5,596,700 Members 46,110 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

lte:esm - 29 emm - x unable to establish a wireless data connection

Tip us?
 
rodmc123
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 150
Join Date: Aug 2012
Default lte:esm - 29 emm - x unable to establish a wireless data connection

hey, i unlocked the phone to use in gsm networks (im outside the us) but 3g is not working, it says lte:esm - 29 emm - x unable to stablish a wireless data connection i get signal and i can make calls, but no 3g.

i set the gsm/umts mode but i still get this message when i try to use my data connection.
 
tronac
Old
#2  
Member
Thanks Meter 6
Posts: 30
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by rodmc123 View Post
hey, i unlocked the phone to use in gsm networks (im outside the us) but 3g is not working, it says lte:esm - 29 emm - x unable to stablish a wireless data connection i get signal and i can make calls, but no 3g.

i set the gsm/umts mode but i still get this message when i try to use my data connection.
I had the exact same problem. After unlocking I updated to MJA. This solved the problem because in MJA you can add/edit the APN settings.
 
rodmc123
Old
(Last edited by rodmc123; 13th December 2013 at 04:20 AM.)
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 150
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by tronac View Post
I had the exact same problem. After unlocking I updated to MJA. This solved the problem because in MJA you can add/edit the APN settings.
but i can edit apn settings right now on mdc also lol.. atleast the menu let me do that.. but i still get the error .. ill try updating to mja,

did you have the same message error? "lte:esm - 29 emm - x unable to stablish a wireless data connection"

can you tell me how you did it? just downloaded MJA modem and flashed it? is there something extra i should know?
 
daniel4653
Old
#4  
daniel4653's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2344
Posts: 7,654
Join Date: Jul 2010
Location: Southern California
Quote:
Originally Posted by rodmc123 View Post
but i can edit apn settings right now on mdc also lol.. atleast the menu let me do that.. but i still get the error .. ill try updating to mja,
Know you cannot go back to 4.2 ever

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk


 
Team Kernelizers: Making the best out of your phone
 
rodmc123
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 150
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by daniel4653 View Post
Know you cannot go back to 4.2 ever

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
my phone was already in stock 4.3 when i got it.. so i downgraded the moden to mdc through odin to unlock it, but 3g is not working, if upgrading to mja again works i dont care. i just wanna know im not going to brick the phone with this.
 
daniel4653
Old
#6  
daniel4653's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2344
Posts: 7,654
Join Date: Jul 2010
Location: Southern California
Quote:
Originally Posted by rodmc123 View Post
my phone was already in stock 4.3 when i got it.. so i downgraded the moden to mdc through odin to unlock it, but 3g is not working, if upgrading to mja again works i dont care. i just wanna know im not going to brick the phone with this.
Oh you meant MDC as modem only lol.

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk


 
Team Kernelizers: Making the best out of your phone
 
rodmc123
Old
(Last edited by rodmc123; 13th December 2013 at 11:55 AM.)
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 150
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by daniel4653 View Post
Oh you meant MDC as modem only lol.

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
damn.. i upgraded to MJA modem and i still get this message "LTE: ESM - 29 EMM - X unable to establish a wireless data connection"
 
rodmc123
Old
#8  
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 150
Join Date: Aug 2012
anyone knows this error? i need help!!
 
tronac
Old
(Last edited by tronac; 14th December 2013 at 04:12 AM.)
#9  
Member
Thanks Meter 6
Posts: 30
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by rodmc123 View Post
anyone knows this error? i need help!!
When you click settings>more>about device>status what does it say? Does it mention what type of network? Edge, HSPA?

You must make sure that in the Network selection you selected GSM/UMTS.
 
rodmc123
Old
(Last edited by rodmc123; 14th December 2013 at 04:31 AM.)
#10  
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 150
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by tronac View Post
When you click settings>more>about device>status what does it say? Does it mention what type of network? Edge, HSPA?
in mobile network it says 'UMTS' i was able to make "wcdma only" work (i had to reset the network settings with ##72786# and make the unlock process again) but when is going to connect to 3g it gives me the "LTE esm 29 cannot establish wireless connection" error..also after the reset there is a green circle telling me to activate the phone in sprint (this was a phone with bad esn if im not wrong)..


i used hiapn and all that stuff, upgraded modem to MJA and nothing yet.. i also followed a guide that was made for tmobile.. going to the service menu and modifying a bunch of stuff but it did not work either.

i dont know what else to do.. maybe the issue is that the phone is not activated on sprint?? but im using it outside de US, with a non US sim card.

and yes i also tried gsm/umts a lot of times .

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...