5,598,779 Members 34,196 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Ram always at 1.12 gb!!

Tip us?
 
mezo91
Old
#1  
mezo91's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 49
Posts: 548
Join Date: Dec 2012
Default Ram always at 1.12 gb!!

Usually my ram is at 500-600mb at normal usage but now after I installed antutu benchmark test from play store it keeps increasing to .9gb to 1.12gb with no usuage at all I clear ram leave it then check it out after hour or so the ram fills up and draining the battery with 10% drained I restarted the phone same thing even with uninstalling the app it is really annoying draining the battery like that and having ram at this level what do u think I should do or what is causing it.

Thanks

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
 
mezo91
Old
#2  
mezo91's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 49
Posts: 548
Join Date: Dec 2012
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

See it just keeps filling like that

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1361280786057.jpg
Views:	194
Size:	51.4 KB
ID:	1743171   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1361280802823.jpg
Views:	184
Size:	37.4 KB
ID:	1743172  
 
dr.ketan
Old
(Last edited by dr.ketan; 19th February 2013 at 01:51 PM.)
#3  
dr.ketan's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 21080
Posts: 14,650
Join Date: Apr 2011
Location: Gujarat

 
DONATE TO ME
It will remain always like that. you need not to do anything, android itself having LMK(low memory killing) and will make free whenever it needs.
So keep as it is, It's good for health.
PS : Though you want to keep free, use option limit background process in developer option in setting, don't know ultimately how much it will improve battery, but surely it will take time to open application.
For N7100---For N7000
My Applications

No PM for tech support. All XDA members are my friends so ignoring all incoming friends requests.
 
gub
Old
#4  
Member
Thanks Meter 17
Posts: 56
Join Date: Apr 2006
Don't worry too much about RAM usage, and don't use task killers. Unlike with Windows or your usual linux distribution, android has control on which app stays in memory and which one is killed. And it is pretty good at managing this without user intervention.
As for battery life, I recommend BetterBatteryStats if you whant to know what is draining it. But by personal experience, I think you should look at apps that use background data connection, like Facebook.
 
kylec
Old
(Last edited by kylec; 20th February 2013 at 10:49 AM.)
#5  
kylec's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 185
Posts: 925
Join Date: Aug 2010
Location: Brisbane
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

Mine always sits around 1.55 - 1.65ghz lol

Edit: I just realised I wrote GHz instead of GB. *facepalm* fail on my behalf lol

Sent from my GT-N7100 using xda premium
 
UtkarshGupta
Old
#6  
Recognized Contributor
Thanks Meter 2845
Posts: 3,954
Join Date: Nov 2012
Location: New Delhi
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

Gosh there is difference between cpu and ram

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
 
mezo91
Old
#7  
mezo91's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 49
Posts: 548
Join Date: Dec 2012
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

I did a factory reset and same problem still exist ram at 0.95gb - 1.12gb why. When I usually do factory reset it settles at 500-600mb now with no apps it is high as mentioned above.

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
 
mezo91
Old
#8  
mezo91's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 49
Posts: 548
Join Date: Dec 2012
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

I'm annoyed because it wasn't like that before and annoyed me more when I did a factory reset and found ram high as before :banghead:

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
 
daveid
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 284
Posts: 1,772
Join Date: Jan 2009
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

Quote:
Originally Posted by mezo91 View Post
I'm annoyed because it wasn't like that before and annoyed me more when I did a factory reset and found ram high as before :banghead:

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
Does anything not work as you think it should? Or is this just a matter of numbers? Any performance issues?

See what I'm getting at?

What's the problem?
 
kylec
Old
#10  
kylec's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 185
Posts: 925
Join Date: Aug 2010
Location: Brisbane
Default Re: Ram always at 1.12 gb!!

Quote:
Originally Posted by UtkarshGupta View Post
Gosh there is difference between cpu and ram

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
Lol I know there's a difference. Just a fail typo on my behalf haha

Sent from my GT-N7100 using xda premium

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Say Goodbye to Holo Blue Once and for All

When Google released Android 4.4 KitKat back in October of last year, they changed quite a bit … more

Sony Z Ultra Google Play Edition Receives Bluetooth Certification for Android 4.4.3

You may recall that a few days ago, Sprint jumped the gun … more

Easily Configure Xposed Module Projects in Eclipse

XDA Recognized Developer rovo89‘s innovative and versatile Xposed Framework allows … more

Android Control Center Becomes Quick Control Panel, Brings Host of New Features

You may recall that back in August of last year, we talked … more