Early Lollipop Ports for Micromax A116 and A117

It feels like it was only yesterday when Google announced the mysterious Android L.After … more

Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Various issues after OTA update (SIM, signal, power button)

OP midwestkel

17th February 2013, 06:44 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
I updated on Thursday and have been having some issues since then. The first thing I noticed was the signal strength bars are weaker, where I would normally have 4-5 bars I now have 1-2 still on LTE though.

The next thing that happened was Friday night, there was no service and the phone said there was no SIM card. I power cycled the phone and then it came back up without the error. This happened again tonight, Saturday.

My other issue/question is how do I turn off the phone? Before when I would hold down the power button it would have a dialog that let me put it in airplane mode, restart or power off. Now when I hold it down the 3 buttons blink and it tells me to keep holding down to restart and that's it.
17th February 2013, 06:53 AM   |  #2  
Recognized Developer
Thanks Meter: 5,767
 
2,407 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by midwestkel

I updated on Thursday and have been having some issues since then. The first thing I noticed was the signal strength bars are weaker, where I would normally have 4-5 bars I now have 1-2 still on LTE though.

The next thing that happened was Friday night, there was no service and the phone said there was no SIM card. I power cycled the phone and then it came back up without the error. This happened again tonight, Saturday.

My other issue/question is how do I turn off the phone? Before when I would hold down the power button it would have a dialog that let me put it in airplane mode, restart or power off. Now when I hold it down the 3 buttons blink and it tells me to keep holding down to restart and that's it.

sounds like wipe data time. I don't have that behavior.
17th February 2013, 07:05 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 14
 
141 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Re: Various issues after OTA update (SIM, signal, power button)
Quote:
Originally Posted by midwestkel

The next thing that happened was Friday night, there was no service and the phone said there was no SIM card. I power cycled the phone and then it came back up without the error. This happened again tonight, Saturday.

I have been experiencing this exact same thing. A reboot fixes it, but still incredibly annoying.

Sent from my Droid DNA using Tapatalk 2!
17th February 2013, 07:08 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 531
 
2,373 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Re: Various issues after OTA update (SIM, signal, power button)
Quote:
Originally Posted by Briankbl

I have been experiencing this exact same thing. A reboot fixes it, but still incredibly annoying.

Sent from my Droid DNA using Tapatalk 2!

This has been an issue plaguing the DNA since launch, nothing new.

Sent from my HTC6435LVW using xda app-developers app
17th February 2013, 07:16 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by Bigandrewgold

This has been an issue plaguing the DNA since launch, nothing new.

Sent from my HTC6435LVW using xda app-developers app


I haven't had the SIM card issue on this phone before the update.
17th February 2013, 08:10 AM   |  #6  
MicroMod777's Avatar
Recognized Contributor
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 2,041
 
4,197 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Donate to Me
More
Re: Various issues after OTA update (SIM, signal, power button)
U need factory reset. Seems some files corrupted during update.

SIM issue is a know issue for DNA.

Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2
17th February 2013, 08:13 AM   |  #7  
croppz's Avatar
Senior Member
Sherrills Ford, NC
Thanks Meter: 151
 
745 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Re: Various issues after OTA update (SIM, signal, power button)
I FINALLY got the SIM issue the other night. I popped the sim out and put it back in and havent had an issue since.

Sent from my HTC6435LVW using xda app-developers app
17th February 2013, 02:44 PM   |  #8  
Jaggar345's Avatar
Senior Member
Flag Amston
Thanks Meter: 155
 
1,097 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Re: Various issues after OTA update (SIM, signal, power button)
I was getting the sim car error often before the update I powered off, and re seated the sim card and powered on and I haven't had an issue since then. Also I have never had the issue with signal or the power button.

Sent from my HTC6435LVW using xda app-developers app
17th February 2013, 06:44 PM   |  #9  
docnok63's Avatar
Senior Member
Flag Memphis, TN
Thanks Meter: 660
 
1,117 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
After you pop the SIM card, boot into recovery and wipe dalvik cache, cache, and go into advanced and fix permissions. Reboot and profit. This SIM error is a permissions thing getting screwed up.
18th February 2013, 05:03 PM   |  #10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
I did a factory reset last night and just the issue again. My DNA is stock so I don't know how to clear the caches. Any other ideas?

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
no sim card, power button, weak signal
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes