5,595,000 Members 39,482 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Bootloop - Only boots right after cache/dalvik wipe - Kindle Fire CM10.2 20131206

Tip us?
 
Phateless
Old
#1  
Phateless's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 446
Posts: 4,737
Join Date: Aug 2010
Location: Oakland
Default [Q] Bootloop - Only boots right after cache/dalvik wipe - Kindle Fire CM10.2 20131206

If I boot into recovery, wipe cache and dalvik (I fix permissions too, although this probably isn't necessary), then it boots right up like nothing is wrong with no fanfare.

If I'm lucky, this will even persist for an additional reboot. Otherwise on subsequent reboots it just bootloops forever until I go back to recovery and wipe cache/dalvik again, and then it boots right up again. Once into the ROM, everything runs fine, no issues at all.

I've tried rolling back a nightly or two but it doesn't seem to make a difference. Was there some major change in the last few weeks that I missed? How far do I need to roll back to get this to work?

It's my gf's tablet so I don't really want to wipe data if I can avoid it. Was even thinking of dirty flashing up to CM11.

Any insight is appreciated.
-Joshua
All you need to get a firm solar iQuote is an internet connection and 3 minutes.
http://www.sungevity.com/get-your-iq...@sungevity.com

Dropbox FTW http://db.tt/sQjzpz9
2D Gallery! - http://www.mediafire.com/?mzmjmkzmyxj

myTouch 4G Links:
PD15IMG.zip (2.2.1)
DISPLAY TEST
 
czahrien
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Mar 2011
With my phone this problem ended up being using the wrong baseband version for the ROM/kernel that I was using. I was able to fix it by resetting it back to stock using ODIN (tool which can be used to recover Samsung devices) but from the sounds of it you have no such luxury.

Do you have any backups of when everything worked? If not try to find a way to get back to stock however you can. Aside from that make sure that you are using the correct ROM for your hardware.

Good luck and keep us updated.
 
Phateless
Old
(Last edited by Phateless; 11th December 2013 at 07:35 AM.)
#3  
Phateless's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 446
Posts: 4,737
Join Date: Aug 2010
Location: Oakland
Quote:
Originally Posted by czahrien View Post
With my phone this problem ended up being using the wrong baseband version for the ROM/kernel that I was using. I was able to fix it by resetting it back to stock using ODIN (tool which can be used to recover Samsung devices) but from the sounds of it you have no such luxury.

Do you have any backups of when everything worked? If not try to find a way to get back to stock however you can. Aside from that make sure that you are using the correct ROM for your hardware.

Good luck and keep us updated.
The kindle is wifi only, so I don't think there are any baseband issues. Will update when/if I fix it.

Restoring to stock is a good idea. It's been over a year since this thing was stock, so it's quite possible we missed a firmware update or something.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
-Joshua
All you need to get a firm solar iQuote is an internet connection and 3 minutes.
http://www.sungevity.com/get-your-iq...@sungevity.com

Dropbox FTW http://db.tt/sQjzpz9
2D Gallery! - http://www.mediafire.com/?mzmjmkzmyxj

myTouch 4G Links:
PD15IMG.zip (2.2.1)
DISPLAY TEST
 
whatever100
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Feb 2012
Mine does this after I installed the new sgt7 4.4.2 rom. Did you end up fixing yours?
 
Phateless
Old
#5  
Phateless's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 446
Posts: 4,737
Join Date: Aug 2010
Location: Oakland
Quote:
Originally Posted by whatever100 View Post
Mine does this after I installed the new sgt7 4.4.2 rom. Did you end up fixing yours?
Not yet, but I think it worked fine on cm10.2 for awhile.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
-Joshua
All you need to get a firm solar iQuote is an internet connection and 3 minutes.
http://www.sungevity.com/get-your-iq...@sungevity.com

Dropbox FTW http://db.tt/sQjzpz9
2D Gallery! - http://www.mediafire.com/?mzmjmkzmyxj

myTouch 4G Links:
PD15IMG.zip (2.2.1)
DISPLAY TEST
 
Phateless
Old
#6  
Phateless's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 446
Posts: 4,737
Join Date: Aug 2010
Location: Oakland
UPDATE - I dirty flashed cm11 and gapps as if I were updating any other nightly, and the issue appears to be gone. So freaking annoying, lol.
-Joshua
All you need to get a firm solar iQuote is an internet connection and 3 minutes.
http://www.sungevity.com/get-your-iq...@sungevity.com

Dropbox FTW http://db.tt/sQjzpz9
2D Gallery! - http://www.mediafire.com/?mzmjmkzmyxj

myTouch 4G Links:
PD15IMG.zip (2.2.1)
DISPLAY TEST
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...