5,596,925 Members 48,748 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] SuperSU issue

Tip us?
 
aussie88
Old
#1  
aussie88's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 12
Posts: 68
Join Date: Dec 2012
Location: Somewhere warm ;)
Default [Q] SuperSU issue

Every once in a while when a new app needs root permission, i open the app waiting for the superSU popup, and it never comes. my phone ends up freezing and i have to restart it via a battery pull or long press of the power key. Once i reboot and enter the app, the superSU popup comes right away and i can grant it root permission.

Any ideas why it would be doing this?
 
Perseus71
Old
#2  
Perseus71's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2317
Posts: 4,139
Join Date: Feb 2011

 
DONATE TO ME
Replace your Superuser app. Or update it.
 
aussie88
Old
#3  
aussie88's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 12
Posts: 68
Join Date: Dec 2012
Location: Somewhere warm ;)
I've done that. A few times. Still giving me that issue. It seems pretty random. And it's only the first time an app asks for permission. Seems to happen only to apps that use deep root too, like busybox etc... I think lol

Sent from my SGH-T999 using xda app-developers app
 
serio22
Old
#4  
serio22's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 370
Posts: 1,205
Join Date: Jul 2012
Location: Houston
I've never had a problem with superSU, do all superuser apps do this?

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
 
aussie88
Old
#5  
aussie88's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 12
Posts: 68
Join Date: Dec 2012
Location: Somewhere warm ;)
No. And I've never had a superSU issue till now either. Here's the last thing I did before I noticed the issues.
I was having power button issues, but it wasn't constant, so I thought it might be a rom based issue, so I went back to the root66 version of stock 4.3
I realized that it was a hardware button, so I switched back to saranhai's stockmod slim rom. I also updated my CWM to the latest version. Those are the only things I've done between it working fine and me having these issues now. Not sure what it could be.

Sent from my SGH-T999 using xda app-developers app
 
Perseus71
Old
#6  
Perseus71's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2317
Posts: 4,139
Join Date: Feb 2011

 
DONATE TO ME
Please do a Factory Reset and then try one of the apps that previously gave you trouble with Root Access.
 
aussie88
Old
(Last edited by aussie88; 3rd January 2014 at 04:47 PM.)
#7  
aussie88's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 12
Posts: 68
Join Date: Dec 2012
Location: Somewhere warm ;)
I did a factory reset before I flashed the last rom. Think I still need to do another one?

Sent from my SGH-T999 using xda app-developers app
 
Perseus71
Old
#8  
Perseus71's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2317
Posts: 4,139
Join Date: Feb 2011

 
DONATE TO ME
Given your current Problem, I'd say yes. Do it in Recovery so it will format Dalvik & Cache as well. Needless to say don't restore anything unless you have tested that the problem is indeed gone.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes