Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Charging issue

OP sharonbw

6th January 2014, 12:19 AM   |  #1  
sharonbw's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 136
 
668 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
My phone has begun draining rapidly. When it is plugged in, while booted up but screen off, it gets very hot and doesn't charge. If I turn it off, it will charge. Could this be Rom or kernel related or is something wrong with my phone or battery?

Sent from my GT-p511x
6th January 2014, 01:06 AM   |  #2  
4-2ndtwin's Avatar
Recognized Contributor
Flag Arkansas
Thanks Meter: 2,485
 
3,038 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
Best way to tell would of course be to flash back to Stock firmware and see how it does.
That is what i would do. And i would flash the Android 4.1.2 Stock i777ucMD8.
U could also get Root after Stock and install the BetterBatteryStats app to help ya see what is using ur battery.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk
Last edited by 4-2ndtwin; 6th January 2014 at 01:10 AM.
The Following 4 Users Say Thank You to 4-2ndtwin For This Useful Post: [ View ]
6th January 2014, 07:13 AM   |  #3  
sharonbw's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 136
 
668 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
I tried to flash cooked but it wouldn't boot. I know it was a good download because I'd flashed it before. It also won't boot AOCP 7. In addition two nandroid backups failed to restore. Strangely, by flashing partitions separately I was able to get CM11 to restore even though it said system failed. I'm confused and frustrated right now. I'm going to flash RenderBroken's nightly tomorrow and see if I still have problems.

Btw, bbs hasn't been working for me either. It's been giving me weird numbers that don't make sense like 19 hours since boot when it's been around 2.

I wonder if it's just time for me to get an S4...

Sent from my SGH-I777 using xda app-developers app
6th January 2014, 03:33 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 119
 
215 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by sharonbw

I tried to flash cooked but it wouldn't boot. I know it was a good download because I'd flashed it before. It also won't boot AOCP 7. In addition two nandroid backups failed to restore. Strangely, by flashing partitions separately I was able to get CM11 to restore even though it said system failed. I'm confused and frustrated right now. I'm going to flash RenderBroken's nightly tomorrow and see if I still have problems.

Btw, bbs hasn't been working for me either. It's been giving me weird numbers that don't make sense like 19 hours since boot when it's been around 2.

I wonder if it's just time for me to get an S4...

Sent from my SGH-I777 using xda app-developers app

Do not give up the s2 i777 is a great phone try to solve problems and be happy with your device.

Sent from my SGH-I777 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to pepe100 For This Useful Post: [ View ]
6th January 2014, 09:48 PM   |  #5  
Junior Member
Flag Oklahoma City
Thanks Meter: 10
 
29 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
What ROM were you using before? this happened to me after coming back from Kit-Kat. Id recommend flashing a CM-10.2 nightly. It could just be the battery. Maybe even the charger port! Id flash a new ROM first though.
6th January 2014, 11:07 PM   |  #6  
sharonbw's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 136
 
668 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
I am on CM11. I wiped my phone but ended up just reinstalling the nandroid I had made so am still on CM11. Interestingly, the problem is not happening today. I believe it may have been a rogue app or process. I'm hoping the phone/battery is still good because I'm broke! Lol

Sent from my GT-p511x
The Following User Says Thank You to sharonbw For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes