Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,794 Members 44,575 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[App]HTC CM Wifi Internet Sharing[21/07/2009]

Tip us?
 
Noonski
Old
(Last edited by Noonski; 1st August 2009 at 12:07 PM.)
#1  
Noonski's Avatar
Moderator Emeritus / Recognized Developer - OP
Thanks Meter 122
Posts: 5,286
Join Date: Apr 2005
Location: Amsterdam

 
DONATE TO ME
Default [App]HTC CM Wifi Internet Sharing[21/07/2009]

HTC CM Wifi Internet Sharing

Thanks To Tom_Codon For Sharing the Package from his New Tom Topaz Rom.

I resized and compressed The Graphics for VGA and Compressed The Exe File.

So this looks to be Working Without any Dependencies, Please Give feedback so others know where it is or isn't working.

I know people want this, so Getting it out there was Prime Directive. (Not sitting on something that will be out in a month or two, keeping it just for myself in roms i cook, sharing it)

Share Your Internet Connection As A Wifi HotSpot, Thank you HTC for looking at what users want.

Download

It is adviced to install this with the Topaz CommManager as its an add on to a newer version.Does Not have a Shortcut in Programs because it has a Control Panel >> Connections entry!

QVGA Version By wapvirus + HTC Sroll
Searching for Anwsers on XDA? Try The FireFox & IE Search Bar Plug In

www.noonski.nl For My Device History, BackLog, Beer Gifting, Off Topic Rants and everything else that won't fit in my Signature.

 
Menneisyys
Old
(Last edited by Menneisyys; 23rd July 2009 at 12:18 PM.)
#2  
Retired Moderator
Thanks Meter 10
Posts: 5,381
Join Date: Jul 2005
OK guys, I’ve collected all reports with links to the original reports. I only collected error reports of not being able to see the ad-hoc network created by the phone, NOT problems resulting from the lack of HTC Scroll.

PLEASE, when you do report FAILURE, try making sure alternative solutions all explained in my dedicated article (http://www.smartphonemag.com/cms/blo...andset-a-modem ) (ICSControl, WalkingHotSpot or WMWifiRouter work. If they don’t, try installing kliptik’s ICS CAB http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=122 and re-test all the apps. It’s only when they do work but HTC’s app doesn’t that you should send a failure report. Also, Omnia users will want to try the CAB at http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=186 . (The latter can only be installed on genuine Omnias and nothing else, it seems.) Of the three, I recommend the WMWifiRouter trial (at http://global.wmwifirouter.com/trial/ ) as it’s much easier to use / configure than ICSControl and WalkingHotSpot doesn’t have a trial.)

If you report SUCCESS, make sure you do try the internet connection before doing so. Simply being able to install and start the app isn’t sufficient – you’ll also need to see (and connect to) the ad-hoc network it creates.

Also, please clearly state in all your success / failure posts the phone model and the ROM version you use. If you use a cooked (and not stock) ROM, make sure you also list the name / version of the cooked ROM. Thanks!


The state so far (07/23 13:00CET):

Working:

S-E Xperia X1 with Touch-It 7.1 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=169

HTC Kaiser WM6.5 PDACORNER ULTIMATE X2.V7 http://forum.xda-developers.com/show...8&postcount=24 and 07/10[Super Ram][CHOME][Manilla] Josh's Kaiser Roms+Kitchen "21929 Hybrid" http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=108 and TPC Elite V8 wm 6.5 build 21921 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=138

Samsung Omnia i900 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=128 and http://forum.xda-developers.com/show...postcount=186; the latter with Omnia_Topaz_CommManager.cab

Samsung i910 omnia http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=156 with the fix at http://www.modaco.com/content/i9x0-o...rnet-sharing/# . Note that this CAB, Omnia_Topaz_CommManager.cab, file cannot be installed on other phones (tested this on my Universal).

Touch HD with Dutty's V3 XT http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=122, dutty's 3.9 turbo rom http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=180 and Miri V19 WM 6.5 Build 21815 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=136

Touch pro with MightyROM 6 (WM 6.5) http://forum.xda-developers.com/show...7&postcount=20

HTC Touch Pro2 (german stock ROM) http://forum.xda-developers.com/show...2&postcount=51 and http://forum.xda-developers.com/show...6&postcount=73 ; another success report at http://forum.xda-developers.com/show...3&postcount=66 and http://forum.xda-developers.com/show...8&postcount=90. Also with with InterWrite 10.0 (Polish) / ROM: 1.19.401.0 (51489) WWE (dated 05/16/09) / Radio: 3.44.25.27 / Protocol: 61.25t.25.19U / ExtPkg: 401.1739.12019.20655 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=179 . Also with uk stock rom http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=180

Diamond (WinMo 6.1 Pro build 21051 / ROM: Gen.Y D2 R1.1 / Radio: 1.15.25.14 | Rilphone: Raphael 1.14.25.35 / Hard-SPL: 1.93 OliNex) http://forum.xda-developers.com/show...3&postcount=52 ; Sprint Diamond http://forum.xda-developers.com/show...2&postcount=76, http://forum.xda-developers.com/show...7&postcount=81, http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=141 (w/latest stock ROM) and http://forum.xda-developers.com/show...8&postcount=77 ; (MightyRom 6 (WM 6.5)) http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=145 . Another Sprint user, with stock ROM, needed kliptik's cab for it to work http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=157 . Also on German HTC Touch Diamond with Vodafone, ROM: WM6.5 SUN X - MANILA II [23004, rev2] http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=183

Topaz with stock ROM http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=121

Sprint Touch Pro with dcd 6.5 sys 23004 http://forum.xda-developers.com/show...6&postcount=21 and EnergyROM 'Mercury' 21921 http://forum.xda-developers.com/show...6&postcount=26 ; another success report with energy mercury rom at http://forum.xda-developers.com/show...9&postcount=37

AT&T Fuze WM 6.5 build 21921 http://forum.xda-developers.com/show...4&postcount=74 ; with NATF's 4.7 ROM http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=173

Not working:

Diamond 1.93.405.1 WWE (origional) 1.00.25.05 (origional) Orange UK http://forum.xda-developers.com/show...2&postcount=38 ; Stock Rogers ROM 1.93 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=153 ; Verizon ROM 1.14.605.13 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=176



HTC Touch HD CE OS 5.2.20757 (Build 20757.1.4.0) http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=130

Sprint Touch Pro with stock rom http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=126 ; another Sprint Touch Pro problem at http://forum.xda-developers.com/show...6&postcount=14 , at http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=111 (with WM6.1), at http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=144 (stock rom) and (with mightyrom6 7-18) at http://forum.xda-developers.com/show...3&postcount=28

Verizon HTC Touch Pro with stock rom CE OS 5.2.20769 (build 20769.1.4.5) http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=146 ; SSK 2.4 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=154

Alltel Touch Pro http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=147

Touch Pro wm6.1 build 20771 http://forum.xda-developers.com/show...8&postcount=72

ATT FUZE http://forum.xda-developers.com/show...2&postcount=12 ; HTC Fuze running WM 6.5 Pro (CE Os 5.2.21815 Build 21815.5.0.50) http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=148

Sprint Touch Pro, standard ROM version 1.03.651.4 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=114 ; another one with another standard ROM version http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=119

t-mo wing running JustHome v19 http://forum.xda-developers.com/show...4&postcount=23

HTC Mogul Sprint WM 6.5 http://forum.xda-developers.com/show...5&postcount=80

Omnia http://forum.xda-developers.com/show...1&postcount=86, http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=143

HTC TyTN II (ROM : shifu v11 Full / Radio :1.65.24.36 / SPL : cmonex 3.29 Hard) http://forum.xda-developers.com/show...2&postcount=87

HTC Wizard (character’s WM 6.1 AMP) http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=112

HTC Universal (WM6.1, Tomal’s 8.7) http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=112

HTC Advantage (AT&T; CE OS 5.2.19127 (Build 19217.1.0.6)) http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=118 and HTC X7501 - ROM MiChy R6.1 WM6.1 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=182

Acer M9000 http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=155

S-E Xperia X1 with stock rom http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=185
Microsoft MVP - Mobile Devices, 2006, 2007, 2008. Make sure you follow my PPC & SP Mag Expert blog HERE.
 
Noonski
Old
(Last edited by Noonski; 23rd July 2009 at 12:32 AM.)
#3  
Noonski's Avatar
Moderator Emeritus / Recognized Developer - OP
Thanks Meter 122
Posts: 5,286
Join Date: Apr 2005
Location: Amsterdam

 
DONATE TO ME
There has been some posts in this thread, other threads and on other sites that got me a bit worried.
Especially a few comparisons between this HTC solution and Chainfireís
WMWifiRouter solution.
CM internet sharing is a very simple solution that we have little to no control over. Itís nice to see that HTC is forced to innovate because of good ideas from developers. After letting users wait years for just such a solution, that should have been added a long time ago. And because it wasnít added, a developer fills in the gap and makes the solution.
Looking at the response to Wifi sharing, it can be said that this is a much wanted and needed feature.
That said it is only logical that it has a market value.
Especially if it has more and better configuration options for some one that will actually NEED a solution like this.
XDA is not about getting everything for free, it is about understanding how things work and make them better and get them working on older devices.
And though not everyone might know this, but Chainfire is just the kind of developer that fills in the gaps that HTC refuses to fill, from working on Graphics drivers to releasing/opening GPS ports quicker and that nicely ported and Skinned Manila interface with CFC compression your probably looking at every day.
Yes getting stuff out there, that isnít supposed to be out there, can be fun, unless it creates a reason for people to start vent their opinions in unfashionable manners.
So if you really like Wifi Sharing and believe it is something you really need, maybe it would be good to consider Actually buying a solution that can be configured. (personally i don't need Wifi Sharing but i do need a good alarm so i don't mind couching up some money for that)
And if you just want to try out the HTC version, then have fun with it.
But donít go bitchin on someoneís hard work, or we will all find ourselves on a very boring XDA when thereís no one left to fill up the gaps HTC leaves behind.
I consider my enthusiasm to get CM internet Sharing out there a Fail towards someone I find has made more important contributions then mine to this forum, for that I am sorry.
Searching for Anwsers on XDA? Try The FireFox & IE Search Bar Plug In

www.noonski.nl For My Device History, BackLog, Beer Gifting, Off Topic Rants and everything else that won't fit in my Signature.

 
Noonski
Old
(Last edited by Noonski; 21st July 2009 at 08:25 PM.)
#4  
Noonski's Avatar
Moderator Emeritus / Recognized Developer - OP
Thanks Meter 122
Posts: 5,286
Join Date: Apr 2005
Location: Amsterdam

 
DONATE TO ME
Default Some Q & AFound in the Thread

Temp Placeholder Q & A

Q: In running the app there's a possible resizing issue since you can't flick or otherwise use the DPad to go down. Regardless, you can still connect but my PC and another phone did not find the network that was supposed to be available when shared.[/QUOTE]

A: Don't Flick scroll Just press hold ad the heig of hwere your Provider connecction is mentioned and scroll a little bit up to get the rest of the menu.
A: If your using another phone to connect, you can find the Connection in the regular Wifi connection screen under "Computer to Computer" Connections.

Q: There is no Shortcut in Programs.
A: Initially the App can by found under Start Menu >> Control Panel >> Connections.

Q: Do we need to turn on the wifi in the device where the program is running?
A: The app starts the Wifi by itself.

Q: My PC or Laptop is not seeing the SSID.
A: For the people having trouble seeing the network, make sure your pc displays adhoc connections and not just access points.

Q: I have no menubuttons on a HTC TP2 (german stock ROM). Any ideas?[/QUOTE]
A: This app has a 0409.mui so it either needs that Mui translated to 0407 or a translated version, for now it's just English.

Q:
Wil this work on a QWVGA, QVGA or Non HTC Device.
A: There have been some confirms and spotted ports to Samsungs, so it is possible to make these versions

Q: I cannot scroll in any way?
A: It might be your rom is missing HTC Scroll package cooked in.


Beta Cab attached to Try, (since i can't right now ATM)

It places both Shortcut in Control Panel and in Programs.

Starting from Programs is regular
Starting from Control panel, will keep backlight on during use of app.

It Needs Mortscript Support in rom or installed by:
http://www.sto-helit.de/index.php?mo...am&action=list


Do not link directly to this as it's just a test version.
Attached Files
File Type: cab XDA-Tom_Codon CM Wifi Internet Sharing VGA.cab - [Click for QR Code] (185.1 KB, 22167 views)
Searching for Anwsers on XDA? Try The FireFox & IE Search Bar Plug In

www.noonski.nl For My Device History, BackLog, Beer Gifting, Off Topic Rants and everything else that won't fit in my Signature.

 
tenser234
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Apr 2008
Very cool, thanks for the post!
 
Noonski
Old
(Last edited by Noonski; 8th August 2009 at 01:23 PM.)
#6  
Noonski's Avatar
Moderator Emeritus / Recognized Developer - OP
Thanks Meter 122
Posts: 5,286
Join Date: Apr 2005
Location: Amsterdam

 
DONATE TO ME
Default Translations and Versions

Rusian MUI posted by vadim_bogaiskov
Dutch MUI Posted By Mcune
French Cab Posted By faouzy42
 
bugsykoosh
Old
(Last edited by Noonski; 21st July 2009 at 10:45 AM.)
#7  
bugsykoosh's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 4
Posts: 727
Join Date: Jun 2007
It installs fine and the initial screens are proper. In running the app there's a possible resizing issue since you can't flick or otherwise use the DPad to go down. Regardless, you can still connect but my PC and another phone did not find the network that was supposed to be available when shared. Any ideas? I'd love for this to work I can upload pics if needed.
DavidK
of
 
bedoig
Old
#8  
bedoig's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 117
Posts: 671
Join Date: Aug 2006
Wow! Wouldn't have thought something like this would come from HTC. Very cool!
 
simon21
Old
#9  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 57
Join Date: Jun 2008
thank you. such a small file
 
bkimbler
Old
(Last edited by Noonski; 21st July 2009 at 10:46 AM.)
#10  
Junior Member
Thanks Meter 7
Posts: 29
Join Date: Dec 2008
Very cool! Just make a shortcut from the Windows file on the device and you are good to go. Works very well.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Make Your Calendar Widget Beautiful with Month

For some of us, summer vacation is alreadyover. For those getting ready to school, work, or … more

Integrate Social Networks Into Your Project With ASNE Library

Social network applications and services have developed into major parts ofour … more

Give Your Android Wear Device a Lock Screen with Lockable

Without a doubt,Android Wear is one of the most frequently talked abouttopics of … more

Forums Added for the LG G Watch R and Samsung Gear S

A little over a week ago, LG “inadvertently” let the world know about the … more