5,595,645 Members 45,699 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] No Fastboot USB

Tip us?
 
FantasyGamer
Old
#1  
FantasyGamer's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 23
Join Date: Dec 2013
Location: Lier
Default [Q] No Fastboot USB

Hey guys,

I've got a problem with my HTC One S...
I want to run a RUU to go back to my stock rom, but the problem is that, when I go to HBoot and then Fastboot, my PC doesn't recognize the device, only after 2 minutes it says that the last USB device can't be recognized... I did an uninstall en reinstall of the HTC Drivers/ HTC Sync, but with no succes... I'm running windows 8.1 btw.

Thanks for the help!
 
AndroGeek974
Old
#2  
AndroGeek974's Avatar
Member
Thanks Meter 7
Posts: 47
Join Date: Jul 2013
Location: Sainte-Marie
Hi !
On W8.1 there is a lot of problem for fastboot, it's normal. Try on another PC.
The Following User Says Thank You to AndroGeek974 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
FantasyGamer
Old
#3  
FantasyGamer's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 23
Join Date: Dec 2013
Location: Lier
Quote:
Originally Posted by AndroGeek974 View Post
Hi !
On W8.1 there is a lot of problem for fastboot, it's normal. Try on another PC.
Thanks for the reply!
I was guessing that was the problem... But still got a windows 7 pc here, I'll try on that one!
Hopefully they will make an update for all the windows 8.1 users.
 
AndroGeek974
Old
#4  
AndroGeek974's Avatar
Member
Thanks Meter 7
Posts: 47
Join Date: Jul 2013
Location: Sainte-Marie
Yeah, I think to
I go back to W8 to solve this problem ^^
And we just have to wait
 
hasanalikhattak
Old
#5  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 80
Join Date: Oct 2010
Location: Bari, Italy

 
DONATE TO ME
i have bought a used htc one s and it had sense 5.5 based JB4.2.2 rom but i want to downgrade to stock firmware. kindly tell me which RUU i should use and how should i procede.

HBOOT shows tampered, unlocked and S-ON
and here is other details

Code:
sudo fastboot getvar all
[sudo] password for hasan: 
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 2.15.0000
(bootloader) version-baseband: 1.11.50.05.28
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: SH267W
(bootloader) imei: 35990
(bootloader) product: vle
(bootloader) platform: HBOOT-8960
(bootloader) modelid: PJ4010000
(bootloader) cidnum: VODAP304
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4111mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-64bedd38
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.061s
I tried RUU RUU_Ville_U_JB_45_S_HTC_Europe_3.16.401.8_Radio_1. 11.50.05.28_10.27.50.08L_release_301814_signed_2_4 on windows 8.1 64bit but it is not detecting the phone at all
currently I am on linux so i hope you guys can suggest something relevant

thanks a lot
 
FantasyGamer
Old
#6  
FantasyGamer's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 23
Join Date: Dec 2013
Location: Lier
So the point is, that you can't get it to work on a windows 8.1. You will have to use another pc or try a different os. Maybe an emulator works to,but i'm not sure about that...

For your RUU you'll have to search one for your CID, which is in your case Vodaphone. So maybe try,googling your cid for finding the right one for you
Another option is to get S-OFF, the, you can run any RUU you want!

Hope this helped you out.
 
hasanalikhattak
Old
#7  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 80
Join Date: Oct 2010
Location: Bari, Italy

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by FantasyGamer View Post
So the point is, that you can't get it to work on a windows 8.1. You will have to use another pc or try a different os. Maybe an emulator works to,but i'm not sure about that...

For your RUU you'll have to search one for your CID, which is in your case Vodaphone. So maybe try,googling your cid for finding the right one for you
Another option is to get S-OFF, the, you can run any RUU you want!

Hope this helped you out.
I have searched a lot but i cant find matching RUU for this CID. I also tried to get S-OFF but i am not doing it right i think
As you said windows 8.1 is not going to be helpful so can you tell me how to get things done on linux please.
 
hasanalikhattak
Old
#8  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 80
Join Date: Oct 2010
Location: Bari, Italy

 
DONATE TO ME
i finally got cid 1111111 which is i think supercid but i cant get it s-off
 
FantasyGamer
Old
#9  
FantasyGamer's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 23
Join Date: Dec 2013
Location: Lier
Quote:
Originally Posted by hasanalikhattak View Post
i finally got cid 1111111 which is i think supercid but i cant get it s-off
Did you already try to get S-OFF with the All-In-One Toolkit V4.0? It worked for me... On Windows 8 ofcourse not 8.1. Since you're on linux you could try to search for an emulator and run it from there, on a windows 7/8 emulation...

No Idea of this works, but you could try it!
 
hasanalikhattak
Old
#10  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 80
Join Date: Oct 2010
Location: Bari, Italy

 
DONATE TO ME
no not yet. may be when i go back home i will try on my desktop pc. i downloaded windows xp and virtualbox. i hope i will be able to do all this on virtual machine.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...