5,598,718 Members 37,899 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[GUIDE] How to Port I9100 ICS or JB ROMS

Tip us?
 
ou812bkewl
Old
#21  
ou812bkewl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 112
Posts: 284
Join Date: Dec 2010
Location: Orange
Can anyone confirm that this method will work for porting the XXLSJ leak in the i9100 forums?
The Following User Says Thank You to ou812bkewl For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
sykoj82
Old
#22  
sykoj82's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 413
Posts: 985
Join Date: Jan 2012
Location: Merrimack, NH
Quote:
Originally Posted by ou812bkewl View Post
Can anyone confirm that this method will work for porting the XXLSJ leak in the i9100 forums?
I just asked that question as well in siyah thread, no it won't work...
The Following 2 Users Say Thank You to sykoj82 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
prctst
Old
#23  
prctst's Avatar
Member
Thanks Meter 11
Posts: 58
Join Date: Feb 2012
Location: Philadelphia
Will the JB porting steps mentioned work for the leaked 4.1.2 I9100 ROM from the below link

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1998205

I observed the below
1. sec_touchkey.kl file does not exist in system\usr\keylayout\ folder
2. there are no similar files (mentioned in moudles.rar) to be replaced in system\lib folder
3. Can we use Siyah 4.3.3 kernel in this leaked rom.

Please let me know.

I tried your ICS porting steps they worked Great!.. I very much appreciate you tutorial.
The Following User Says Thank You to prctst For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mlaws90
Old
#24  
mlaws90's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2200
Posts: 1,288
Join Date: May 2012
Location: Chicago, IL
Note: Does not work on 4.2.1 JB ROMs. I have tried flashaholics and this to the same result. I am trying to port over RootBOX 3.3.1 which is based off 4.2.1. I currently do not have a working method to port 4.2.+ ROMs. Or even if it is possible at this point.

I get a System UI and Phone Crash, super slow boot animation, but it does boot. The constant System UI and Phone crashes make it unusable. I'm pretty sure I just need a 4.2.+ kernel for the i777 in order to continue, like the CM 10.1 kernel once Entropy releases. I have tried Siyah(both) and the CM 10 12-17 kernel.

Does anyone know why this is happening, or the differences between 4.1.+ and 4.2.+ ROM's structure? Any help is greatly appreciated, and of coarse once the port is ready I will share and host it on my Goo.im account.
goo.im/devs/mlaws90 - hammerhead, flo, m7 builds
Primary Device: Nexus 5
ROM1: AICP v3.5 Nightly [04/07]
Tablet: Google Nexus 7 FHD
ROM1: ParanoidSaberDroid AOSPAL 4.2 Beta 3

 
asasione
Old
#25  
asasione's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 480
Posts: 1,059
Join Date: Apr 2011
Location: Nairobi
mlaws90 you should wait until Entropy releases 4.2.1 CM10.1 and simply use that as a base for porting ROMS since the kernel is probably the reason its not working. Don't have an S2 anymore so can't test out, jumped ship to N4
 
loughary
Old
#26  
Senior Member
Thanks Meter 75
Posts: 188
Join Date: Nov 2011
Location: Saint Louis

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ou812bkewl View Post
Can anyone confirm that this method will work for porting the XXLSJ leak in the i9100 forums?
No, but this method will

Download one of the XXLSJ rom's of choice from i9100 forms

Download the kernel that jeboo posted in SHOstock 3 thread it includes the needed key setting.
http://forum.xda-developers.com/show...37&postcount=3

Download a modem from below
http://forum.xda-developers.com/show...73&postcount=1

Download the kernel cleaning script
http://forum.xda-developers.com/show...40&postcount=1

The install steps that I use that work fine

Download all above to phone
Reboot into CWM
Flash i9100 Rom
Flash kernel cleaning scipt ( not sure if it is really needed but doesn't hurt to be safe)
Flash jeboo kernel
Flash Modem
Reboot and enjoy

I've used the above method on NeatRomLite, WanamLite & Simplistic.
The Following 7 Users Say Thank You to loughary For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
prctst
Old
(Last edited by prctst; 19th December 2012 at 07:25 PM.)
#27  
prctst's Avatar
Member
Thanks Meter 11
Posts: 58
Join Date: Feb 2012
Location: Philadelphia
DELETED
 
mlaws90
Old
#28  
mlaws90's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2200
Posts: 1,288
Join Date: May 2012
Location: Chicago, IL
Any one who want to port a 4.2.+ ROM can use this guide. But I recommend using the latest CM 10.1 nighties boot.img and modules, or Siyah for the kernel.

Need an update to RootBox or AOSPA? Port it and share.. That is what xda is all about, learning and sharing.

I will try to continue update but with my Nexus 7 ROMs, it is hard to find time.
goo.im/devs/mlaws90 - hammerhead, flo, m7 builds
Primary Device: Nexus 5
ROM1: AICP v3.5 Nightly [04/07]
Tablet: Google Nexus 7 FHD
ROM1: ParanoidSaberDroid AOSPAL 4.2 Beta 3

 
Hälftebyte
Old
#29  
Hälftebyte's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 134
Posts: 478
Join Date: Dec 2011
Location: Island, Caribbean
Ive ported jellybam 6.2 successfully. thanks for the guide.

---------- Post added at 10:01 PM ---------- Previous post was at 09:13 PM ----------

Unfortunately only the stock kernel works.
ajk kernel doesnt work fully. no sim card sginal


Samsung Note II [SCH-I605]: [4.3] DN3(Ditto Note 3) ROM for SGH-i317, SGH-i317M, N7105 from Electron Team (E-Team) - Main phone/tablet
Samsung SII i777: Cooked [4.1.2] - SOLD
HTC HD2 TMOUS : PACman v1.2a (Xylograph) - Backup Device
HP Touchpad 16GB : OaT LnT [4.2.2]
Nokia N900 : MAEMO 5 CSSU- Flavor: Testing- Car Device- GPS, Music (2nd backup phone)
 
mapobean
Old
(Last edited by mapobean; 25th February 2013 at 12:57 AM.)
#30  
mapobean's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 33
Posts: 123
Join Date: Jan 2011
Location: Gilbertsville
I have been running into a System.UI has stopped responding error with Chameleon ROM no matter what. I don't get the error pop up until I move locations does any one have any ideas? I have tried changing the APN.config, and resetting APN to default but I still get the pop up. I have been able to limit the pop up a little by selecting ATT in settings/mobile networks settings/network operators. Any thoughts???

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes