Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Will no longer charge using Dock cable

OP groperfish

6th January 2014, 11:36 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 1
 
56 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
HI all,

C6903 would previously charge using an official Sony dock cord. Yesterday, however, the phone started making the 'phone flat' beepjng noise (it was close to flat), so plugged into the dock to charge. The beeping continued every few seconds, the screen rotation started playing up (I do have a screen rotation lock that hasn't been a problem) and the phone won't fully charge (the charge symbol is there, just keeps dropping. The error message "the connected power source is not sufficient. The battery is draining faster than it is charging. Minimise device usage while charging" popped up. It does charge VERY slowly if the phone is off airplane mode and the screen is off (it charged approx 30% in 10 hours, this way).

No rogue apps, etc. I reset to factory settings and the problem is still there. Phone charges fine using standard micro-usb.

Here in the NL, the carrier (KPN) send your phone away for minimum 2 weeks (& will not give you a replacement), and they will likely just test with the standard USB charger, which is fine.

Anyone experienced this & any advice would be greatly appreciated. Thanks, Adam
6th January 2014, 01:43 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 53
 
365 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
sounds like the cable is faulty, probably only one way to find out if you know someone with a dock - or just send the dock back to were you purchased it declaring it faulty
6th January 2014, 03:50 PM   |  #3  
jimsey's Avatar
Senior Member
Flag Lancashire
Thanks Meter: 49
 
241 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
I've had similar issues, I solved it by rebooting the phone and plugging it in using sony usb charger until the charge is over 30%, after I got mine to 30% using usb, it then was able to charge using the dock.

you could check the dock with a multimeter, but there's not really much to the dock itself, so unless it's a broken wire, the problem is with the wall charger which the docks plugged into or the phone
Last edited by jimsey; 6th January 2014 at 04:38 PM.
6th January 2014, 08:48 PM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 1
 
56 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Thanks all. I will check if it is the dock/cable or the power plug when my wife gets home - she also has the Z1.

Thanks again, will keep updated.
Adam
6th January 2014, 08:50 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 20
 
34 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Yeah, sadly the cables don't last too long - went through 2 cables up until now and many more to come.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes