Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Ram always at 1.12 gb!!

OP mezo91

19th February 2013, 01:44 PM   |  #1  
mezo91's Avatar
OP Senior Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 93
 
958 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Usually my ram is at 500-600mb at normal usage but now after I installed antutu benchmark test from play store it keeps increasing to .9gb to 1.12gb with no usuage at all I clear ram leave it then check it out after hour or so the ram fills up and draining the battery with 10% drained I restarted the phone same thing even with uninstalling the app it is really annoying draining the battery like that and having ram at this level what do u think I should do or what is causing it.

Thanks

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
19th February 2013, 02:33 PM   |  #2  
mezo91's Avatar
OP Senior Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 93
 
958 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Re: Ram always at 1.12 gb!!
See it just keeps filling like that

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1361280786057.jpg
Views:	198
Size:	51.4 KB
ID:	1743171   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1361280802823.jpg
Views:	188
Size:	37.4 KB
ID:	1743172  
19th February 2013, 02:48 PM   |  #3  
dr.ketan's Avatar
Recognized Contributor
Flag Gujarat
Thanks Meter: 31,815
 
18,982 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
It will remain always like that. you need not to do anything, android itself having LMK(low memory killing) and will make free whenever it needs.
So keep as it is, It's good for health.
PS : Though you want to keep free, use option limit background process in developer option in setting, don't know ultimately how much it will improve battery, but surely it will take time to open application.
Last edited by dr.ketan; 19th February 2013 at 02:51 PM.
19th February 2013, 03:17 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 22
 
66 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
Don't worry too much about RAM usage, and don't use task killers. Unlike with Windows or your usual linux distribution, android has control on which app stays in memory and which one is killed. And it is pretty good at managing this without user intervention.
As for battery life, I recommend BetterBatteryStats if you whant to know what is draining it. But by personal experience, I think you should look at apps that use background data connection, like Facebook.
19th February 2013, 04:49 PM   |  #5  
kylec's Avatar
Senior Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 185
 
928 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Re: Ram always at 1.12 gb!!
Mine always sits around 1.55 - 1.65ghz lol

Edit: I just realised I wrote GHz instead of GB. *facepalm* fail on my behalf lol

Sent from my GT-N7100 using xda premium
Last edited by kylec; 20th February 2013 at 11:49 AM.
19th February 2013, 06:00 PM   |  #6  
UtkarshGupta's Avatar
Recognized Contributor
Flag New Delhi
Thanks Meter: 3,721
 
4,344 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Re: Ram always at 1.12 gb!!
Gosh there is difference between cpu and ram

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
19th February 2013, 10:47 PM   |  #7  
mezo91's Avatar
OP Senior Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 93
 
958 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Re: Ram always at 1.12 gb!!
I did a factory reset and same problem still exist ram at 0.95gb - 1.12gb why. When I usually do factory reset it settles at 500-600mb now with no apps it is high as mentioned above.

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
19th February 2013, 11:19 PM   |  #8  
mezo91's Avatar
OP Senior Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 93
 
958 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Re: Ram always at 1.12 gb!!
I'm annoyed because it wasn't like that before and annoyed me more when I did a factory reset and found ram high as before :banghead:

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
20th February 2013, 05:19 AM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 299
 
1,795 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
Re: Ram always at 1.12 gb!!
Quote:
Originally Posted by mezo91

I'm annoyed because it wasn't like that before and annoyed me more when I did a factory reset and found ram high as before :banghead:

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app

Does anything not work as you think it should? Or is this just a matter of numbers? Any performance issues?

See what I'm getting at?

What's the problem?
20th February 2013, 11:50 AM   |  #10  
kylec's Avatar
Senior Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 185
 
928 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Re: Ram always at 1.12 gb!!
Quote:
Originally Posted by UtkarshGupta

Gosh there is difference between cpu and ram

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app

Lol I know there's a difference. Just a fail typo on my behalf haha

Sent from my GT-N7100 using xda premium

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes