5,606,465 Members 33,301 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

S4 won't boot up, only SAMSUNG logo blinks

Tip us?
 
Icewind
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 19
Join Date: Jan 2007
Location: Brno
Question S4 won't boot up, only SAMSUNG logo blinks

Hi,

I have this problem with my Galaxy S4 i9505 LTE. I was using this rom:
[ROM] Google Edition S4 rom for i9505[17 Dec][deodexed & odexed 4.4.2, 4.3 & 4.2.2] with I9505XXUEMKE_Modem.

I had some issue like random turn offs during call, lately the phone started to turn off more often and today it got worse. When I turned on the phone only the logo appeared, but the download mode worked. So I sad nevermind, I will flash back original ROM, so I flashed via Odin: ETL-I9505XXUEMK8.The flashig process went smoothly with no errors, but after the phone restarted the problem is still present (it didn't boot up).

Any suggestions? I am really desperate. Flashing back the original ROM was for me the solution for everything in every phone I had before.
Download mode still works fine but I am not sure what to flash and I don't want to just try everything. At least for the warranty issues I now have an original ROM inside.

Thanks guys!
 
Joku1981
Old
#2  
Joku1981's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 462
Posts: 1,470
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
I see u are using O2 company. The correct firmware for u is this one: HERE. Flash it and I think all will be ok

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CLICK "THANKS" BUTTON IF I HELPED YA
The Following User Says Thank You to Joku1981 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jaswinky
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 88
Posts: 582
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by Icewind View Post
Hi,

I have this problem with my Galaxy S4 i9505 LTE. I was using this rom:
[ROM] Google Edition S4 rom for i9505[17 Dec][deodexed & odexed 4.4.2, 4.3 & 4.2.2] with I9505XXUEMKE_Modem.

I had some issue like random turn offs during call, lately the phone started to turn off more often and today it got worse. When I turned on the phone only the logo appeared, but the download mode worked. So I sad nevermind, I will flash back original ROM, so I flashed via Odin: ETL-I9505XXUEMK8.The flashig process went smoothly with no errors, but after the phone restarted the problem is still present (it didn't boot up).

Any suggestions? I am really desperate. Flashing back the original ROM was for me the solution for everything in every phone I had before.
Download mode still works fine but I am not sure what to flash and I don't want to just try everything. At least for the warranty issues I now have an original ROM inside.

Thanks guys!
Are you using the correct Odin version for i9505?

Enviado desde mi GT-P7510 usando Tapatalk 2
 
Icewind
Old
(Last edited by Icewind; 24th December 2013 at 09:16 AM.)
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 19
Join Date: Jan 2007
Location: Brno
Thanks guys for the reply. I am using Odin 3.04, see the attachment.

The problem is still present, although a slight different. it looked promising because after the update the boot sequence started Samsung i9505 logo->O2 logo->SAMSUNG logo but then after 2 mins the phone turned off and now it turns off at this point (it stays on 2 minutes on the logo and then shuts down). I also removed my SD card and SIM card no difference.

I am really worried that some piece of HW is broken. I will have to take it back to Euronics, but what can I do to make it look like original?

On the other ROM it turned down after 2sec on this logo:
http://blog.gadgethelpline.com/wp-co...-Boot-Logo.png
now it gets stuck for 2 mins and turned down on this logo:
http://a1dev.wishmesh.com/wp-content...0-1024x768.jpg (not a Galaxy S4 I googled the screenshot)

Any other suggestions?
There are a lot of other options in ODIN, is there something I can do more e.g. reflash bootloader or something like that?

EDIT: I am suspicious about the battery because on the charger, it stays on longer also I discovered that without the cable plugged in, it turns off even in download mode after 10-15sec! Is this the case? I heard that some S4 had battery issues.

Thanks guys.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	35
Size:	112.4 KB
ID:	2471923  
 
Icewind
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 19
Join Date: Jan 2007
Location: Brno
It's a battery problem, on charger the phone works.
 
twisted_twice
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 9
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by Icewind View Post
It's a battery problem, on charger the phone works.
thanks for let us know the solution.
 
jaswinky
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 88
Posts: 582
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by Icewind View Post
Thanks guys for the reply. I am using Odin 3.04, see the attachment.

The problem is still present, although a slight different. it looked promising because after the update the boot sequence started Samsung i9505 logo->O2 logo->SAMSUNG logo but then after 2 mins the phone turned off and now it turns off at this point (it stays on 2 minutes on the logo and then shuts down). I also removed my SD card and SIM card no difference.

I am really worried that some piece of HW is broken. I will have to take it back to Euronics, but what can I do to make it look like original?

On the other ROM it turned down after 2sec on this logo:
http://blog.gadgethelpline.com/wp-co...-Boot-Logo.png
now it gets stuck for 2 mins and turned down on this logo:
http://a1dev.wishmesh.com/wp-content...0-1024x768.jpg (not a Galaxy S4 I googled the screenshot)

Any other suggestions?
There are a lot of other options in ODIN, is there something I can do more e.g. reflash bootloader or something like that?

EDIT: I am suspicious about the battery because on the charger, it stays on longer also I discovered that without the cable plugged in, it turns off even in download mode after 10-15sec! Is this the case? I heard that some S4 had battery issues.

Thanks guys.
Correct odin version for s4 i9505 is 3.09, it was made specifically for LTE version of s4. With others versions you can get errors like yours...

Enviado desde mi GT-I9500 usando Tapatalk 2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Speed up the ROM or Kernel Build Process

Creating a kernel, ROM, or any other development projectrequires knowledge and tools. While … more

Google Glass Now Open to Anyone… with $1500 to Spend (Update: Not Anymore)

Google Glass, which recently received its official update … more

Android 4.4.2 OTA Now Available for the Verizon Droid DNA

A couple of days ago, we talked about how the Android 4.4.2 upgrade for the HTC … more