5,606,151 Members 36,713 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] LG-P506 Fastboot Can See My Device But Won't Show The Serial Number

Tip us?
 
baked cake
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Dec 2013
Phone [Q] LG-P506 Fastboot Can See My Device But Won't Show The Serial Number

So I have a LG p506 and I recently installed cyanogen-mod 10.1 on it. I had to use the November release as the newest one wouldn't load past the cyanogen logo(i let it run for a couple hours). Everything seemed to work great after that. So I put the phone in my backpack for a later date.

When i finally pull it back out the battery was completely dead, and plugging the phone into usb would not charge it. I used an external device to charge it.

Basically the only thing the phone can do now is load the lg logo, go into emergency mode, and fastboot. I can erase and flash images, I have tried system boot and recovery multiple times with different files.

However I get the same two things every time i try something:

1. when I plug the phone into usb, the phone will do its thing then give a STALL GET_DESCRIPTOR error

2. fastboot devices shows something but I get a "?" where the serial number should be.

I am not proficient enough with fastboot to try other commands. Any one have some advice?

Also, I've tried every usb port I have, theres only one that works with the phone. One of the usb ports shows up normally on the phone but fastboot won't show any devices. I am running windows 7 ultimate x64.

The one thing i haven't tried is reinstalling windows 8 on one of my hdd's and seeing if it isn't a win7 issue. Ive used it with win 8 before and it didn't give the error message.
 
shinobisoft
Old
#2  
shinobisoft's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1662
Posts: 1,773
Join Date: Feb 2012
Location: Knoxville, TN

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by baked cake View Post
So I have a LG p506 and I recently installed cyanogen-mod 10.1 on it. I had to use the November release as the newest one wouldn't load past the cyanogen logo(i let it run for a couple hours). Everything seemed to work great after that. So I put the phone in my backpack for a later date.

When i finally pull it back out the battery was completely dead, and plugging the phone into usb would not charge it. I used an external device to charge it.

Basically the only thing the phone can do now is load the lg logo, go into emergency mode, and fastboot. I can erase and flash images, I have tried system boot and recovery multiple times with different files.

However I get the same two things every time i try something:

1. when I plug the phone into usb, the phone will do its thing then give a STALL GET_DESCRIPTOR error

2. fastboot devices shows something but I get a "?" where the serial number should be.

I am not proficient enough with fastboot to try other commands. Any one have some advice?

Also, I've tried every usb port I have, theres only one that works with the phone. One of the usb ports shows up normally on the phone but fastboot won't show any devices. I am running windows 7 ultimate x64.

The one thing i haven't tried is reinstalling windows 8 on one of my hdd's and seeing if it isn't a win7 issue. Ive used it with win 8 before and it didn't give the error message.
fastboot doesn't show a serial number for that device. At least never has for me. If 'fastboot devices' lists something like
Code:
List of devices attached

????????               fastboot
then you're good to go.

"The way is known to all but not all know it"





My Devices, Mods, and Tools
 

Device: LG Optimus L9 LG-P769 ( ROOTED, Bootloader.LOCKED ), CWM 6.0.1.2 ( L9RecoveryInstaller ), Stock JB 4.1.2
Device: LG Optimus T LG-P509 ( ROOTED, Bootloader.UNLOCKED ), CWM 5.0.2.7 Touch, CM10
Device: Samsung Galaxy Tab 2 GT-P3113 ( ROOTED, Bootloader.UNLOCKED ), CWM 6.0.4.5, CM11 KitKat

[MOD][JB][4.1] Mini LatinIME
Android Flash Recovery
OOne ROM Editor
Tar To Flashable Zip
 
baked cake
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Dec 2013
damn that was my only thing to go on lol. nothing will get this phone to boot into recovery. im about to get a sd card reader for my pc to test and see if its bad.
 
shinobisoft
Old
#4  
shinobisoft's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1662
Posts: 1,773
Join Date: Feb 2012
Location: Knoxville, TN

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by baked cake View Post
damn that was my only thing to go on lol. nothing will get this phone to boot into recovery. im about to get a sd card reader for my pc to test and see if its bad.
You can use fastboot to flash another recovery. Rashed should have a link in the OP for the 4.1.2 ROM you said you were using. You can continue to use the command-line if you like, but I did write a Windows app for flashing recoveries. Links in my signature.

"The way is known to all but not all know it"





My Devices, Mods, and Tools
 

Device: LG Optimus L9 LG-P769 ( ROOTED, Bootloader.LOCKED ), CWM 6.0.1.2 ( L9RecoveryInstaller ), Stock JB 4.1.2
Device: LG Optimus T LG-P509 ( ROOTED, Bootloader.UNLOCKED ), CWM 5.0.2.7 Touch, CM10
Device: Samsung Galaxy Tab 2 GT-P3113 ( ROOTED, Bootloader.UNLOCKED ), CWM 6.0.4.5, CM11 KitKat

[MOD][JB][4.1] Mini LatinIME
Android Flash Recovery
OOne ROM Editor
Tar To Flashable Zip
 
baked cake
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by shinobisoft View Post
You can use fastboot to flash another recovery. Rashed should have a link in the OP for the 4.1.2 ROM you said you were using. You can continue to use the command-line if you like, but I did write a Windows app for flashing recoveries. Links in my signature.
ill give it a try, but i have tried just about every recovery file i can get my hands on and no luck, also looks like winds 8 doesn't want to acknowledge my phones existence. I downloaded and installed the driver from LG but still no luck, windows 8 is giving me a failed descriptor error as well.
 
baked cake
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Dec 2013
ok so i have been stumbling around for a bit and noticed something possible wrong.

Windows 7 device manager shows my device, installed correctly, but listed as USB Modem Phone ADB Port.

Shouldn't this be a fastboot port? Since ADB is only available via the android operating system, and i can't get into my operating system, all i have is fastboot.

I have ran thru quite a few fast boot recovery pages, and I don't know what im missing here.
 
shinobisoft
Old
#7  
shinobisoft's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1662
Posts: 1,773
Join Date: Feb 2012
Location: Knoxville, TN

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by baked cake View Post
ok so i have been stumbling around for a bit and noticed something possible wrong.

Windows 7 device manager shows my device, installed correctly, but listed as USB Modem Phone ADB Port.

Shouldn't this be a fastboot port? Since ADB is only available via the android operating system, and i can't get into my operating system, all i have is fastboot.

I have ran thru quite a few fast boot recovery pages, and I don't know what im missing here.
I'd say that was/is the correct port name. I don't have that device anymore so I cannot say for sure.

Sent from my LG-P769 using Tapatalk

"The way is known to all but not all know it"





My Devices, Mods, and Tools
 

Device: LG Optimus L9 LG-P769 ( ROOTED, Bootloader.LOCKED ), CWM 6.0.1.2 ( L9RecoveryInstaller ), Stock JB 4.1.2
Device: LG Optimus T LG-P509 ( ROOTED, Bootloader.UNLOCKED ), CWM 5.0.2.7 Touch, CM10
Device: Samsung Galaxy Tab 2 GT-P3113 ( ROOTED, Bootloader.UNLOCKED ), CWM 6.0.4.5, CM11 KitKat

[MOD][JB][4.1] Mini LatinIME
Android Flash Recovery
OOne ROM Editor
Tar To Flashable Zip
The Following User Says Thank You to shinobisoft For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
baked cake
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Dec 2013
ok, so this is a follow up on some things i have tried recently.

Since my last post i have:

1. put the sdcard into my tablet, and formatted it/ ran an error scan on it via windows.

2. i then flashed a recovery file via my phones fastboot, i pulled that card put it back in tablet to see what files it installed.

3. according to windows, flash recovery installed a .LOST folder with nothing in it, which is the same thing my tablet has on its internal memory, so i don't think there's anything wrong there.

4. phone still cant boot past LG logo(or recovery), or charge the battery when plugged in.

5. I still get a stall get_descriptor error when connected via usb, and commands such as fastboot reboot don't work, tho the phone will say its rebooting (it says its rebooting then just sits there and does nothing, command prompt will say action completed).

6. one thing i have tried as well, is telling windows not to automatically install drivers, then uninstalling my phone from device manager.

Whats interesting about this was that windows was installing its own ADB modem driver from it's own library every time i plugged in the phone. After disabling auto drivers, and reinstalling my LG drivers, the phone simply remains an unknown device.

Some things I have tried include pointing windows to the driver folder, both the downloaded folder and the folder windows installed it to. Neither worked.

The next thing I tried is the have disc option on both. Although there are setup information files in the install folder (about 50 of em), pointing the phone to each file one at a time did not work.

What did work, interesting enough was pointing the phone to a set of Naked Drivers I downloaded, although none of those drivers are specifically for my phone, and they only gave me the same problem I had when i had windows auto installing its own driver.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...