Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,130 Members 53,789 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

SD Card mounting

Tip us?
 
michaelnhf
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Apr 2009
Default SD Card mounting

Just checking to see if anyone is having the same problem as me. Everytime I restart my phone I have to mount my sd card in order for it to show up and be used. Why doesn't it automount? I am s-off with the latest Global ICS RUU. any help guys

thanks!
The Following User Says Thank You to michaelnhf For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
synisterwolf
Old
#2  
synisterwolf's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2116
Posts: 6,275
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by michaelnhf View Post
Just checking to see if anyone is having the same problem as me. Everytime I restart my phone I have to mount my sd card in order for it to show up and be used. Why doesn't it automount? I am s-off with the latest Global ICS RUU. any help guys

thanks!
i havent came across this before. but try this.

turn off phone
remove card
turn on phone
turn off phone again
place card into sd slot
turn on phone
Quote:
Originally Posted by The Internet
You learn something new everyday. Unless you have a brain injury, then it's all pretty much yelling and coloring.
 
michaelnhf
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by synisterwolf View Post
i havent came across this before. but try this.

turn off phone
remove card
turn on phone
turn off phone again
place card into sd slot
turn on phone
I have tried this many times, i may try and reflash the ruu
 
Kratz17
Old
#4  
Kratz17's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 168
Posts: 887
Join Date: Dec 2010
Location: San Juan
Quote:
Originally Posted by michaelnhf View Post
I have tried this many times, i may try and reflash the ruu
After the ruu do a factory reset from hboot before the phone first boot.
Phone: Optimized [LG] Google HammerHaed
Rom: Currently Looking
Kernel: Currently Looking
Recovery: Latest [CWM] Touch CWM



Nexus 4
HTC Rezound
Evo 4G LTE
Evo 3D
HTC Droid Incredible
LG G2X
Motorola Droid 2
 
hgoldner
Old
#5  
hgoldner's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 518
Posts: 2,016
Join Date: Jun 2010
Location: Southeastern Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by michaelnhf View Post
Just checking to see if anyone is having the same problem as me. Everytime I restart my phone I have to mount my sd card in order for it to show up and be used. Why doesn't it automount? I am s-off with the latest Global ICS RUU. any help guys

thanks!
No, you're not alone. Also on the new firmware running a post-RUU ROM. Also experiencing the need to manually remount sdcard2 after reboot. I suppose I will try all these things before I flash another ROM. Not worth the aggravation now.

Sent into the innertubes from my Arnova 10 G2.
Verizon Wireless HTC One M8 - Rooted/S-Off
Firmware/ROM: Stock 1.55.605.2
Asus Transformer TF300T - Rooted/unlocked
Firmware/ROM: 10.6.1.27.5 firmware; TWRP; CROMI-X
Nexus 7 FHD (2013) - Rooted/locked - KitKat KTU84L (v4.4.3)
Chromecast - Rooted
Firmware/ROM:: FlashCast; Eureka ROM
Retired devices: HTC Rezound; Nexus 7 (2012); HTC Droid Incredible; Arnova 10 G2
 
cbrown245
Old
#6  
cbrown245's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 672
Posts: 1,300
Join Date: Aug 2010
Location: Cleveland
This is not caused by the new ruu , I'm still on the old firmware and I get this problem all the time . I just dirty flash the Rom and it puts a bandaid on the problem .

Sent from my ADR6425LVW using xda premium
BadSeed Tranquil M8
 
michaelnhf
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 78
Join Date: Apr 2009
I ran the .2 ruu and have been fine since

Sent from my Rezound using xda app-developers app
 
couchmonkey
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 29
Posts: 460
Join Date: Mar 2011
i have that prob too
 
hgoldner
Old
(Last edited by hgoldner; 26th August 2012 at 02:41 PM.)
#9  
hgoldner's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 518
Posts: 2,016
Join Date: Jun 2010
Location: Southeastern Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by michaelnhf View Post
I ran the .2 ruu and have been fine since

Sent from my Rezound using xda app-developers app
Did you do the factory reset from hboot afterwards as Kratz17 suggested after redoing the RUU?

EDIT - Tried that myself but problem persists.
Verizon Wireless HTC One M8 - Rooted/S-Off
Firmware/ROM: Stock 1.55.605.2
Asus Transformer TF300T - Rooted/unlocked
Firmware/ROM: 10.6.1.27.5 firmware; TWRP; CROMI-X
Nexus 7 FHD (2013) - Rooted/locked - KitKat KTU84L (v4.4.3)
Chromecast - Rooted
Firmware/ROM:: FlashCast; Eureka ROM
Retired devices: HTC Rezound; Nexus 7 (2012); HTC Droid Incredible; Arnova 10 G2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Cast Your Device Screen the Way it Was Meant to be with Second Screen

Not too long ago here on the XDA Portal, we covered how Google had made … more

Samsung Gear Live Unboxed the XDA Way – XDA Developer TV

XDA Developer TV Producer AdamOutleris known for his XDA Unboxingseries where … more

Make Your Own DIY Capacitive Stylus

The XDA Portal is a place where we like to talkabout things that are interesting, fun, and sometimes … more