5,601,298 Members 56,708 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Straight Talk SGS2- SGH-S959G

Tip us?
 
mr-cook
Old
#1261  
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 1361
Posts: 844
Join Date: Nov 2012
Default Re: Straight Talk SGS2- SGH-S959G

Quote:
Originally Posted by chrishaney23 View Post
Nope. Right clicking does the same as left click...after a minute it will shut down Windows Explorer until I unplug the USB from the phone
Try in CWM and see if your computer recognizes it. In CWM go to mounts and storage and select mount usb. See if that works and we can go from there.

Sent from my SGH-S959G
 
chrishaney23
Old
(Last edited by chrishaney23; 15th February 2013 at 01:38 AM.)
#1262  
Member
Thanks Meter 21
Posts: 72
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by mr-cook View Post
Try in CWM and see if your computer recognizes it. In CWM go to mounts and storage and select mount usb. See if that works and we can go from there.

Sent from my SGH-S959G
Windows tried installing a device driver for a "samsung mobile USB composite device" and failed. No drives appear from the phone in "Computer." Just my hard drive and dvd drive.
 
mr-cook
Old
#1263  
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 1361
Posts: 844
Join Date: Nov 2012
Default Re: Straight Talk SGS2- SGH-S959G

Quote:
Originally Posted by chrishaney23 View Post
Windows tried installing a device driver for a "samsung mobile USB composite device" and failed. No drives from the phone are there in "Computer." Just my hard drive and dvd drive.
Was your phone by chance already plugged into the computer when you tried installing the samsung drivers?

Sent from my SGH-S959G
The Following User Says Thank You to mr-cook For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
chrishaney23
Old
#1264  
Member
Thanks Meter 21
Posts: 72
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by mr-cook View Post
Was your phone by chance already plugged into the computer when you tried installing the samsung drivers?

Sent from my SGH-S959G
no. uninstalled and reinstalled with phone unplugged from PC
 
mr-cook
Old
#1265  
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 1361
Posts: 844
Join Date: Nov 2012
Default Re: Straight Talk SGS2- SGH-S959G

Quote:
Originally Posted by chrishaney23 View Post
no. uninstalled and reinstalled with phone unplugged from PC
Ok. When you plug your phone in does it make the sound?
Do you get the usb symbol in the status bar?
Select that symbol from the status bar, and select mount mass storage?
Then what happens? Anything?

Sent from my SGH-S959G
The Following User Says Thank You to mr-cook For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Titan380
Old
(Last edited by Titan380; 15th February 2013 at 02:04 AM.)
#1266  
Titan380's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 16
Posts: 29
Join Date: Dec 2012
Location: Baltimore
With your phone plugged in to the computer open the device manager on the computer. You will notice your phone with the yellow marking. Click on it to open the window. Remove the failed windows driver. Unhook your phone from computer when done. Plug your phone back up to the computer and let windows look again and install the drivers. I ran into a similar problem. The windows driver will work. Hopefully this helps
The Following 2 Users Say Thank You to Titan380 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
chrishaney23
Old
(Last edited by chrishaney23; 15th February 2013 at 02:16 AM.)
#1267  
Member
Thanks Meter 21
Posts: 72
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by mr-cook View Post
Ok. When you plug your phone in does it make the sound?
Do you get the usb symbol in the status bar?
Select that symbol from the status bar, and select mount mass storage?
Then what happens? Anything?

Sent from my SGH-S959G
Yes
I do that
Windows tries to install device driver and it says what I said a few posts ago about samsung usb composite device failed

Now when you told me to go into CWM, told me to mount USB, when I go to plug it into the PC now it does absolutely nothing. no sound from PC and phone has no USB symbol in notification bar. like its not even connected?

EDIT: NO idea why but it started working again. I went into CWM and did the mount unmount USB storage again and when I plugged it into PC... its working. Well for now anyways! I will keep you's up to date.

Quote:
Originally Posted by Titan380 View Post
With your phone plugged in to the computer open the device manager on the computer. You will notice your phone with the yellow marking. Click on it to open the window. Remove the failed windows driver. Unhook your phone from computer when done. Plug your phone back up to the computer and let windows look again and install the drivers. I ran into a similar problem. The windows driver will work. Hopefully this helps
Yeah did that too and was doing the same thing.... driver failed to install
 
Titan380
Old
#1268  
Titan380's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 16
Posts: 29
Join Date: Dec 2012
Location: Baltimore
Another thing to try is a different usb cable. You would think all cables with the same ends are the same. This is not so. Some cable will work to charge your phone but not data transfer. I do have One cord that used to work on stock rom and now does not. Give it a try.
The Following User Says Thank You to Titan380 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mr-cook
Old
#1269  
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 1361
Posts: 844
Join Date: Nov 2012
Default Re: Straight Talk SGS2- SGH-S959G

I blame Windows. Closely followed by your computer.

Sent from my SGH-S959G
The Following User Says Thank You to mr-cook For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
chrishaney23
Old
#1270  
Member
Thanks Meter 21
Posts: 72
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by Titan380 View Post
Another thing to try is a different usb cable. You would think all cables with the same ends are the same. This is not so. Some cable will work to charge your phone but not data transfer. I do have One cord that used to work on stock rom and now does not. Give it a try.
Yeah I know this. Its the OEM USB cable that came with the phone.

My last posts EDIT may be overlooked but its working again. NO idea why though. I went back into CWM after I was in there before mount and unmount USB and when I rebooted the phone didnt recognize the cable was plugged in. So I did it again and when I tried it again, PC recognized it? I have no clue why or what happened but whatever. I will keeps ya's informed to see if it stays working or it goes crazy again. Thanks to everyone who helped.

---------- Post added at 09:29 PM ---------- Previous post was at 09:24 PM ----------

Quote:
Originally Posted by mr-cook View Post
I blame Windows. Closely followed by your computer.

Sent from my SGH-S959G
oh I hear ya. My PC (Windows 7) is pretty solid though. Dont ever have any issues, Sorry and thanks again.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes