5,601,223 Members 55,333 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Kindle FDire HD bootloop but it worked once (till TWRP)

Tip us?
 
pierg75
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 77
Join Date: Feb 2011
Location: Fleet
Default [Q] Kindle FDire HD bootloop but it worked once (till TWRP)

Hi,

I was trying to install the second boot loader on a KFHD and it worked until we reboot into TWRP.
I then tried to reboot it into the OS (not flashing any CM or custom rom) and I got into a bootloop where I can see the Kindle fire logo (orange)
followed immediately the fastboot mode (even if not cables are connected).
I'm suspecting a pretty bad brick...is there anything I can do?

One thing, I have no windows here, only Linux.

Thanks
 
mrkhigh
Old
#2  
mrkhigh's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 94
Posts: 518
Join Date: Dec 2012
I assume volume down and power doesn't take you to twrp?

In fast boot mode try this
Fastboot -i 0x1949 oem idme bootmode 4000

Sent from my XT907 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to mrkhigh For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
stunts513
Old
#3  
stunts513's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 504
Posts: 1,792
Join Date: Feb 2013
Location: New Braunfels, TX

 
DONATE TO ME
That actually makes things easier since your on Linux IMO. Sounds like either your idme boot mode is stuck on fastboot or something happened to the kernel of the os. Does it ever display the blue kindle fire logo? If not you may have to restore some of the partitions.

Sent from my Amazon Kindle Fire HD running CM10.1 Tablet UI using xda-developers app
My Wallpaper Fix for KF2, KFHD 7", and KFHD 8.9" is HERE
Please Read the instructions and use the debugger if you run into errors.
My own modified adb drivers for just about all kindles (includes old twrp and cm versions) HERE
Tablet UI Patch for latest CM10.1 build HERE!

Please send complaints to /dev/null
The Following User Says Thank You to stunts513 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
pierg75
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 77
Join Date: Feb 2011
Location: Fleet
fastboot doesn't event detect the device...actually I can see in the logs that I can see the device:

Code:
Nov 30 22:37:15 deb kernel: [39896.245265] usb 7-5: New USB device found, idVendor=0451, idProduct=d010
And it's looping.

The blue logo appeared only a couple of times, since then I got stuck in this loop.
The weird thing is that when I turn it on, I see a faded image of the fastboot logo and the appears the classic kindle logo.
The latter fades away every time leaving the screen black.

Thanks
 
pierg75
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 77
Join Date: Feb 2011
Location: Fleet
Turning it off and on again I see that the first device is this one:

Code:
Nov 30 22:48:20 deb kernel: [40562.103796] usb 7-5: New USB device found, idVendor=1949, idProduct=0007
Nov 30 22:48:20 deb kernel: [40562.103801] usb 7-5: New USB device strings: Mfr=5, Product=1, SerialNumber=2
Nov 30 22:48:20 deb kernel: [40562.103804] usb 7-5: Product: Tate-PVT-08
Then it disconnects and reconnect as:

Code:
Nov 30 22:48:24 deb kernel: [40565.748989] usb 7-5: New USB device found, idVendor=0451, idProduct=d010
Nov 30 22:48:24 deb kernel: [40565.748992] usb 7-5: New USB device strings: Mfr=33, Product=37, SerialNumber=0
Nov 30 22:48:24 deb kernel: [40565.748995] usb 7-5: Product: OMAP4440
And this one loops.
 
stunts513
Old
#6  
stunts513's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 504
Posts: 1,792
Join Date: Feb 2013
Location: New Braunfels, TX

 
DONATE TO ME
Woah omap 4440 is never a good sign, I would hold down the volume down key when you turn it on and see if u can get into recovery, if you can't I would recommend reflashing the boot loader, because omap4440 errors are not always recoverable and yours is at least giving some signs of hope by displaying the blue logo and being detected as a fastboot device. I would download the boot loader for your device and check its md5sum, then leave a terminal running with "fastboot -i 0x1949 flash bootloader bootloaderfilenamehere" and see if it can reflash when its detected, downside is if it does an incomplete flash it will hardbrick., that's why I was hoping you could get into twrp since you have a blue logo and flash it from in there where that wouldn't necessarily be an issue.

Sent from my Amazon Kindle Fire HD running CM10.1 Tablet UI using xda-developers app
My Wallpaper Fix for KF2, KFHD 7", and KFHD 8.9" is HERE
Please Read the instructions and use the debugger if you run into errors.
My own modified adb drivers for just about all kindles (includes old twrp and cm versions) HERE
Tablet UI Patch for latest CM10.1 build HERE!

Please send complaints to /dev/null
The Following User Says Thank You to stunts513 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
pierg75
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 77
Join Date: Feb 2011
Location: Fleet
Finally now I was able to get into fastboot:

Code:
# fastboot -i 0x1949 getvar product
product: Tate-PVT-08
What Should I do now? Try to flash again the backup copies or try again to flash the 2nd bootload?
The thread I was following is this one.


Thanks
 
pierg75
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 77
Join Date: Feb 2011
Location: Fleet
I reinstalled the backups and everything worked!

The funniest thing is that root was kept and everything is back to previously when I flashed the customer boot and recovery image.

Now, I used the images I found in this thread.
Can these be wrong for my device?

Thanks
 
stunts513
Old
#9  
stunts513's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 504
Posts: 1,792
Join Date: Feb 2013
Location: New Braunfels, TX

 
DONATE TO ME
I believed so, they are for the 7" HD model, just check your md5sum's after you download the files,.

Sent from my Amazon Kindle Fire HD running CM10.1 Tablet UI using xda-developers app
My Wallpaper Fix for KF2, KFHD 7", and KFHD 8.9" is HERE
Please Read the instructions and use the debugger if you run into errors.
My own modified adb drivers for just about all kindles (includes old twrp and cm versions) HERE
Tablet UI Patch for latest CM10.1 build HERE!

Please send complaints to /dev/null
 
pierg75
Old
#10  
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 77
Join Date: Feb 2011
Location: Fleet
OK, I'll check that. For now I'll see if the GF is happy with only root (and google apps) installed

Thanks

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes