5,597,261 Members 40,156 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

LG Optimus G Europe Version ! (E973/F180)

Tip us?
 
pgdg71
Old
#101  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 44
Join Date: Jun 2007
Quote:
Originally Posted by pochoreyes View Post
ready and did not work, but I just put the kdz E97510D_00, international European version, and recognizes the IMEI, IMEI SV, but I still have phone service, data service ... when I bought the phone indicated that it was f180s version telecom, turning on the phone appears telecom T, please need your help if someone gives me a clue
Try to load the original firmware in your phone... you have a baseband problem.

Factory reset -> kdz original software -> factory reset.

Then you can try a new conversion.
 
sikander3786
Old
#102  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 63
Join Date: Feb 2012
Location: Rawalpindi
Quote:
Originally Posted by pochoreyes View Post
ready and did not work, but I just put the kdz E97510D_00, international European version, and recognizes the IMEI, IMEI SV, but I still have phone service, data service ... when I bought the phone indicated that it was f180s version telecom, turning on the phone appears telecom T, please need your help if someone gives me a clue
Hello there.

I have experienced the same problem on more than one occassion.

What you need to do now is flash back to your stock F180S Firmware KDZ. Once finished, hard reset by pressing "Volume Up + Power". Boot your device without SIM card and you will see that your IMEI is back. But the bad news is that when you will insert the SIM card, your IMEI will disappear again. And not to mention that there won't be any network coverage for now. Don't worry.

This is the hard part of your solution. You need to take your phone to an unlocking professional and get your phone unlocked. I myself own Octopus Box so it wasn't a problem for me. But if you don't have one, you will need to pay him a few bucks for doing it. Once unlocked, your network will be back and your IMEI won't disappear when you insert the SIM card.

Next, you need to root your phone and backup your baseband from this working phone. I will upload my tested baseband backup tool and will provide you the link.

Rest is easy, you need to flash the E975 Hong Kong KDZ, root it, re-flash your backed up baseband and you'll have E975 original firmware with everything working as it should.

Feel free to PM me or post here if you have any problem.
 
pochoreyes
Old
#103  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by sikander3786 View Post
Hello there.

I have experienced the same problem on more than one occassion.

What you need to do now is flash back to your stock F180S Firmware KDZ. Once finished, hard reset by pressing "Volume Up + Power". Boot your device without SIM card and you will see that your IMEI is back. But the bad news is that when you will insert the SIM card, your IMEI will disappear again. And not to mention that there won't be any network coverage for now. Don't worry.

This is the hard part of your solution. You need to take your phone to an unlocking professional and get your phone unlocked. I myself own Octopus Box so it wasn't a problem for me. But if you don't have one, you will need to pay him a few bucks for doing it. Once unlocked, your network will be back and your IMEI won't disappear when you insert the SIM card.

Next, you need to root your phone and backup your baseband from this working phone. I will upload my tested baseband backup tool and will provide you the link.

Rest is easy, you need to flash the E975 Hong Kong KDZ, root it, re-flash your backed up baseband and you'll have E975 original firmware with everything working as it should.

Feel free to PM me or post here if you have any problem.
Hello please send me the information to alfonsoreyescruz76@gmail.com

---------- Post added at 01:27 PM ---------- Previous post was at 01:17 PM ----------

Quote:
Originally Posted by pgdg71 View Post
Try to load the original firmware in your phone... you have a baseband problem.

Factory reset -> kdz original software -> factory reset.

Then you can try a new conversion.
hello

I don´t have the original versión please someone, send me a url to download the original version android 4.0.4. f180s 10h

thks
 
joseph168
Old
#104  
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 304
Join Date: Sep 2011
Quote:
Originally Posted by pochoreyes View Post
Hello please send me the information to alfonsoreyescruz76@gmail.com

---------- Post added at 01:27 PM ---------- Previous post was at 01:17 PM ----------



hello

I don´t have the original versión please someone, send me a url to download the original version android 4.0.4. f180s 10h

thks
Please kindly send me too daraloeuk168@gmail.com thanks u

Sent from my LG-F180S using xda premium
 
pochoreyes
Old
#105  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by sikander3786 View Post
Hello there.

I have experienced the same problem on more than one occassion.

What you need to do now is flash back to your stock F180S Firmware KDZ. Once finished, hard reset by pressing "Volume Up + Power". Boot your device without SIM card and you will see that your IMEI is back. But the bad news is that when you will insert the SIM card, your IMEI will disappear again. And not to mention that there won't be any network coverage for now. Don't worry.

This is the hard part of your solution. You need to take your phone to an unlocking professional and get your phone unlocked. I myself own Octopus Box so it wasn't a problem for me. But if you don't have one, you will need to pay him a few bucks for doing it. Once unlocked, your network will be back and your IMEI won't disappear when you insert the SIM card.

Next, you need to root your phone and backup your baseband from this working phone. I will upload my tested baseband backup tool and will provide you the link.

Rest is easy, you need to flash the E975 Hong Kong KDZ, root it, re-flash your backed up baseband and you'll have E975 original firmware with everything working as it should.

Feel free to PM me or post here if you have any problem.
hello I mention I got a box in my city octoplus can tell me the steps to unlock the phone?

thanks
 
caobach
Old
#106  
Junior Member
Thanks Meter 7
Posts: 8
Join Date: Jun 2013
Quote:
Originally Posted by BaCkkk View Post
im stuck in very difficult situation...

i rooted my f180 and unlocked bootloader and installed cynogen 4.2.2

then i want to get bac to official ics of f180..but when i try to flash through UpTestEX_original.exe it gives error that ur battery low but my battry is 100 percent charged but it always give same error...then after that i do the biggest mistake and flashed e975 kdz though KDZ_FW_UP.exe....after that my phone is always on SCANNING MEDIA FILES...everytime .....i cant open camera gallery anything but it gives error that try after media scanning...my usb debugging is not conneting ..when i connect mtp mode...pc shows 0 kb memory card.....i also tried factory reset but it not but factory rest is also not working from settings..ihave to reset by volume down+ power...then factory reset works but memory card not working...

as long as my memory card is nnot working i cant root and install baseband of my phone...another problem taht official kdz of f180 is also not flashing from
KDZ_FW_UP.exe coz it give this error

[R&D Test Tools Log File]

10:44:51 : Launching SW update
10:44:51 : Unpacking KDZ
10:45:58 : KDZ file extraced
10:45:59 : Extract file error
10:46:02 : ===FINISHED===



SOOOOOOOOO plz somebody give me any solution..plz


you can not flash rom which size larger than 1GB by KDZ, so FLASH SOME ROM WHICH SIZE UNDER 1GB BY KDZ then flash whater rom you want.
 
addictivesundew
Old
#107  
addictivesundew's Avatar
Member
Thanks Meter 1
Posts: 37
Join Date: Aug 2010
Location: Lahore
I'm stuck here too.

I have F180k.

1. Downloaded, Installed and rooted E97510B.
2. Flashed F180k baseband.
3. Used freegee.apk to restore my EFS backup which I made on my stock Korean setup.

PROBLEM : NOOOooo Signals.

SDCARD and WIFI seems to be working fine.

WHERE am I wrong?? PLZ help.

****** also, If I use E97510D_00.kdz file, SDCARD is unavailable *****
 
bub181
Old
#108  
Senior Member
Thanks Meter 7
Posts: 251
Join Date: Jul 2007
To see your sd card make sure you do a hard reset after installing firmware 10d. Press volume down and power at the same time.
 
mansoor3131
Old
#109  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 48
Join Date: Aug 2013
Default Optimus G Confusion

I have LG Optimus G F180L. I want to know the difference between different models like E973, E975, F180L, F180K e.t.c. I also want to know that which type of ROMs i can apply on F180L because after searching everyone is giving solutions for E973 or E975. No one discuss F180L.
 
mansoor3131
Old
#110  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 48
Join Date: Aug 2013
Default Please Help Me

Quote:
Originally Posted by antoniejanssen View Post
What's the problem?
I come from the Netherlands and ordered a few months ago the Korean LG Optimus G F180L with Android Ice Cream on it.
After a week I got Jelly Bean update via OTA. In this mean time I had rooted the Phone because off the Korean Apps and
the Korean charters in the dialer. The Apps no problem, removed them with "Root App Remover" but the charters in the dialer
made me mad.
After flashing different KDZ versions I installed this evening the E975B Euro version (I did first a Reset and a Wipe) and after the
flash was finished I did again a hard reset. Then tried to root it so as I found in this forum and when this goes ok I installed at last
the baseband for the F180L.
For me this is the best ROM untill now, everything work fine. (LTE (4G) I can't check we don't have it in the Netherlands yet.)
Hi Antonietta,
I am very happy to read your post because i searched a lot and find nothing as well as no one solve my problem.I have F180L20P with Jelly bean 4.1.2. Its a Korean set. My problems are:
How to remove some Korean by default programs?
Facing call to Korea/call to local problem when dial.
I want full English version,
I am currently living in Pakistan and using 2G GSM network. Did i need to install some extra files for network carriers?

My e-mail is : mansoor3131@yahoo.com

Your help will be highly appreciable.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...