5,597,354 Members 32,520 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

imei crashed

Tip us?
 
wainsie
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Nov 2013
Default imei crashed

Hi my htc one has decided to have a fit and crash its imei code to 000000000000000. Does ayone know how to reset this so i can get my imei numver back


Thanks all for looking
 
Ghost
Old
#2  
Ghost's Avatar
Forum Moderator / Recognized Developer / Themer
Thanks Meter 3010
Posts: 4,921
Join Date: Jul 2010
Location: XDA FORUM MODERATOR
Try power off the phone and leave it off for about a minute and power on. It seems odd that it would have a fit and chenage. Could you grab a getvar klog so we can see the IMEI?
 
wainsie
Old
(Last edited by Ghost; 10th December 2013 at 06:43 PM.) Reason: Ghost - Removed IMEI number
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by Ghost View Post
Try power off the phone and leave it off for about a minute and power on. It seems odd that it would have a fit and chenage. Could you grab a getvar klog so we can see the IMEI?
hi thanks for reply
have done a fastboot gervar all and this is the result

C:\Users\parent\Desktop\adb>fastboot getvar all
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.44.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.22.3263.14
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.29.401.12
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno: SH354W903365
(bootloader) imei: XXXXXXXXXXXXXXX - Moderator edit removed IMEI as it is personal information
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0710000
(bootloader) cidnum: 11111111
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 3911mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
getvar:all FAILED (status read failed (Too many links))
finished. total time: 0.082s


the reason i thought imei was gone was because i was out at the time and checked with *#*#4646#*#* and it shows imei 00000..


strange this is i can still make and recieve calls just no data connection
 
wainsie
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Nov 2013
Default screenshot

have got a screenshot taken from when i do *#*#4636#*#*, also doing *#06# does nothing on the phone
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-12-10-15-30-55.png
Views:	66
Size:	237.4 KB
ID:	2446110  
 
nkk71
Old
#5  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2085
Posts: 4,298
Join Date: May 2010
Location: Beirut
very strange, i'm also SuperCID but IMEI shows up just fine.

1- would recommend you edit your post and "xxxx" out a few characters of your IMEI and serial number

2- since you're s-off, can you try changing your CID back to your carrier CID, and see if that makes a difference
(just thinking out loud)
 
Ghost
Old
#6  
Ghost's Avatar
Forum Moderator / Recognized Developer / Themer
Thanks Meter 3010
Posts: 4,921
Join Date: Jul 2010
Location: XDA FORUM MODERATOR
I have edited the post and removed IMEI
The Following User Says Thank You to Ghost For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wainsie
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by Ghost View Post
I have edited the post and removed IMEI
hi, thanks for that, didnt think,
have managed to find a nandroid back up of a stock rom for 3, have installed this and the phone seems to be back to normal, was using arhd 31.6

havent a clue whats going on but seems to be ok at the moment,

weird very weird
 
wainsie
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Nov 2013
Thumbs up update

well had the stock 3 rom running past few hours no problem at all, so tried the backup of the rom that wasnt working and no imei again so pinpoints to a software problem, so went back to the 3 rom, then installed a fresh copy of arhd 31.6, booted fine, so narrowed it down to a app i must have installed, have made a seperate backup of the rom as it stands now, and going to install the apps one at a time a day or so apart till i find the one causing the problem, only get apps from play store or from apkmania which i though was a fairly decent site
 
wainsie
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Nov 2013
Default still doing it

well completely wiped the phone through twrp recovery, had a stock 3 rom running and its done the same, loads phone, i try to check the imei number and shows nothing, through the *#*#4636#*#* shows imei back to all zeros again, unable to select any network, after 60-90secs after fone booted it resets itself. imei shows up in bootloader so i really dont know what to do anymore, my partner who has the same fone has done a nandroid backup and i tried to install that and same symptoms.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...