Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,386 Members 38,309 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

How the heck do I stop the "Media" bug battery drain?!

Tip us?
 
JoeFCaputo113
Old
(Last edited by JoeFCaputo113; 20th February 2013 at 04:31 PM.)
#1  
JoeFCaputo113's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1,718
Posts: 4,345
Join Date: Feb 2013
Location: Dutchess County, New York

 
DONATE TO ME
Default How the heck do I stop the "Media" bug battery drain?!

This damn thing is killing my battery and fast, It won't go away.... what do I do?!

EDIT: I've already disabled/froze "DRM Protected Content Storage" and "Media Storage" but every time I wanna take a picture or access my pictures I have to keep enabling and then disabling them.. it' very annoying/frustrating.
 
imaconeheadXD
Old
#2  
imaconeheadXD's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 980
Posts: 854
Join Date: Jul 2012
Location: New York

 
DONATE TO ME
Default Re: How the heck do I stop the "Media" bug battery drain?!

Try the app "rescan media root" and stop media scanning, worked for me!

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

Feel free to PM me if you need some help! I'll do the best I can!
Help me get more storage and you get 20 gigs for life free! https://copy.com?r=cTvvSj
The Following 3 Users Say Thank You to imaconeheadXD For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
JoeFCaputo113
Old
#3  
JoeFCaputo113's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1,718
Posts: 4,345
Join Date: Feb 2013
Location: Dutchess County, New York

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by imaconeheadXD View Post
Try the app "rescan media root" and stop media scanning, worked for me!

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2
Sweet thanks! I pressed "Disable media scanning" but it still says "Everything is working fine" so what does that mean lol? How do I know it legit stopped the scanning process?!
 
imaconeheadXD
Old
#4  
imaconeheadXD's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 980
Posts: 854
Join Date: Jul 2012
Location: New York

 
DONATE TO ME
Default Re: How the heck do I stop the "Media" bug battery drain?!

Quote:
Originally Posted by Joe0113 View Post
Sweet thanks! I pressed "Disable media scanning" but it still says "Everything is working fine" so what does that mean lol? How do I know it legit stopped the scanning process?!
Yeah it always says that you should be able to tell it worked because the iron should now say re enable and there shouldn't be battery drain

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

Feel free to PM me if you need some help! I'll do the best I can!
Help me get more storage and you get 20 gigs for life free! https://copy.com?r=cTvvSj
The Following User Says Thank You to imaconeheadXD For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
JoeFCaputo113
Old
#5  
JoeFCaputo113's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1,718
Posts: 4,345
Join Date: Feb 2013
Location: Dutchess County, New York

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by imaconeheadXD View Post
Yeah it always says that you should be able to tell it worked because the iron should now say re enable and there shouldn't be battery drain

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2
Wow this freakn is clutch as hell. Media is now not showing AT ALL. Just wish we didn't need an app to fix this and Google would fix this themselves haha!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes