Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,957 Members 54,472 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum
View Poll Results: How will you rate Micromax A110 performance-wise, out of 5 stars.
1 35 2.90%
2 20 1.66%
3 154 12.76%
4 424 35.13%
5 574 47.56%
Voters: 1207. You may not vote on this poll

Micromax A110 Canvas 2: All Things Thread

Tip us?
 
pradeepjoshua
Old
#4821  
pradeepjoshua's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 112
Posts: 419
Join Date: Feb 2012
Location: Chennai
Default Re: Micromax A110: All Things Root Thread

Quote:
Originally Posted by Rahulsingh190 View Post
If I try to check for updates in settings ...it always shows network connection problem.. so we can't have OTA update.. can it be fixed..

Sent from my Samsung GT-S9081 using XDA Premium HD app
No ota server down...and moreover we don't need ota...there is not gonna be any official updates from 4.1.1

Sent from my Cynus T2 using Tapatalk 2
Respect The DEVs without which xda won't exist
 
hp_vercetti
Old
(Last edited by hp_vercetti; 13th February 2013 at 09:11 AM.)
#4822  
hp_vercetti's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 91
Posts: 103
Join Date: Apr 2012
Location: New Delhi
One little question, now that we have a working and official (well, not official from MMX but yay!) Jelly Bean 4.1.1, is CyanogenMod 10 possible? Can @Devs build a CM10 with the kernel sources available? And, is it possible to upgrade the base version from 4.1.1 to 4.1.2?
Any answer would be appreciated!
Regards
 
suhas.holla
Old
#4823  
suhas.holla's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 957
Posts: 644
Join Date: Mar 2011
Location: Bangalore

 
DONATE TO ME
Default Re: Micromax A110: All Things Root Thread

Quote:
Originally Posted by hp_vercetti View Post
One little question, now that we have a working and official (well, not official from MMX but yay!) Jelly Bean 4.1.1, is CyanogenMod 10 possible? Can @Devs build a CM10 with the kernel sources available? And, is it possible to upgrade the base version from 4.1.1 to 4.1.2?
Any answer would be appreciated!
Regards
we have only ICS kernel 3.0.13 sources...still jb kernel 3.4 is not yet released ...so its difficult to build the cyanogenmod 10.1 without the kernel sources if base jb

Sent from my Micromax A110 using Tapatalk 2
My works:

Worked On:
Micromax A60 || Samsung Galaxy Ace || Spice Stellar Mi-425 || Micromax A110 || Micromax A116 Canvas HD || Canvas Turbo
Currently Working On:
Moto G

DONT FORGET TO HIT THANKS IF U THINK I HELPED U
The Following 2 Users Say Thank You to suhas.holla For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
VipinKC
Old
#4824  
VipinKC's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 383
Posts: 659
Join Date: Nov 2012
Location: 12.98 N 77.58 E
Quote:
Originally Posted by suhas.holla View Post
we have only ICS kernel 3.0.13 sources...still jb kernel 3.4 is not yet released ...so its difficult to build the cyanogenmod 10.1 without the kernel sources if base jb

Sent from my Micromax A110 using Tapatalk 2
@Suhas any updates on Kernel development with @Varun and @Bala @ Dark4Driod.

Eager to test on MMX A110

Hopefully a ICS Kernel with JB 4.1.1 would not conflict in MMX A110
If I helped you in any way, press that "THANKS" button

Contributions:
Micromax A110 MMXZJB ROM
DrBhokali JB & ICS ROM
Micromax A110 Canvas 2 Thread
ThunderZap Kernel 1.1

Phone: Nexus 4 | ROM: ParanoidAndroid | Kernel: Faux

 
shubhdeep99
Old
#4825  
shubhdeep99's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 119
Posts: 315
Join Date: Apr 2011
Location: Panipat(Haryana)
Default Re: Micromax A110: All Things Root Thread

Quote:
Originally Posted by suhas.holla View Post
we have only ICS kernel 3.0.13 sources...still jb kernel 3.4 is not yet released ...so its difficult to build the cyanogenmod 10.1 without the kernel sources if base jb

Sent from my Micromax A110 using Tapatalk 2
Not really , actually i have galaxy 5 runing cyanogenmod 10.1 (4.2.1) with gingerbread kernel... so point is a good custom kernel by a good developer is enough... and also a phone which is same as ours and gave cm10.1

Sent from my GT-I5500 using Tapatalk 2
My Current Devices:-
1. Nexus 4 (MAKO) 8GB
2. Samsung Galaxy 5 GT-I5500
The Following User Says Thank You to shubhdeep99 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
snowsunil
Old
#4826  
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 198
Join Date: Dec 2012
Location: Bangalore
Default Re: Micromax A110: All Things Root Thread

How to use backtrack in canvas 2??? Can we???

Sent from my Micromax A110 using Tapatalk 2
 
cornitos
Old
#4827  
Junior Member
Thanks Meter 8
Posts: 15
Join Date: Dec 2012
@varun and @hell_lock. Please stop mocking each other . You two are such an inspiration to all of us and we are so very lucky to have you guys contributing to this forum. If there are devs out here who can bring the latest to our phone, you guys would be at the top of that list. Imagine what you could do together. It would be so awesome for you guys to share your knowledge with each other, and this would be so good for both the devs as well as our community. I'm saying this with humbleness as a complete noob.
The Following 5 Users Say Thank You to cornitos For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
sheshuvadrevu
Old
#4828  
Senior Member
Thanks Meter 396
Posts: 411
Join Date: Dec 2012
Location: Hyderabad

 
DONATE TO ME
Default Repartitioned my internal sd to 2.5 gb

Hey guys!
Check this out, i have successfully repartitioned my internal sd to 2.5 without a glitch, usb mounting is also working...
Follow this link... http://www.myphoneph.com/showthread.php?t=336
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-02-13-16-55-16.jpg
Views:	170
Size:	20.5 KB
ID:	1726150   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-02-13-16-55-23.jpg
Views:	158
Size:	22.7 KB
ID:	1726151   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-02-13-16-55-32.jpg
Views:	158
Size:	11.2 KB
ID:	1726152  
 
sheshuvadrevu
Old
#4829  
Senior Member
Thanks Meter 396
Posts: 411
Join Date: Dec 2012
Location: Hyderabad

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by cornitos View Post
@varun and @hell_lock. Please stop mocking each other . You two are such an inspiration to all of us and we are so very lucky to have you guys contributing to this forum. If there are devs out here who can bring the latest to our phone, you guys would be at the top of that list. Imagine what you could do together. It would be so awesome for you guys to share your knowledge with each other, and this would be so good for both the devs as well as our community. I'm saying this with humbleness as a complete noob.
Well said bro...
 
darkangel1016
Old
#4830  
darkangel1016's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 113
Posts: 366
Join Date: Nov 2012
Location: Bengaluru
Default Backtrack on A110

Quote:
Originally Posted by snowsunil View Post
How to use backtrack in canvas 2??? Can we???

Sent from my Micromax A110 using Tapatalk 2
i have installed backtrack but due to the low amount of RAM it lags a lot. but is usable.
use the free app called "complete linux" from playstore, open the app and it will guide you including downloading the OS image. else you can download from torrent and copy to external card, place it in root of the drive and start the process detailed in "complete linux"
LGD838 (Stock) / Micromax A110 (Stock)



A BIG THANKS AND A BIGGER SALUTE TO ALL DEVELOPERS AND ADVANCED USERS

Tags
canvas 2, development, micromax a110, rom, rooting
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes