5,595,000 Members 39,371 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Tab, utter!, Google now, and wired headphones problem

Tip us?
 
dezined
Old
(Last edited by dezined; 18th December 2013 at 07:11 AM.) Reason: More descriptive title
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Sep 2009
Default Tab, utter!, Google now, and wired headphones problem

Hello,

Has anyone had luck using the app utter and wired headphones (no mic) on the tab? I can get the app to work flawlessly with a bt headset, or over speakers, but when I use wired headphones, after the app starts listening I lose all sound. Music, nothing. Problem goes away when I unplug headphones. Tried three different roms, all fresh installs with only the apps required for utter to work.

I have a Galaxy Nexus that doesn't have this problem. I'm starting to think it might be a hardware problem.

Can anyone provide any insight? Or at least tell me if they are having the same issue or not?

Thank you.
 
aditya rathee
Old
#2  
aditya rathee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 557
Posts: 1,965
Join Date: May 2013
Location: Haryana
Quote:
Originally Posted by dezined View Post
Hello,

Has anyone had luck using the app utter and wired headphones (no mic) on the tab? I can get the app to work flawlessly with a bt headset, or over speakers, but when I use wired headphones, after the app starts listening I lose all sound. Music, nothing. Problem goes away when I unplug headphones. Tried three different roms, all fresh installs with only the apps required for utter to work.

I have a Galaxy Nexus that doesn't have this problem. I'm starting to think it might be a hardware problem.

Can anyone provide any insight? Or at least tell me if they are having the same issue or not?

Thank you.
i haven't used that app but it might be hardware problem


HIT THANKS IF I HELPED YOU
 
dezined
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by aditya rathee View Post
i haven't used that app but it might be hardware problem
The only reason I don't accept that yet is because it works until it asks me to talk and starts listening. Google Now does the same thing. It looks like the audio stream gets confused. With no headphones plugged in, I hear the beep signalling me to start talking. When I use the headphones, I never hear the beep. And again, everything goes back to normal when I unplug the headphones. I can even start the process without headphones, plug headphones in halfway through the tablet talking to me, and hear everything fine, UNTIL it starts listening again.

I don't know much about the software side. Could this be a kernel issue? Being as now I know it's not just the Utter! app, but also Google Now.
 
aditya rathee
Old
#4  
aditya rathee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 557
Posts: 1,965
Join Date: May 2013
Location: Haryana
Quote:
Originally Posted by dezined View Post
The only reason I don't accept that yet is because it works until it asks me to talk and starts listening. Google Now does the same thing. It looks like the audio stream gets confused. With no headphones plugged in, I hear the beep signalling me to start talking. When I use the headphones, I never hear the beep. And again, everything goes back to normal when I unplug the headphones. I can even start the process without headphones, plug headphones in halfway through the tablet talking to me, and hear everything fine, UNTIL it starts listening again.

I don't know much about the software side. Could this be a kernel issue? Being as now I know it's not just the Utter! app, but also Google Now.
which kernel do you use


HIT THANKS IF I HELPED YOU
 
dezined
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by aditya rathee View Post
which kernel do you use
I've tried it on espresso, lean kernel, and CM's kernel. I don't get why the audio stream gets muted or changed on the tablet, but it works perfect on my phone.
 
aditya rathee
Old
#6  
aditya rathee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 557
Posts: 1,965
Join Date: May 2013
Location: Haryana
Quote:
Originally Posted by dezined View Post
I've tried it on espresso, lean kernel, and CM's kernel. I don't get why the audio stream gets muted or changed on the tablet, but it works perfect on my phone.
hmm strange issue
will see what i can suggest you


HIT THANKS IF I HELPED YOU
 
dezined
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by aditya rathee View Post
hmm strange issue
will see what i can suggest you
Have also tried with AOKP rom and kernel. Same issue. Puzzled that this doesn't happen on phone, and that I can't seem to find anyone else with same problem.
 
mhrlive
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 11
Join Date: Jan 2011
Same strange problem here on my i9300 s3 .. Sound cuts when using earphone, only solution for me is to stop the g. search process and don't press home btn :\\\\ please fix this CM teams i tried everythinggg pfff

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Get the AOSP Lock Screen on Your ICS-Powered Samsung Device

Android is the only popular mobile operating system that allows users, … more

Motorola Droid RAZR HD and M to Receive KitKat in a “Few More Weeks”

Verizon and Motorola shocked us all back in November when … more

[APK] YouTube Update to 5.6 Now Lets You Cast Live Video to Your Chromecast

Earlier today, we talked about how Google brought two new apps to … more

[OTA Captured] Android 4.4.2 Now Rolling Out to the AT&T Galaxy S 4 Active

A little under two months ago, AT&T started rolling out … more