5,598,938 Members 30,941 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Note 3 help

Tip us?
 
hacktheplant
Old
(Last edited by hacktheplant; 15th December 2013 at 11:20 AM.)
#1  
hacktheplant's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 51
Join Date: Jul 2013
Default Note 3 help

Hello! I have a note 3 and in enough time my phone will boot then go to the at&t logo then just sit there for ~5~ min or even more...then sometimes will go back to the Samsung thing back to At&T logo and give it enough time and hard rest but it comes back and I have my phone again. Pain....in..my..ass
The solution: factory reset...but I hate doing this because I'm doing it repeatly now...
Has anyone else has this problem or have any advice for me?

Edit: Does anyone know anyone willing to trade a Note 3 AT&T for a SM-N9005? It has a glass screen protector and a aluminium home button.
Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
 
Agent
Old
#2  
Agent's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 339
Posts: 1,138
Join Date: Feb 2013
Location: 127.0.0.1

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by hacktheplant View Post
Hello! I have a note 3 and in enough time my phone will boot then go to the at&t logo then just sit there for ~5~ min or even more...then sometimes will go back to the Samsung thing back to At&T logo and give it enough time and hard rest but it comes back and I have my phone again. Pain....in..my..ass
The solution: factory reset...but I hate doing this because I'm doing it repeatly now...
Has anyone else has this problem or have any advice for me?

Edit: Does anyone know anyone willing to trade a Note 3 AT&T for a SM-N9005? It has a glass screen protector and a aluminium home button.
Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
What did you do to your phone? As in did you root it? Try to install a custom ROM? A custom recovery? Anything like that? You can odin back to stock from Root De La Vega from what I understand. I don't see anybody trading their phone for a broken one. You can't even trade here on XDA, you have to use Swappa or something else.
 
hacktheplant
Old
#3  
hacktheplant's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 51
Join Date: Jul 2013
I added xposed and some apps the ones I am using are
Call recording
Gravity Box
Wanam
I can't install any custom Roms bootloader is still locked :/
So I fixed it by just factory resting everything. So my point on posting this is to see if anybody has this problem. The phone isn't broken it in perfect condition. I just don't know how much longer I can take without an unlocked bootloader.
If you wanted I could screenshot of what apps are using root?

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
 
Solarenemy68
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 103
Posts: 619
Join Date: Jul 2009
Location: Dallas
Quote:
Originally Posted by hacktheplant View Post
I added xposed and some apps the ones I am using are
Call recording
Gravity Box
Wanam
I can't install any custom Roms bootloader is still locked :/
So I fixed it by just factory resting everything. So my point on posting this is to see if anybody has this problem. The phone isn't broken it in perfect condition. I just don't know how much longer I can take without an unlocked bootloader.
If you wanted I could screenshot of what apps are using root?

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
Try taking your SD card out and then see if you still have the long boot or loop issue. Some phones are having issue reading certain brand SD cards and it id causing long boots or other strange problems..
 
hacktheplant
Old
#5  
hacktheplant's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 51
Join Date: Jul 2013
Interesting....how old school lol
I'll try that

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
 
hacktheplant
Old
#6  
hacktheplant's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 51
Join Date: Jul 2013
That didn't help. Great suggestion tho

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
 
wish777
Old
(Last edited by wish777; 17th December 2013 at 06:31 AM.)
#7  
wish777's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1086
Posts: 1,714
Join Date: Jan 2012
Location: Ohio

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by hacktheplant View Post
That didn't help. Great suggestion tho

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
Just curious what (security hacks & advance mods) settings did you use in wanan?

when you got your note 3...You didnt carry over your sd card with anything on it did you from prior device? Or use titanium backup?

Id try to trouble shoot it this way...Disable wanan...reboot see If it does it again....If so, start with the other app and disable or unistall.....Keep trying you'll find the source
 
FloOne
Old
#8  
FloOne's Avatar
Member
Thanks Meter 29
Posts: 66
Join Date: Jun 2013
Location: Panama City Beach
Gravity Box is not to be used with Note 3 ROM. I know things work with it but the OP says not to use on TouchWiz roms. Or I might be wrong..

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using XDA Premium 4 mobile app
 
danish6190@gmail.com
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Dec 2013
Location: Bangalore
Default Gravity Box

Quote:
Originally Posted by hacktheplant View Post
Interesting....how old school lol
I'll try that

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk

I had the same issue I guess it coz of Gravity Box, it is advised not to use Gravity Box on Note 3 Touch Wiz I removed it and never faced the Boot Loop or System UI Stopped working since then.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Samsung EFS Tool Updated to V5, Brings Universal Device Support

You may recall that we’ve talked about XDA Recognized Contributor … more

Say Goodbye to Holo Blue Once and for All

When Google released Android 4.4 KitKat back in October of last year, they changed quite a bit … more

Sony Z Ultra Google Play Edition Receives Bluetooth Certification for Android 4.4.3

You may recall that a few days ago, Sprint jumped the gun … more

Easily Configure Xposed Module Projects in Eclipse

XDA Recognized Developer rovo89‘s innovative and versatile Xposed Framework allows … more