Google Confirms “Android Lollipop Day” for November 3rd

A little over a week ago, Google announced the latest iteration of … more

Get Your XDA 2015 Custom Avatar and Signature Images Here

As stated in our motto, XDA Developer is for developers, by developers. The … more

Pin Your Photos on Android Lollipop with Photo Pinner

In the last few weeks,we have been talking quite a bit about Android 5.0 Lollipop. This … more

Samsung Galaxy Note Edge Hands On – XDA TV

Perhaps one of the more peculiar announcements this year was the curved edge-screened … more
Post Reply

[Q] CPU stuck at 100%?

OP techguy378

24th February 2013, 11:24 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
24 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
I was wondering if anyone can confirm the following for me. I have an AT&T Galaxy SIII running Samsung's stock Android 4.1.2 ROM. The phone is not rooted, it's 100% pure stock. My question is does this phone's CPU always run at max speed unless the CPU Power Saving option is enabled? I'm asking because when running Cyanogenmod 10.1 M1 I get significantly better battery life and I'm wondering if Samsung's stock ROM is not automatically adjusting the processor's speed based on workload like I'm assuming Cyanogenmod does. My phone has a 4500mah extended battery and with Samsung's stock ROM the battery is down to 20% after 10 hours even if the phone is idling with the screen off most of that time. With the previously mentioned Cyanogenmod ROM my phone's battery is down to 55-60% after 10 hours. Can anyone confirm this behavior?
24th February 2013, 11:45 AM   |  #2  
Intub8's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 207
 
725 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
Re: [Q] CPU stuck at 100%?
Quote:
Originally Posted by techguy378

I was wondering if anyone can confirm the following for me. I have an AT&T Galaxy SIII running Samsung's stock Android 4.1.2 ROM. The phone is not rooted, it's 100% pure stock. My question is does this phone's CPU always run at max speed unless the CPU Power Saving option is enabled? I'm asking because when running Cyanogenmod 10.1 M1 I get significantly better battery life and I'm wondering if Samsung's stock ROM is not automatically adjusting the processor's speed based on workload like I'm assuming Cyanogenmod does. My phone has a 4500mah extended battery and with Samsung's stock ROM the battery is down to 20% after 10 hours even if the phone is idling with the screen off most of that time. With the previously mentioned Cyanogenmod ROM my phone's battery is down to 55-60% after 10 hours. Can anyone confirm this behavior?

Get better battery stats. It will show you what is draining it so fast.

Sent from my SGH-I747 using xda premium
24th February 2013, 05:59 PM   |  #3  
diablo009's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta GA
Thanks Meter: 1,344
 
5,540 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
Re: [Q] CPU stuck at 100%?
What governer at you using?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda premium
24th February 2013, 06:10 PM   |  #4  
RPelham's Avatar
Senior Member
Flag Tampa
Thanks Meter: 134
 
348 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Re: [Q] CPU stuck at 100%?
Quote:
Originally Posted by diablo009

What governer at you using?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda premium

you did not read the OP did you....

He said he is bone stock. therefore no custom kernel, no root, no over clocking ability.

Sent from my SGH-I747 using xda app-developers app
24th February 2013, 06:14 PM   |  #5  
diablo009's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta GA
Thanks Meter: 1,344
 
5,540 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
Re: [Q] CPU stuck at 100%?
Quote:
Originally Posted by RPelham

you did not read the OP did you....

He said he is bone stock. therefore no custom kernel, no root, no over clocking ability.

Sent from my SGH-I747 using xda app-developers app

Maybe I missed on that part.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda premium
24th February 2013, 07:13 PM   |  #6  
RPelham's Avatar
Senior Member
Flag Tampa
Thanks Meter: 134
 
348 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Re: [Q] CPU stuck at 100%?
Quote:
Originally Posted by diablo009

Maybe I missed on that part.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda premium

=p happens to the best of us.

Sent from my SGH-I747 using xda app-developers app
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes