5,594,221 Members 45,626 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] downgrading from honami 4.3 rom

Tip us?
 
dawudbhai
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 26
Join Date: Feb 2010
Post [Q] downgrading from honami 4.3 rom

Hi i would like to downgrade back to. 257 so i can gain root again. I was on honami rom. 257 and then updated to. 290 via update through TWRP recovery. Now, do i just wipe and flash. 534 ftf file and then root and then update to. 257 ota?

Any help will be appreciated as im not sure how to do it.

Regards
 
Just2Cause
Old
#2  
Just2Cause's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 64
Posts: 244
Join Date: Oct 2013
Location: Doha, Qatar

 
DONATE TO ME
Yes, that should do it.


Regards,
~J2C
Don't forget to hit the THANKS button! If I helped.
 
dawudbhai
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 26
Join Date: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by Just2Cause View Post
Yes, that should do it.


Regards,
~J2C
I flashed 534 file and ive no sim detection? what do i do now?
 
Just2Cause
Old
#4  
Just2Cause's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 64
Posts: 244
Join Date: Oct 2013
Location: Doha, Qatar

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by dawudbhai View Post
I flashed 534 file and ive no sim detection? what do i do now?
Flash 290, then 257, then 534. Root, then OTA to 257.
Don't forget to hit the THANKS button! If I helped.
 
dawudbhai
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 26
Join Date: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by Just2Cause View Post
Flash 290, then 257, then 534. Root, then OTA to 257.
Hi ive tried all these steps.. Its like its locked to work on 4.3 only. Anything lower the signal dont work im screwed lol.

Have you tried this method yourself mate?

Regards
 
raziel123
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 124
Posts: 906
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by dawudbhai View Post
Hi ive tried all these steps.. Its like its locked to work on 4.3 only. Anything lower the signal dont work im screwed lol.

Have you tried this method yourself mate?

Regards
Your phone can be Simlocked to a network, but it cannot be locked to 4.3 rom only,

Flash the correct Country/Network FTF .534 version, using Flashtool Latest version 0.9.13.0

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2469191

http://www.flashtool.net/download.php

then Root using VRoot app, then install SuperSU from Playstore, (I've got the paid version so I can enable OTA Survival mode to maintain root)

then OTA Update to .257, you should than have a rooted .257 rom.

regards
Latest device :Z1 PureStock. V2.0 android 4.4.2 back on Snapdragon 800

Kernel : Doomkernel Advanced Stock V3

Old device : Galaxy S2 sold! Xperia S Sold! Xperia SP Sold! S3 I9305 sold
 
Just2Cause
Old
#7  
Just2Cause's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 64
Posts: 244
Join Date: Oct 2013
Location: Doha, Qatar

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by dawudbhai View Post
Hi ive tried all these steps.. Its like its locked to work on 4.3 only. Anything lower the signal dont work im screwed lol.

Have you tried this method yourself mate?

Regards
Yes, I have used that method when I lost my IMEI and SIM signal.
Don't forget to hit the THANKS button! If I helped.
 
dawudbhai
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 26
Join Date: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by Just2Cause View Post
Yes, I have used that method when I lost my IMEI and SIM signal.
Ok ive downloaded a new 534 rom central europe version so will try that as I had a different version from somewhere not on the ftf section pages.

So do i just flash and full wipe on 534? I dont exclude anything like baseband, kernel etc?

Regards.
 
dawudbhai
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 26
Join Date: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by dawudbhai View Post
Ok ive downloaded a new 534 rom central europe version so will try that as I had a different version from somewhere not on the ftf section pages.

So do i just flash and full wipe on 534? I dont exclude anything like baseband, kernel etc?

Regards.
I have tried again and still there is no signal or imei? I dont know what im doing wrong?
 
Just2Cause
Old
#10  
Just2Cause's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 64
Posts: 244
Join Date: Oct 2013
Location: Doha, Qatar

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by dawudbhai View Post
I have tried again and still there is no signal or imei? I dont know what im doing wrong?
Flash back to 290 (Android 4.3), then flash the 257 (Android 4.2 → not rootable), then flash the 534 (Android 4.2 → rootable), root and OTA to 257.


Regards,
~J2C
Don't forget to hit the THANKS button! If I helped.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Google ATAP Reveals Project Ara Developer Kits and 100K Prize Challenge

Today, Paul Eremenko from Google’s Advanced Technology and … more

Configure Your System Settings on a Per-App Basis

Do you ever like to make sure that certain device settings are enabled prior to entering a … more

How to Hack An Android App (Don’t Try This at Home) – XDA Developer TV

Listen, don’t cheat in your games. So don’t … more

Windows Phone 8.1 Developer Preview Now Available!

About two weeks ago at the BUILD conference in San Francisco, Microsoft unveiled Windows … more