Tip us?
 
michaelnhf
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Apr 2009
Default SD Card mounting

Just checking to see if anyone is having the same problem as me. Everytime I restart my phone I have to mount my sd card in order for it to show up and be used. Why doesn't it automount? I am s-off with the latest Global ICS RUU. any help guys

thanks!
The Following User Says Thank You to michaelnhf For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
synisterwolf
Old
#2  
synisterwolf's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2,198
Posts: 6,424
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by michaelnhf View Post
Just checking to see if anyone is having the same problem as me. Everytime I restart my phone I have to mount my sd card in order for it to show up and be used. Why doesn't it automount? I am s-off with the latest Global ICS RUU. any help guys

thanks!
i havent came across this before. but try this.

turn off phone
remove card
turn on phone
turn off phone again
place card into sd slot
turn on phone
Quote:
Originally Posted by The Internet
You learn something new everyday. Unless you have a brain injury, then it's all pretty much yelling and coloring.
Congratulations on being the kind of person who corrects the grammar of others, unsolicited. You're the Microsoft Word Paperclip.
 
michaelnhf
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by synisterwolf View Post
i havent came across this before. but try this.

turn off phone
remove card
turn on phone
turn off phone again
place card into sd slot
turn on phone
I have tried this many times, i may try and reflash the ruu
 
Kratz17
Old
#4  
Kratz17's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 168
Posts: 888
Join Date: Dec 2010
Location: San Juan
Quote:
Originally Posted by michaelnhf View Post
I have tried this many times, i may try and reflash the ruu
After the ruu do a factory reset from hboot before the phone first boot.
Phone: Optimized [LG] Google HammerHaed
Rom: Currently Looking
Kernel: Currently Looking
Recovery: Latest [CWM] Touch CWM



Nexus 4
HTC Rezound
Evo 4G LTE
Evo 3D
HTC Droid Incredible
LG G2X
Motorola Droid 2
 
hgoldner
Old
#5  
hgoldner's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 540
Posts: 2,074
Join Date: Jun 2010
Location: Southeastern Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by michaelnhf View Post
Just checking to see if anyone is having the same problem as me. Everytime I restart my phone I have to mount my sd card in order for it to show up and be used. Why doesn't it automount? I am s-off with the latest Global ICS RUU. any help guys

thanks!
No, you're not alone. Also on the new firmware running a post-RUU ROM. Also experiencing the need to manually remount sdcard2 after reboot. I suppose I will try all these things before I flash another ROM. Not worth the aggravation now.

Sent into the innertubes from my Arnova 10 G2.
Verizon Wireless HTC One M8 - Rooted/S-Off
Firmware/Recovery/ROM: 2.21.605.2, TWRP, Skyfall
Asus Transformer TF300T - Rooted/unlocked
Firmware/Recovery/ROM: 10.6.1.27.5; TWRP; CROMI-X
Nexus 7 FHD (2013) - Rooted/locked - KitKat KTU84P (v4.4.4)
Chromecast - Rooted
Firmware/ROM:: FlashCast; Eureka ROM
Retired devices: HTC Rezound; Nexus 7 (2012); HTC Droid Incredible; Arnova 10 G2
 
cbrown245
Old
#6  
cbrown245's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 699
Posts: 1,318
Join Date: Aug 2010
Location: Cleveland
This is not caused by the new ruu , I'm still on the old firmware and I get this problem all the time . I just dirty flash the Rom and it puts a bandaid on the problem .

Sent from my ADR6425LVW using xda premium
BadSeed Tranquil M8
 
michaelnhf
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Apr 2009
I ran the .2 ruu and have been fine since

Sent from my Rezound using xda app-developers app
 
couchmonkey
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 29
Posts: 460
Join Date: Mar 2011
i have that prob too
 
hgoldner
Old
(Last edited by hgoldner; 26th August 2012 at 02:41 PM.)
#9  
hgoldner's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 540
Posts: 2,074
Join Date: Jun 2010
Location: Southeastern Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by michaelnhf View Post
I ran the .2 ruu and have been fine since

Sent from my Rezound using xda app-developers app
Did you do the factory reset from hboot afterwards as Kratz17 suggested after redoing the RUU?

EDIT - Tried that myself but problem persists.
Verizon Wireless HTC One M8 - Rooted/S-Off
Firmware/Recovery/ROM: 2.21.605.2, TWRP, Skyfall
Asus Transformer TF300T - Rooted/unlocked
Firmware/Recovery/ROM: 10.6.1.27.5; TWRP; CROMI-X
Nexus 7 FHD (2013) - Rooted/locked - KitKat KTU84P (v4.4.4)
Chromecast - Rooted
Firmware/ROM:: FlashCast; Eureka ROM
Retired devices: HTC Rezound; Nexus 7 (2012); HTC Droid Incredible; Arnova 10 G2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes