Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,502 Members 41,851 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] HBoot update

Tip us?
 
Muff(in)
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 43
Join Date: Oct 2012
Unhappy [Q] HBoot update

Hey,

I've got an HOX from T-Mobile and the CID is T-mob101.
The HBoot version is 0.96.0000.

Is it possible to update the HBoot? At the moment i can't use Android Revolution HD because even after flashen the kernel first and then the rom it doesn't work.

The phone is rooted and still S-ON.

Would be nice if anyone could help me.

greez Muff(in)
 
Guich
Old
#2  
Guich's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter 3,229
Posts: 4,322
Join Date: May 2012
Location: Everywhere

 
DONATE TO ME
Default R: [Q] HBoot update

If you have a backup, you can restore this and make the official update and after flash a rom.

Or, you can see if there is a firmaware.zip for upgrade your hboot

Sent from HOX

Harman/Kardon - BoomSound Switcher
Re-Flash full rom with a full wipe, might fix some brain! [cit.]
The Following User Says Thank You to Guich For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Muff(in)
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 43
Join Date: Oct 2012
Hey,

Thanks for your answer.
But where to get such a zip?
I don't have any backup...
Maybe anyone else?

greez Muff(in)
 
bartdeli
Old
(Last edited by bartdeli; 13th February 2013 at 11:29 AM.)
#4  
bartdeli's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 116
Posts: 424
Join Date: Jul 2010
Here is teh link to the firmware collection.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1957376

You should also read this:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1920060
ViperOne 2.1.0 Rom
The Following User Says Thank You to bartdeli For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Guich
Old
#5  
Guich's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter 3,229
Posts: 4,322
Join Date: May 2012
Location: Everywhere

 
DONATE TO ME
You can found the firmware.zip here or you can see if there is a backup for your cid, here

Harman/Kardon - BoomSound Switcher
Re-Flash full rom with a full wipe, might fix some brain! [cit.]
The Following User Says Thank You to Guich For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Muff(in)
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 43
Join Date: Oct 2012
Sooo,

1.
I tried to restore a backup of my cid T-mob101 but even after the checksum5-check and the "restore complete" there is only an bootloop...

2.
When I try to install the firmware.zip there is only "can't open bla bla installation abroted (bad)"

so it seems as if both ways don't work. Awwww I hate the Telekom

greez Muff(in)
 
Guich
Old
#7  
Guich's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter 3,229
Posts: 4,322
Join Date: May 2012
Location: Everywhere

 
DONATE TO ME
Default R: [Q] HBoot update

Quote:
Originally Posted by Muff(in) View Post
Sooo,

1.
I tried to restore a backup of my cid T-mob101 but even after the checksum5-check and the "restore complete" there is only an bootloop...

2.
When I try to install the firmware.zip there is only "can't open bla bla installation abroted (bad)"

so it seems as if both ways don't work. Awwww I hate the Telekom

greez Muff(in)
1) Have you flashed the boot.img??

2) you have to flash the firmware from fastboot and not from recovery, you know how to flash a firmware??

Sent from HOX

Harman/Kardon - BoomSound Switcher
Re-Flash full rom with a full wipe, might fix some brain! [cit.]
The Following User Says Thank You to Guich For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Muff(in)
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 43
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Guich View Post
1) Have you flashed the boot.img??

2) you have to flash the firmware from fastboot and not from recovery, you know how to flash a firmware??
Sent from HOX
1. Yes I flashed the boot.img first

2. you wan't to tell me? Thought I just have to install the zip like a rom...



greez Muff(in)
 
Guich
Old
#9  
Guich's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter 3,229
Posts: 4,322
Join Date: May 2012
Location: Everywhere

 
DONATE TO ME
Default R: [Q] HBoot update

See the second link in post by bartdely...
You have to relock the bootloader, reboot in ruu mode and flash the firmware
After you have to unlock the bootloader and flash a JB rom

Sent from HOX

Harman/Kardon - BoomSound Switcher
Re-Flash full rom with a full wipe, might fix some brain! [cit.]
 
Muff(in)
Old
(Last edited by Muff(in); 13th February 2013 at 02:22 PM.)
#10  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 43
Join Date: Oct 2012
Hey,

the CID of my device isn't listed in your link. So I tryed to relock and flash the firmware but it fails.

If I try the second method I don't update the HBoot...

I already had an Rom with 4.2.1 on the HOX (IceColdJelly) but I wan't to update to use another one.

So for me there is no way to update the HBoot version? What the heck, is this possible. :'(

Muff(in)

Quote:
Step 1: Flash a new JellyBean Sense ROM of your choice --> current Android Revolution HD

Step 2: Flash a custom kernel --> Downloaded zip in Recovery

Step 3: Flash boot.img --> via OneClickTool

Step 4: Reboot
--> boot progress starts --> nothing happens....

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes