5,596,235 Members 36,225 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] How to restore CWM recovery from TWRP terminal?

Tip us?
 
datboyc
Old
(Last edited by datboyc; 20th December 2013 at 06:12 PM.) Reason: Solved
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Aug 2010
Default [Q] How to restore CWM recovery from TWRP terminal?

[SOLVED]

So after having my Transformer for some time now (unlocked, rooted, and running CROMI) it began to get sluggish. I wanted to upgrade to something else, and decided to try PA HALO http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2376927

I missed something somewhere, prob the fact that I installed TWRP over my CWM that I had from long ago, instead of upgrading to the new CWM, or the fact that I'm still on the 10.4.4.25 bootloader. I rebooted into recovery, flashed the PA zip, rebooted into recovery, flashed the new GAPPS, and wiped the cache and Delvik. When I went to boot it up the "ParanoidAndroid3+" text and neon jellybean/fish thing show up, then nothing.

I (stupidly) did not make a new backup before doing this change (though there is one from my CWM, but TWRP doesn't seem to recognize it).

ADB does not seem to be working. When I select the USB icon, while using the power+volDown, I get the message "starting fastboot usb download protocol" and ADB does not see the device. If I let the device try and boot (when it gets stuck at the neon jb/fish) ADB sees the device, but gives the error <waiting for device> when I try and flash the new CWM. I seem to be able to access the terminal from TWRP, so I know there is a way to load the old CWM restore files, I just don't know how.

Help is needed.
 
datboyc
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Aug 2010
found a way to do it, but I guess it took away my root when I flashed the new rom. Now I get "su is not recognized" from the terminal..... I'm downloading http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2107271 and will try to get the os to boot. I can always re root the device, but I kinda need the device to boot into something first.
 
berndblb
Old
#3  
berndblb's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 610
Posts: 1,897
Join Date: Nov 2012
Location: Los Angeles, CA
You missed quite a lot to get yourself into that pickle.

The second line of the PA thread reads:

GET THE LATEST BOOTLOADER AND RECOVERY

The link leads you to the CM 11 thread where it says in no uncertain terms that you need to be on the 10.6.1.14.4 or later bootloader. You think a 10.4.4.25 bootloader will run a JB 4.3 rom?

I hope you get it working.... Good luck
 
datboyc
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by berndblb View Post
You missed quite a lot to get yourself into that pickle.

The second line of the PA thread reads:

GET THE LATEST BOOTLOADER AND RECOVERY

The link leads you to the CM 11 thread where it says in no uncertain terms that you need to be on the 10.6.1.14.4 or later bootloader. You think a 10.4.4.25 bootloader will run a JB 4.3 rom?

I hope you get it working.... Good luck
Thanks for the kind kick to the nuts guy. I flashed the new bootloader (10.6.1.14.4) http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2223918 that was already on the root of my tablet, downloaded GAPPS (4.2.2-4.3) http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2405292 and placed it on MicroSD card, and already had the PA rom http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2039557

Did some searching and came across a thread (can't find it now) that said to wipe before and after installing GAPPS.

It works now. The process went as follows:
1. Flash bootloader and reboot into recovery
2. Wipe cache/Delvik, flash GAPPS, wipe again
3. Flash rom
4. Reboot and wait for the rom to settle

Something is still wrong, or I'm not understanding the layout of PA, because I'm missing some options and buttons for some apps I've downloaded. I've made a back up with TWRP (for just in case), and am going to try getting CM 10.2 on there.
 
berndblb
Old
#5  
berndblb's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 610
Posts: 1,897
Join Date: Nov 2012
Location: Los Angeles, CA
Quote:
Originally Posted by datboyc View Post
Thanks for the kind kick to the nuts guy. I flashed the new bootloader (10.6.1.14.4) http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2223918 that was already on the root of my tablet, downloaded GAPPS (4.2.2-4.3) http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2405292 and placed it on MicroSD card, and already had the PA rom http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2039557

Did some searching and came across a thread (can't find it now) that said to wipe before and after installing GAPPS.

It works now. The process went as follows:
1. Flash bootloader and reboot into recovery
2. Wipe cache/Delvik, flash GAPPS, wipe again
3. Flash rom
4. Reboot and wait for the rom to settle

Something is still wrong, or I'm not understanding the layout of PA, because I'm missing some options and buttons for some apps I've downloaded. I've made a back up with TWRP (for just in case), and am going to try getting CM 10.2 on there.
The "kick" was really meant as a friendly slap upside your head which was probably unnecessary since I hope you did that yourself already extensively - so I apologize
Glad you got it working :thumbup:
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes