5,598,908 Members 30,527 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] How do I install GApps on tf300t with twrp2.6.1 and CM10.2

Tip us?
 
cx1964
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Oct 2013
Default [Q] How do I install GApps on tf300t with twrp2.6.1 and CM10.2

I have a tf300t with twrp 2.6.1 and cyanogenmod 10.2 stable installed.
Because I installed cyanogenmod 10.2 I do not have Google play store and the other standard Google apps installed anymore.
I read an article which said that I had to install GApps to solve this problem.

May this is a stupid question but I do not know how to install GApps on my tf300t tablet.
I already download the zip file for Gapps apps for Android 4.3 (because CM 10.2 caused Android 4.3).
How can I install the GApps zip file?
Can I use the install function of twrp 2.6.1.?
I am familiar with root-ing my tablet by de twrp install function (install the supersu zip file with twrp).
Is this the same procedure (can I install the GApps zip file with twrp install function)?

Please help?
 
therealbene
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Dec 2013
Lightbulb Just update using TWRP

Quote:
Originally Posted by cx1964 View Post
I have a tf300t with twrp 2.6.1 and cyanogenmod 10.2 stable installed.
Because I installed cyanogenmod 10.2 I do not have Google play store and the other standard Google apps installed anymore.
I read an article which said that I had to install GApps to solve this problem.

May this is a stupid question but I do not know how to install GApps on my tf300t tablet.
I already download the zip file for Gapps apps for Android 4.3 (because CM 10.2 caused Android 4.3).
How can I install the GApps zip file?
Can I use the install function of twrp 2.6.1.?
I am familiar with root-ing my tablet by de twrp install function (install the supersu zip file with twrp).
Is this the same procedure (can I install the GApps zip file with twrp install function)?

Please help?
You should be able to install directly Gapps package using TWRP or CWM (that's what I did. Have you tried?
 
cx1964
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by therealbene View Post
You should be able to install directly Gapps package using TWRP or CWM (that's what I did. Have you tried?
Because I did know what the impact will be, I asked this question.

Did you install the GApps zip with twrp?
I only found an article which uses CWM to install GApps zip and not twrp.
So I want to know if you can install GApps zip with twrp.
 
cmendonc2
Old
#4  
cmendonc2's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 306
Posts: 940
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by cx1964 View Post
Because I did know what the impact will be, I asked this question.

Did you install the GApps zip with twrp?
I only found an article which uses CWM to install GApps zip and not twrp.
So I want to know if you can install GApps zip with twrp.
You can install GApps with any recovery, such as TWRP.
My Devices:
 

[Retired] Nook Color (CM10)



LG Optimus Dynamic II L39C (Stock, rooted)



Asus Tf300t (CM11)



Transformers: Install NvFlash for JellyBean Transformer bootloader to become unbrickable HERE Guide: Here!
Wantfree phone and tablet accessories or Google Play gift cards? Go HERE
 
cx1964
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Oct 2013
Thanks.
It worked. I installed GApps with the install function of twrp.
Tags
cm10.2, gapps, tf300t, twrp 2.6.1
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes