5,596,066 Members 33,316 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Data connection issues

Tip us?
 
Baffles
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 26
Posts: 44
Join Date: Sep 2007
Default Data connection issues

Anyone have any ideas on this? I'm S-OFF and am all up to date (ran the latest RUU). (Was on stock ICS until a week or so ago, when I ran rumrunner).

On some roms, I have pretty severe data connection issues. For example, on ViperOne 3.5, 3g/4g drops out a ton, and is very unstable while tethering. I also notice issues when just using data on the phone, without tethering going. I can have full signal, then the data connection will just drop, and sometimes take several tries to reestablish. Sometimes I get a 'failed to establish wireless data connection' notification briefly until it reconnects. Sometimes it will randomly drop to 1X or the signal bars will flash to empty and back again before crapping out. It's very bizarre.

With the stock rom, I don't have it set up to tether, but I did stress test it a bit with Netflix and some data usage and didn't notice any issues. With CM11, I did tether for a while and it seemed rock solid as well. With the GE 4.4 rom, same issue with data dropping. I also did NOT notice this issue at all before unlocking/s-off.

It really seems to be a software issue, but I'm at a loss here. I really have been liking ViperOne aside from this issue, and would love advice on getting my data connection stable.
 
jasonpantuliano
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 124
Join Date: Jan 2011
Location: Downingtown, PA

 
DONATE TO ME
I have always had these issues too. Very annoying. I don't know if it was good before I s-offed and unlocked because that was the first thing I did when I got the phone. I cant get through a showtime or Netflix TV epside without it disconnecting at least 3 times during the 45 minute show. Matter of fact it even does it on WiFi. I don't tether so never noticed that situation. Every Rom I have used I had this problem. Just a little note I have not tried an ruu yet.

Sent from my HTCONE using xda app-developers app
 
Baffles
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 26
Posts: 44
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by jasonpantuliano View Post
I have always had these issues too. Very annoying. I don't know if it was good before I s-offed and unlocked because that was the first thing I did when I got the phone. I cant get through a showtime or Netflix TV epside without it disconnecting at least 3 times during the 45 minute show. Matter of fact it even does it on WiFi. I don't tether so never noticed that situation. Every Rom I have used I had this problem. Just a little note I have not tried an ruu yet.

Sent from my HTCONE using xda app-developers app
It's making me seriously consider grabbing a Nexus 5 or something (but then I'd miss the IR blaster, which comes in handy at bars, haha). But, I'm really thinking (at least for me) that it's some sort of software issue. Rage One and CM11 both seem rock solid, I flashed to both of those and streamed Netflix over the tether for a good 20+ minutes with no problem. Restore ViperOne and repeat the same thing, and connection drops several times within the first few minutes.
 
bassgoonist
Old
#4  
Member
Thanks Meter 3
Posts: 44
Join Date: Feb 2011
I've never gotten data to work for me consistently on cm10.1 or 10.2, haven't tried 11 yet.
 
numus
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 128
Posts: 647
Join Date: Jan 2008
I noticed this on the newest radio.. I switch back to the previous radio and my data drops (specifically while tethered) went down a lot.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes