Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[HOW TO] Connect the GS3 to the PS3 as a media server.

OP Orical

17th February 2013, 07:21 AM   |  #31  
JUSMEJOSE's Avatar
Senior Member
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 213
 
1,265 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
More
Re: [HOW TO] Connect the GS3 to the PS3 as a media server.
Nice ... im running full hd 1920x1080 mp4 with no issue ...

Sent from my SGH-T889 using XDA Premium HD app
17th February 2013, 08:19 PM   |  #32  
Orical's Avatar
OP Senior Member
Flag Boston
Thanks Meter: 729
 
2,166 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Re: [HOW TO] Connect the GS3 to the PS3 as a media server.
Quote:
Originally Posted by JUSMEJOSE

Nice ... im running full hd 1920x1080 mp4 with no issue ...

Sent from my SGH-T889 using XDA Premium HD app

Good to hear, its not like it can't everyone should be able to get this to work. I recently bought the Samsung 3D smart bluray player and it syncs to your account to run apps and streams movies etc. but I was able to stream to both the player and PS3 at the same time while being able to control them independently. You can also stream from the PS3 to the player so its a good addition if anyone is looking for an alternative source.

If enough people get it I'll do a complete walk through of all the connections between the three devices and registered account links like managing calander syncs and controlling the player through the GS3.

Sent from my SGH-T999 using xda premium
19th February 2013, 09:01 AM   |  #33  
JUSMEJOSE's Avatar
Senior Member
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 213
 
1,265 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
More
Re: [HOW TO] Connect the GS3 to the PS3 as a media server.
Im thinking of getting a new tv bro ... I have a 6 year old tv ..

Sent from my SGH-T889 using XDA Premium HD app
19th February 2013, 05:24 PM   |  #34  
Orical's Avatar
OP Senior Member
Flag Boston
Thanks Meter: 729
 
2,166 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Re: [HOW TO] Connect the GS3 to the PS3 as a media server.
Quote:
Originally Posted by JUSMEJOSE

Im thinking of getting a new tv bro ... I have a 6 year old tv ..

Sent from my SGH-T889 using XDA Premium HD app

I just bought a 46" for the bedroom I had a 13 year older in its place so I'm still getting use to it myself but worth every penny.

Sent from my SGH-T999 using xda premium
20th February 2013, 04:02 AM   |  #35  
dmarco's Avatar
Senior Member
Flag Brooklyn, NY
Thanks Meter: 65
 
393 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
Re: [HOW TO] Connect the GS3 to the PS3 as a media server.
Two thumbs up bro

Sent from my SGH-T999 using xda premium
The Following User Says Thank You to dmarco For This Useful Post: [ View ]
20th February 2013, 04:43 AM   |  #36  
Orical's Avatar
OP Senior Member
Flag Boston
Thanks Meter: 729
 
2,166 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Re: [HOW TO] Connect the GS3 to the PS3 as a media server.
Quote:
Originally Posted by dmarco

Two thumbs up bro

Sent from my SGH-T999 using xda premium

That's better than two down I'll take it, thanks man.

Sent from my SGH-T999 using xda premium
3rd March 2013, 06:17 PM   |  #37  
Kobrax's Avatar
Senior Member
Flag Redditch
Thanks Meter: 59
 
377 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
I have set up my ps3 with s3

My Problem is the really bad lag makes anything unwatchable. Also Certain videos that I have downloaded don't have sound while the sound works on the s3

Can Anyone help pinpoint the problem?
3rd March 2013, 09:57 PM   |  #38  
Orical's Avatar
OP Senior Member
Flag Boston
Thanks Meter: 729
 
2,166 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Re: [HOW TO] Connect the GS3 to the PS3 as a media server.
Quote:
Originally Posted by Kobrax

I have set up my ps3 with s3

My Problem is the really bad lag makes anything unwatchable. Also Certain videos that I have downloaded don't have sound while the sound works on the s3

Can Anyone help pinpoint the problem?

What is your set up at home how is everything connected.

Seny from the one and only GS3.
3rd March 2013, 11:13 PM   |  #39  
Kobrax's Avatar
Senior Member
Flag Redditch
Thanks Meter: 59
 
377 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
I have my ps3 connected to wifi using a wireless connection as the position of it is too far to connect via ethernet cable

I turned on file sharing through the settings on my s3 and paired the s3 with the ps3

Then searched media servers on the ps3 and it found the s3

Both Using wifi
I can see all the videos on my s3 through the ps3 but they all lag horrendously

And A couple that I downloaded via ttorrent play less laggy but with no sound at all
3rd March 2013, 11:19 PM   |  #40  
Orical's Avatar
OP Senior Member
Flag Boston
Thanks Meter: 729
 
2,166 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Re: [HOW TO] Connect the GS3 to the PS3 as a media server.
Quote:
Originally Posted by Kobrax

I have my ps3 connected to wifi using a wireless connection as the position of it is too far to connect via ethernet cable

I turned on file sharing through the settings on my s3 and paired the s3 with the ps3

Then searched media servers on the ps3 and it found the s3

Both Using wifi
I can see all the videos on my s3 through the ps3 but they all lag horrendously

And A couple that I downloaded via ttorrent play less laggy but with no sound at all

There's your problem, everything over WiFi. The PS3 only has a 512 card so it has a hard time transmitting the amount of information but over Ethernet it doesn't have those issues. What I did was pick up a spool of cat5 and ran it out the window and secured it and I never have lag.

Seny from the one and only GS3.
Last edited by Orical; 3rd March 2013 at 11:50 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes