Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Nailed it!!!!!!!!! My 4g is back again

OP demension21

13th February 2013, 07:27 AM   |  #1  
demension21's Avatar
OP Senior Member
Flag Laval
Thanks Meter: 41
 
119 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Last week, I did the most stupid thing on my note 2 (SGH-t889). I saw a rom that i liked for the n7100 and flashed on my 889v. Of course, rom works fine but no DATA OR VOICE crying:

So I flashed my phone with my previous rom and I had data again. All of a sudden, after installing all my apps, I lost the connection. My phone went completely crazy
i saw unknown baseband on settings / phone status; phone rebooted itself. I tried to flash a stock rom, or even flash the 889v modem on any rom and no luck; i was on a constant boot loop

I had to flash another modem from T-Mobile to get out of boot looping (MODEM: T889UVALL4_Modem-Jan_16_13-teshxx) but i couldn't get on any network even if I my phone could detect them (I'm on Videotron).

I've searched xda and other sitEs for solution on how to fix an almost empty esf folder. On a tmo modem my emei was 0 0 and on videotron modem it was null.

SOLUTION

My efs folder was almost empty; no nv_data.bin and those other files.

I went across this site

http://galaxynote2root.com/galaxy-no...te-2-sgh-i317/

It's a tutorial on how to enable aws on the AT&T note 2. It had just what i needed: a qcn file. Ive follwed the directions on the site; flashed the qcn file with the QPST software and rebooted the phone. My emei was a bunch of 0. No signal still but the battle wasn't loss.

On this thread
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1804117

I've used the EMEI NVitem generator to create en encrypted file of my EMEI
Put it on the the NV reader / writer, reboted the phone

And VOILA!!!!!!!!!!!!!

i got my signal back but with a tmo modem (MODEM: T889UVALL4_Modem-Jan_16_13-teshxx)
my 4g is back and my gps is working flawwless


Now, just to let you know, I'm not a developer and i take no credit for this. Even if this thread get approved or deleted, I just wanted to help other members like me who are stuck on the same situation (especially 889v owners). At the end.... MY PHONE IS BACK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ohhhh! i allmost forgot....

I AM NOT RESPONSIBLE FOR YOUR PHONE
Last edited by demension21; 25th February 2013 at 11:07 PM. Reason: add info
The Following 21 Users Say Thank You to demension21 For This Useful Post: [ View ]
13th February 2013, 06:15 PM   |  #2  
moabizzi's Avatar
Senior Member
Flag Marlboro NJ
Thanks Meter: 182
 
637 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Donate to Me
More
Re: Nailed it!!!!!!!!! My 4g is back again
Quote:
Originally Posted by demension21

Last week, I did the most stupid thing on my note 2 (SGH-t889). I saw a rom that i liked for the n7100 and flashed on my 889v. Of course, rom works fine but no DATA OR VOICE crying:

So I flashed my phone with my previous rom and I had data again. All of a sudden, after installing all my apps, I lost the connection. My phone went completely crazy
i saw unknown baseband on settings / phone status; phone rebooted itself. I tried to flash a stock rom, or even flash the 889v modem on any rom and no luck; i was on a constant boot loop

I had to flash another modem from T-Mobile to get out of boot looping (MODEM: T889UVALL4_Modem-Jan_16_13-teshxx) but i couldn't get on any network even if I my phone could detect them (I'm on Videotron).

I've searched xda and other sitEs for solution on how to fix an almost empty esf folder. On a tmo modem my emei was 0 0 and on videotron modem it was null.

SOLUTION

My esf folder was almost empty; no nv_data.bin and those other files.

I went across this site

http://galaxynote2root.com/galaxy-no...te-2-sgh-i317/

It's a tutorial on how to enable aws on the AT&T note 2. It had just what i needed: a qcn file. Ive follwed the directions on the site; flashed the qcn file with the QPST software and rebooted the phone. My emei was a bunch of 0. No signal still but the battle wasn't loss.

On this thread
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1804117

I've used the EMEI NVitem generator to create en encrypted file of my EMEI
Put it on the the NV reader / writer, reboted the phone

And VOILA!!!!!!!!!!!!!

i got my signal back but with a tmo modem (MODEM: T889UVALL4_Modem-Jan_16_13-teshxx)
my 4g is back and my gps is working flawwless


Now, just to let you know, I'm not a developer and i take no credit for this. Even if this thread get approved or deleted, I just wanted to help other members like me who are stuck on the same situation (especially 889v owners). At the end.... MY PHONE IS BACK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MIKE BROWN FTW!!!!!!

Sent from my SGH-T889 using XDA Premium HD app
13th February 2013, 07:09 PM   |  #3  
gedster314's Avatar
Senior Member
Oxnard, Ca
Thanks Meter: 114
 
865 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
I can not download Download ATT_I317_AWSMOD_dumimei.qcn. I just get a blank screen in Chrome, IE and Safari. Can you post it or send me a dropbox link or something. Thanks

edit:
Never mind, never saw that kind of Captchaw before. I thought it was just an ad.
Last edited by gedster314; 13th February 2013 at 07:20 PM.
13th February 2013, 09:43 PM   |  #4  
gedster314's Avatar
Senior Member
Oxnard, Ca
Thanks Meter: 114
 
865 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
I keep getting a size difference error when I go to write the my imei
13th February 2013, 10:59 PM   |  #5  
demension21's Avatar
OP Senior Member
Flag Laval
Thanks Meter: 41
 
119 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Re: Nailed it!!!!!!!!! My 4g is back again
Did you generate a txt file with the emei generator?

Sent from my SGH-T889 using xda premium
The Following User Says Thank You to demension21 For This Useful Post: [ View ]
14th February 2013, 12:56 AM   |  #6  
gedster314's Avatar
Senior Member
Oxnard, Ca
Thanks Meter: 114
 
865 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by demension21

Did you generate a txt file with the emei generator?

Sent from my SGH-T889 using xda premium

Problem was I used serveral tools to try to fix this and they did not not requirer the check digit at the end of the imei. The CDWS imei converter requires it. I'm back up and running !!!
14th February 2013, 03:25 AM   |  #7  
demension21's Avatar
OP Senior Member
Flag Laval
Thanks Meter: 41
 
119 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by gedster314

Problem was I used serveral tools to try to fix this and they did not not requirer the check digit at the end of the imei. The CDWS imei converter requires it. I'm back up and running !!!

so you got data back...if so on what baseband?
The Following User Says Thank You to demension21 For This Useful Post: [ View ]
14th February 2013, 04:02 AM   |  #8  
PhxDroid86's Avatar
Senior Member
Flag Phoenix
Thanks Meter: 104
 
449 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Re: Nailed it!!!!!!!!! My 4g is back again
Quote:
Originally Posted by demension21

Did you generate a txt file with the emei generator?

Sent from my SGH-T889 using xda premium

Id really love to talk about your process, as I have used QPST(UPST), CDMA Workshop, etc through varios Android, Blackberry, Palm, etc devices and am trying to confirm (repair steps) for posting... please PM me so I can test

Sent from my SGH-T889 using xda app-developers app
14th February 2013, 05:28 AM   |  #9  
PhxDroid86's Avatar
Senior Member
Flag Phoenix
Thanks Meter: 104
 
449 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Re: Nailed it!!!!!!!!! My 4g is back again
I say (repair steps), I mean restoring from backup... have all the various backups and until my GNII and N4 are picked up im not fixing what isnt broke

Sent from my SGH-T889 using xda app-developers app
15th February 2013, 09:03 PM   |  #10  
gedster314's Avatar
Senior Member
Oxnard, Ca
Thanks Meter: 114
 
865 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by demension21

so you got data back...if so on what baseband?

Here you go.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-02-15-11-55-01.jpg
Views:	1231
Size:	30.6 KB
ID:	1732494  

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes