5,595,196 Members 46,060 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Clean restarts??

Tip us?
 
kicker22004
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 96
Posts: 253
Join Date: Mar 2008

 
DONATE TO ME
Default Clean restarts??

Hi guys I have a completely stock att atrix hd and I'm having a weird issue... If I place a widget from the play store( tried many) or a live wallpaper they seem to work just fine...until I reboot. After reboot its as if nothing was ever there...its not like a fresh boot but just the widget and live wallpaper are gone...but if I use the built in ones they will stick..any help would be great..

Things I've done is a factory reset and also changed sdcards not that I think that could be it...

Sent from my Galaxy Nexus using xda app-developers app
 
japskren
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Apr 2011
Do wipe data from recovery mode

Sent from my Atrix HD using Tapatalk
 
kicker22004
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 96
Posts: 253
Join Date: Mar 2008

 
DONATE TO ME
Factory reset does format data...again remember its all stock so no CWM so I'll I really have is factory reset.

Sent from my Galaxy Nexus using xda app-developers app
 
quasihellfish
Old
(Last edited by quasihellfish; 16th December 2013 at 02:51 PM.) Reason: Clarified Android version
#4  
quasihellfish's Avatar
Member
Thanks Meter 10
Posts: 55
Join Date: Mar 2009
Are the widgets/live wallpapers "Paid" apps, or Free apps?
Because there's a bug in 4.1.1 where paid apps don't get loaded at boot time, and it probably affects widgets, too. I have to deal with it with Swiftkey, where every time I reboot it's no longer selected as my default keyboard app. So after every reboot, I have to re-enable it and re-select it as my default keyboard.
May be the same bug is affecting your widgets.
 
kicker22004
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 96
Posts: 253
Join Date: Mar 2008

 
DONATE TO ME
Looks like the bug you suggested... Well I took the plunge and unlocked it rooted and put stable cm 10.1 and no more problem....

Sent from my Galaxy Nexus using xda app-developers app
 
quasihellfish
Old
#6  
quasihellfish's Avatar
Member
Thanks Meter 10
Posts: 55
Join Date: Mar 2009
This article might explain the problem better, for anyone interested:
http://www.androidpolice.com/2012/08...s-drm-for-now/
 
kicker22004
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 96
Posts: 253
Join Date: Mar 2008

 
DONATE TO ME
Thanks that was info I did out know.

Sent from my Galaxy Nexus using xda app-developers app

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Android App Review: Lock it Down with Lockdown Pro – XDA Developer TV

Our smartphones are our lives. They store our contacts, emails, … more

Get the AOSP Lock Screen on Your ICS-Powered Samsung Device

Android is the only popular mobile operating system that allows users, … more

Motorola Droid RAZR HD and M to Receive KitKat in a “Few More Weeks”

Verizon and Motorola shocked us all back in November when … more

[APK] YouTube Update to 5.6 Now Lets You Cast Live Video to Your Chromecast

Earlier today, we talked about how Google brought two new apps to … more