5,599,539 Members 41,059 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Can only get EDGE network

Tip us?
 
Pikezer1337
Old
#1  
Pikezer1337's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 68
Posts: 340
Join Date: Feb 2013
Default Can only get EDGE network

So I've been using my Galaxy for a bit, and after flashing a few ROMS my mobile data, is only able to pick up EDGE, which is a pretty big deal for me.
It started yesterday when I flashed CM10.1 and then AOKP. Those were both fine, I was still able to get 4g with them, then I came upon a ROM on here that suggested I format my system before installing. So I did that, and ever since then I have not been able to get more then EDGE. I have since returned to stock rom and other roms and they all yield the same result. I have noticed my IMEI was at 0, so I did end up injecting that, but still nothing. My signal strength right now is at -59 dBm. And unfortunately my Mobile Network Type reads: Edge:2. I can provide you guys with different details such as my APN and all if you need.
I also tried my SIM card on my other phone and was immediately able to get LTE on it.
Any help would be greatly appreciated.
 
xBeerdroiDx
Old
#2  
xBeerdroiDx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1343
Posts: 2,296
Join Date: Nov 2012
Location: Fort Worth
So you've checked that recovering your IMEI was successful and is now displayed? You said you've also made sure your APN settings were correct, right? Do you have the "data enabled" checked and the 2G only unchecked (in mobile network settings)?

The All-In-One Guides for the Nexus 5, Galaxy S4 - I337 and Galaxy S3 - I747
 
Pikezer1337
Old
#3  
Pikezer1337's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 68
Posts: 340
Join Date: Feb 2013
Correct, I injected my IMEI and it is the same as on the inside of my phone and it shows that in my settings. My APN settings are correct, I found the LTE settings here and tried them and still nothing. My data is enabled and 2G only is indeed unchecked.

Quote:
Originally Posted by xBeerdroiDx View Post
So you've checked that recovering your IMEI was successful and is now displayed? You said you've also made sure your APN settings were correct, right? Do you have the "data enabled" checked and the 2G only unchecked (in mobile network settings)?
 
liltitiz
Old
#4  
liltitiz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 609
Posts: 988
Join Date: Aug 2012
Location: Québec
Default Re: Can only get EDGE network

Quote:
Originally Posted by Pikezer1337 View Post
Correct, I injected my IMEI and it is the same as on the inside of my phone and it shows that in my settings. My APN settings are correct, I found the LTE settings here and tried them and still nothing. My data is enabled and 2G only is indeed unchecked.
Try new modems
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1831898

When I switched to 4.2 my phone did this, I updated to the latest modem and now it is good

Sent from my SGH-I747 using xda app-developers app
 
xBeerdroiDx
Old
#5  
xBeerdroiDx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1343
Posts: 2,296
Join Date: Nov 2012
Location: Fort Worth
Quote:
Originally Posted by Pikezer1337 View Post
Correct, I injected my IMEI and it is the same as on the inside of my phone and it shows that in my settings. My APN settings are correct, I found the LTE settings here and tried them and still nothing. My data is enabled and 2G only is indeed unchecked.
Well, sir, I would try a modem as liltitiz suggested above. Your other settings seem to be correc .

The All-In-One Guides for the Nexus 5, Galaxy S4 - I337 and Galaxy S3 - I747
 
Pikezer1337
Old
#6  
Pikezer1337's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 68
Posts: 340
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by xBeerdroiDx View Post
Well, sir, I would try a modem as liltitiz suggested above. Your other settings seem to be correc .
Well I went to the link. I believe I was already on the latest modem, so I decided to flash the one above which would be the second newest. The only thing it changed was now instead of EDGE:2 as my mobile network it sasy GPRS:1
I;m not sure what to make of that.
 
Pikezer1337
Old
#7  
Pikezer1337's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 68
Posts: 340
Join Date: Feb 2013
I have somewhat made process on this issue. When I first turn on my phone my Mobile Network Type is UMTS:3 and I am able to get a 4g symbol but the signal is at -113. This is only when I enable mobile data real quick after putting on the phone, if I don't do that after a minute it will change to EDGE;2. The problem is there is no service with it turned on and my asu is at 0. But when I turn it off the signal immediately gets better and I get asu's.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

A More Competitive Spin on the Addictive 2048 Puzzle

You may recall that a few weeks ago, we talked about a rather interesting take on … more

Multiboot in Progress for the Sony Xperia Z1

As we’ve mentioned quite a few times in the past, multiboot is quite the interesting … more

Samsung EFS Tool Updated to V5, Brings Universal Device Support

You may recall that we’ve talked about XDA Recognized Contributor … more

Say Goodbye to Holo Blue Once and for All

When Google released Android 4.4 KitKat back in October of last year, they changed quite a bit … more