Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,805,635 Members 38,706 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

<< GUIDE & Q/A AOSP LTE Issues US / Canada >>

Tip us?
 
PatcheZ
Old
#151  
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 290
Join Date: May 2008
Quote:
Originally Posted by mrnovanova View Post
OK so I had the 3g icon for like a second so I checked it out it said umts with a number. What does that mean?

Btw I'm on Rogers with AOKP and never had any data connection problems.

Sent from my SGH-I747 using XDA Premium HD app
it probably showed something like umts II.
there are various bands of umts (or lte) used around the world
 
akadreday
Old
#152  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 13
Join Date: Feb 2013
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by PatcheZ View Post
lol, read more carefully and follow directions on that thread?
i have the telus s3, exact same phone on aokp
nope, you don't need my 2 cents... but i'll give you a hint: you'd get more help for this issue from the link Quasimodem wrote, more importantly post #3

If you have successfully followed all the steps in post 3, and still no joy, you might be hooped. maybe send it in to sammy, i've read of others whom have had their phones reflashed under warranty or for a small fee.
ii thanks man this **** is jus stressful
 
Quasimodem
Old
#153  
Account currently disabled - OP
Thanks Meter 3,011
Posts: 9,432
Join Date: Jul 2007
Location: Mississippi
Quote:
Originally Posted by mrnovanova View Post
OK so I had the 3g icon for like a second so I checked it out it said umts with a number. What does that mean?

Btw I'm on Rogers with AOKP and never had any data connection problems.

Edit: So I read up on it a bit. Umts is the technology that encompasses both hsdpa and hspa+. So I'm back to my original question. Is the fact that I only see 3g or 4g rom related? Is there something I could flash so my phone displays the full array of bandwidths 3g, h, h+ and 4g?
Sent from my SGH-I747 using XDA Premium HD app
DId it do that on your own or where you in the process of sending a mms? i really don't think it's ROM related because it works sometimes.... what is the baseband?
 
mrnovanova
Old
#154  
mrnovanova's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 194
Posts: 1,004
Join Date: Jun 2011
Location: Montreal
Quote:
Originally Posted by Quasimodem View Post
DId it do that on your own or where you in the process of sending a mms? i really don't think it's ROM related because it works sometimes.... what is the baseband?
what's a baseband? Where do I find that information?
 
Quasimodem
Old
#155  
Account currently disabled - OP
Thanks Meter 3,011
Posts: 9,432
Join Date: Jul 2007
Location: Mississippi
Quote:
Originally Posted by mrnovanova View Post
what's a baseband? Where do I find that information?
Look in About Phone
 
elvin9
Old
#156  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 24
Join Date: Apr 2011
thanks thats help me on att LTE apn
 
mrnovanova
Old
#157  
mrnovanova's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 194
Posts: 1,004
Join Date: Jun 2011
Location: Montreal
Default Re: &lt;&lt; GUIDE & Q/A AOSP LTE Issues US / Canada &gt;&gt;

Quote:
Originally Posted by Quasimodem View Post
Look in About Phone
Ah the radio. It's LLH1 I tried all the updates but I keep coming back to this one. What does that have to do with anything?

Sent from my SGH-I747 using XDA Premium HD app
 
Quasimodem
Old
#158  
Account currently disabled - OP
Thanks Meter 3,011
Posts: 9,432
Join Date: Jul 2007
Location: Mississippi
Quote:
Originally Posted by mrnovanova View Post
Ah the radio. It's LLH1 I tried all the updates but I keep coming back to this one. What does that have to do with anything?

Sent from my SGH-I747 using XDA Premium HD app
Was wondering which one you were on and if you had tried any different ones to try and get better service... Typically it only drops out of LTE for a second when sending an MMS... but I don't believe it's a ROM issue... I'm not currently running task's but I've ran it enough and had solid 4g all the time...
 
mrnovanova
Old
#159  
mrnovanova's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 194
Posts: 1,004
Join Date: Jun 2011
Location: Montreal
Default Re: &lt;&lt; GUIDE & Q/A AOSP LTE Issues US / Canada &gt;&gt;

Quote:
Originally Posted by Quasimodem View Post
Was wondering which one you were on and if you had tried any different ones to try and get better service... Typically it only drops out of LTE for a second when sending an MMS... but I don't believe it's a ROM issue... I'm not currently running task's but I've ran it enough and had solid 4g all the time...
I'm sorry I must have not formulated my question properly. I have no problem with my lte reception. My question is, when I'm not on 4g(lte) why do I see 3g for hsdpa and hsupa instead of h and h+? I dont know how else to say this. Does aokp not have the h and h+ icons?

Sent from my SGH-I747 using XDA Premium HD app
 
Quasimodem
Old
#160  
Account currently disabled - OP
Thanks Meter 3,011
Posts: 9,432
Join Date: Jul 2007
Location: Mississippi
Quote:
Originally Posted by mrnovanova View Post
I'm sorry I must have not formulated my question properly. I have no problem with my lte reception. My question is, when I'm not on 4g(lte) why do I see 3g for hsdpa and hsupa instead of h and h+? I dont know how else to say this. Does aokp not have the h and h+ icons?

Sent from my SGH-I747 using XDA Premium HD app
Ahh... My apologies... In an AOSP ROM, if you see 3g at any point, it's HSDPA/HSUPA and H or H+ is HSDPA+/HSUPA or it could be called 3.5g... You truly are dropping into 3g, not H+.... I don't see it often, but I'm sure I could drive out to middle of nowhere and see 3g...

The Following User Says Thank You to Quasimodem For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes