Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,571 Members 51,996 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Ram always at 1.12 gb!!

Tip us?
 
mezo91
Old
#1  
mezo91's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 84
Posts: 857
Join Date: Dec 2012
Location: Cairo
Default Ram always at 1.12 gb!!

Usually my ram is at 500-600mb at normal usage but now after I installed antutu benchmark test from play store it keeps increasing to .9gb to 1.12gb with no usuage at all I clear ram leave it then check it out after hour or so the ram fills up and draining the battery with 10% drained I restarted the phone same thing even with uninstalling the app it is really annoying draining the battery like that and having ram at this level what do u think I should do or what is causing it.

Thanks

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
 
mezo91
Old
#2  
mezo91's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 84
Posts: 857
Join Date: Dec 2012
Location: Cairo
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

See it just keeps filling like that

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1361280786057.jpg
Views:	196
Size:	51.4 KB
ID:	1743171   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1361280802823.jpg
Views:	186
Size:	37.4 KB
ID:	1743172  
 
dr.ketan
Old
(Last edited by dr.ketan; 19th February 2013 at 01:51 PM.)
#3  
dr.ketan's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 27599
Posts: 17,261
Join Date: Apr 2011
Location: Gujarat

 
DONATE TO ME
It will remain always like that. you need not to do anything, android itself having LMK(low memory killing) and will make free whenever it needs.
So keep as it is, It's good for health.
PS : Though you want to keep free, use option limit background process in developer option in setting, don't know ultimately how much it will improve battery, but surely it will take time to open application.
 
gub
Old
#4  
Member
Thanks Meter 22
Posts: 64
Join Date: Apr 2006
Don't worry too much about RAM usage, and don't use task killers. Unlike with Windows or your usual linux distribution, android has control on which app stays in memory and which one is killed. And it is pretty good at managing this without user intervention.
As for battery life, I recommend BetterBatteryStats if you whant to know what is draining it. But by personal experience, I think you should look at apps that use background data connection, like Facebook.
 
kylec
Old
(Last edited by kylec; 20th February 2013 at 10:49 AM.)
#5  
kylec's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 185
Posts: 927
Join Date: Aug 2010
Location: Brisbane
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

Mine always sits around 1.55 - 1.65ghz lol

Edit: I just realised I wrote GHz instead of GB. *facepalm* fail on my behalf lol

Sent from my GT-N7100 using xda premium
 
UtkarshGupta
Old
#6  
Recognized Contributor
Thanks Meter 3588
Posts: 4,312
Join Date: Nov 2012
Location: New Delhi
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

Gosh there is difference between cpu and ram

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
 
mezo91
Old
#7  
mezo91's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 84
Posts: 857
Join Date: Dec 2012
Location: Cairo
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

I did a factory reset and same problem still exist ram at 0.95gb - 1.12gb why. When I usually do factory reset it settles at 500-600mb now with no apps it is high as mentioned above.

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
 
mezo91
Old
#8  
mezo91's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 84
Posts: 857
Join Date: Dec 2012
Location: Cairo
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

I'm annoyed because it wasn't like that before and annoyed me more when I did a factory reset and found ram high as before :banghead:

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
 
daveid
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 284
Posts: 1,775
Join Date: Jan 2009
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

Quote:
Originally Posted by mezo91 View Post
I'm annoyed because it wasn't like that before and annoyed me more when I did a factory reset and found ram high as before :banghead:

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
Does anything not work as you think it should? Or is this just a matter of numbers? Any performance issues?

See what I'm getting at?

What's the problem?
 
kylec
Old
#10  
kylec's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 185
Posts: 927
Join Date: Aug 2010
Location: Brisbane
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

Quote:
Originally Posted by UtkarshGupta View Post
Gosh there is difference between cpu and ram

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
Lol I know there's a difference. Just a fail typo on my behalf haha

Sent from my GT-N7100 using xda premium

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


How to Factory Reset your Samsung Gear Live Android Wear SmartWatch – XDA Developer TV

Do you want to Factory Reset your Samsung Gear … more

Get Your Special xda:devcon ’14 Hotel And Conference Rate While It Lasts

By now you’ve definitely heard about XDA’s … more

Google Chromecast Rootable Once Again!

Over the six months, theGoogle Chromecasthas gained a considerable amount of official functionality. … more

YAATA isn’t Just Another Android Texting App

Although our mobile devices today are capable of executingnearly every task we normally … more