Thread Closed

DROID RAZR HD Utility 1.10 [Windows]

OP mattlgroff

6th February 2013, 11:05 PM   |  #201  
mattlgroff's Avatar
OP Recognized Developer
Flag San Diego
Thanks Meter: 2,386
 
2,221 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Re: DROID RAZR HD Utility 1.10 [Windows]
Quote:
Originally Posted by jabeth407

Does this work with the xt926 unlocked boot already?

If you mean Developer Edition...yes it should.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to mattlgroff For This Useful Post: [ View ]
7th February 2013, 01:20 AM   |  #202  
GoClifGo05's Avatar
Senior Member
Flag Maryland
Thanks Meter: 365
 
1,521 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Re: DROID RAZR HD Utility 1.10 [Windows]
Quote:
Originally Posted by mattlgroff

If you mean Developer Edition...yes it should.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

Works just fine on XT926 dev.


Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to GoClifGo05 For This Useful Post: [ View ]
7th February 2013, 07:18 AM   |  #203  
Member
Thanks Meter: 2
 
43 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by mattlgroff

[URL="http://www.droidrzr.com/index.php/topic/5246-droid-razr-hd-utility-110-linuxmac/"]If you have any kind of troubleshooting you can also find me there usually in the Chatroom.[*]Link 2:: http://www.batakang.com/ftp/DROID_RA...tility1.10.zip[/LIST]~Enjoy! If you liked it hit the thanks button!

Ulitity worked very smooth. I couldn't get it to recovery. RootKeeper doesn't indicate root or root permission.

---------- Post added at 12:45 AM ---------- Previous post was at 12:32 AM ----------

Quote:
Originally Posted by mattlgroff

If you have any kind of troubleshooting you can also find me there usually in the Chatroom.
~Enjoy! If you liked it hit the thanks button!

I first tried to root a razr m, verizon, basic phone. 2 months going nowhere, erasing & restoring all the personal data & apps. nothing. 4 different but, similar methods. root-android.com has the best for that but, not on my phone. It was what I would describe as half rooted. I threw it away and got this razr hd dev edition from moto with them telling me that when I unlocked the bootloader the phone would be considered rooted. Even after this ulitity the only thing that has changed is a downgraded OS. What stayed the same; all the apps, add-ons and, data are all gone.

Can you tell me why this is so difficult to do on these phones?

---------- Post added at 12:56 AM ---------- Previous post was at 12:45 AM ----------

Quote:
Originally Posted by jabeth407

Can you tell me why this is so difficult to do on these phones?

I can use the fastboot.exe that I have as part of the developers kit. I have something else root-android.com had me get from a site.
What would be the command line to force a proper recovery as per your process?

---------- Post added at 01:18 AM ---------- Previous post was at 12:56 AM ----------

Quote:
Originally Posted by jabeth407

I have something else root-android.com had me get from a site.
What would be the command line to force a proper recovery as per your process?

I have the Android SDK Manager accessing all the versions of the android systems, and Visual VM a java troubleshooting.
Can I use these to finish this and how? Not the Visual VM but, the SDK Manager?
Last edited by jabeth407; 7th February 2013 at 06:51 AM. Reason: misworded sentence
7th February 2013, 02:45 PM   |  #204  
Member
Thanks Meter: 2
 
43 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Question
Quote:
Originally Posted by jabeth407

messing with it

I messed with it as much as I can. the safestrap stops itself or the system stops it when it boots, i was thinking that would be where the recovery was to come through. rootkeeper doesn't have anything to keep according to it. I've tried a couple of times, same results. I hate that OS it is downgraded to. what is it 4.0.4, it's listed in the SDK manager's android packages. Why is this so complex?, trap the processor, change the root permission bit, replace the system files with custom, untrap the processor, reboot. What prevents that root permission from being changed? Shouldn't the fastboot process have access to it? I noticed commands in fastboot that aren't listed on it's screen. motorola uses 'em with it's process to unlock the bootloader. for example; it uses a fastboot 'unlock' PHONE_KEY command to unlock the phone. they call phone_key a unique_key but, you get the picture. they also use an 'oem' command to push out the bootstrap code.
7th February 2013, 10:21 PM   |  #205  
Member
Thanks Meter: 2
 
43 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Another Failure
Must be some secret code to root the devices that come through my hands. The RAZR M from verizon was guaranteed, bull. brand new, threw that away. The RAZR HD developer edition from verizon was doubly guaranteed, brand new, still have it. Must be some secret code. I can't even tell ANY difference whatsoever in the locked & unlocked bootloader position. I don't find ANY benifit or detrimet from having the 'developer edition phone'. phony!

I still can't seem to get ANY answers as to how the root is set, why can't the root be changed, what set it in the first place, how can updates be made without resetting it, etc..
8th February 2013, 12:59 AM   |  #206  
GoClifGo05's Avatar
Senior Member
Flag Maryland
Thanks Meter: 365
 
1,521 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Re: DROID RAZR HD Utility 1.10 [Windows]
Stop spamming the forum and read the information available.

Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
The Following 3 Users Say Thank You to GoClifGo05 For This Useful Post: [ View ]
8th February 2013, 03:10 PM   |  #207  
Member
Thanks Meter: 2
 
43 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Thumbs up Amazing result
Quote:
Originally Posted by GoClifGo05

Stop spamming the forum and read the information available.

Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2

Who's spamming? Is that code for asking hard questions?
Back to this Utility
It always runs smooth. I did the utility's process and it failed. I upgraded back to 4.1.1 from the 4.0.4 the utility needs for root. I read some more, and noticed in the other root thread this forum a comment about not having a root exploit for 4.1.1. I reran the utility after a factory reset, I don't think that mattered. Root Android has a batch file setup similar to the one contained here. When I got to #2; the exploit failed, partially. I reran it; a different failure resulted. I ran the foreign exploiter; it failed, similar to other attempts to root a RAZR M. I reran step #2, failed, the other one, failed. Back and forth about a dozen times. After the 3rd or 4th attempt, I installed #3. A couple of exploit attempts later I installed #4. That would have been about half way through the dozen attempts to exploit. Sometimes I ran the same exploit 2 or 3 times before switching to the other one.

Success!!! Poof! just like that, didn't change anything I had done a dozen times prior, it just took the root. All the apps change. Now I have POWER! Obviously there are some mild platform conflicts that can be overcome with repetition.
8th February 2013, 04:34 PM   |  #208  
richardjrdeal's Avatar
Junior Member
Flag Murfreesboro
Thanks Meter: 2
 
14 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Re: DROID RAZR HD Utility 1.10 [Windows]
dude...this utility worked great! X1 attempt = rooted! Thanks.

Sent from my ROOTED DROID RAZR MAXX HD
12th February 2013, 12:50 PM   |  #209  
Member
Thanks Meter: 4
 
90 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
More
Hi, with this utility can i root the droid razr maxx hd locked bootloader or need to unlock the boot loader first?
Thanks in advance!
12th February 2013, 06:46 PM   |  #210  
mattlgroff's Avatar
OP Recognized Developer
Flag San Diego
Thanks Meter: 2,386
 
2,221 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Re: DROID RAZR HD Utility 1.10 [Windows]
Quote:
Originally Posted by alexxdj

Hi, with this utility can i root the droid razr maxx hd locked bootloader or need to unlock the boot loader first?
Thanks in advance!

Well firstly you cannot unlock it if its not a Developer Edition. Secondly it works locked OR unlocked just fine.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

The Following User Says Thank You to mattlgroff For This Useful Post: [ View ]
Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in RAZR HD Original Android Development by ThreadRank