ZArchive Manages Your File Archives

Today smartphones are quite powerful devices that can handle multiple processes at once. In fact, some of … more

Regain Double Tap to Wake Functionality on the Nexus 6

A few months ago, Google announced its newest flagship device, the Nexus 6, alongside … more

Clean Your Recent Apps – XDA Xposed Tuesday

In this day and age, you have quite a few apps installed and running on your Android … more

Android Studio Reaches Release Candidate Status

Android app developers have a few options when comes to Android IDEs. One of the most … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

4.2.1 Update NO AUDIO FROM HDMI BUG

OP droidsg

5th April 2013, 07:51 PM   |  #1  
droidsg's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 8
 
68 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
So two weeks ago I turn on my TF300T in the morning and saw this 4.2.1 update . Since I was in a hurry to go out, I didn't check if there is any bug.After I saw a post about people having problem with no audio output from HDMI after the update on other site.I decided to try if really there is such problem and guess what, same problem,no audio out for me too.I'm creating this thread so that people with this problem can come together and discuses and see if we can write something to Asus or find a way to solve this problem.

You can see people comments on the comment section on this website and all the bugs they face.
Last edited by droidsg; 5th April 2013 at 08:03 PM.
9th April 2013, 02:07 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
2 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by droidsg

So two weeks ago I turn on my TF300T in the morning and saw this 4.2.1 update . Since I was in a hurry to go out, I didn't check if there is any bug.After I saw a post about people having problem with no audio output from HDMI after the update on other site.I decided to try if really there is such problem and guess what, same problem,no audio out for me too.I'm creating this thread so that people with this problem can come together and discuses and see if we can write something to Asus or find a way to solve this problem.

Is there any update on this or do i need to go back to the old version?
9th April 2013, 05:19 PM   |  #3  
droidsg's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 8
 
68 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by mad_maks

Is there any update on this or do i need to go back to the old version?

I don't think Asus have release any new update to fix this. Are you rooted? If you are I think the best option is to roll back to the last version. I'm currently on this version.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-04-09-23-11-16.jpg
Views:	143
Size:	68.7 KB
ID:	1870038  
10th April 2013, 06:42 PM   |  #4  
vap_66's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 511
 
805 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
As I mentioned on another thread, some people (me included) have audio via HDMI only if the tablet volume is raised before connecting the cable. It's not a normal thing to do, but at least it works. Did you try it?
11th April 2013, 02:28 AM   |  #5  
elesbb's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 4,441
 
6,898 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Donate to Me
More
I thought the fix for this was setting media volume to max before plugging in HDMI cable?

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk 2
12th April 2013, 02:50 AM   |  #6  
droidsg's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 8
 
68 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
No I haven't tried that. Didn't know that there's a work around for this. I will update you guys once I tried it.

Sent from my GT-I9300 using xda app-developers app
12th April 2013, 03:06 AM   |  #7  
elesbb's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 4,441
 
6,898 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by droidsg

No I haven't tried that. Didn't know that there's a work around for this. I will update you guys once I tried it.

Sent from my GT-I9300 using xda app-developers app

Thanks. I plan on getting an HDMI cable but if audio dont work then i aint.
13th April 2013, 02:55 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
3 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Yesterday i picked up a micro hdmi cable to try video for the first time. I got video but no audio. I am running 4.2.1. I checked this forum only to find these threads. Here is what I found:

No audio on my 26" Sony
Turning the audio up first made no difference
The image goes off screen
When i plugged it into the tv while the tv was set to a different input, audio still played from the TF300T speaker. As soon as i changed the tv input to hdmi, the TF300T audio went silent.

Then I tried it on my old rear projection Sony tv and audio worked.

The TF300T is definitely having trouble on some tv's - newer models???

I guess i'll report it to asus.

Peter
13th April 2013, 11:40 AM   |  #9  
droidsg's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 8
 
68 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Tried that work around yesterday. It didn't work with my TV. Anyone have any luck with this work around?

Sent from my GT-I9300 using xda app-developers app
16th April 2013, 04:59 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
3 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
I reported the issue to ASUS specifically askIng if there were aware. They answered. Yes it is a problem, yes they are working on it - code fix is coming April/May.

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using xda app-developers app

The Following 2 Users Say Thank You to pejfton For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
4.2.1, audio, bug, hdmi, tf300
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes