5,595,196 Members 46,016 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Application Installation Problem

Tip us?
 
anupsabraham
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Mar 2013
Location: Kochi
Question [Q] Application Installation Problem

I need a little help.

I have a Samsung Galaxy Ace S5830. Running on this ROM: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2442024 version 20131114. I have link2sd installed and working in my phone.

Recently when I tried updating my hangouts, it wouldn't. Instead it showed me insufficient storage. I cleared the cache of all apps and hangouts data to create some more space. After all that I have managed to get a free space of about 40MB. The hangout update is only 13MB. But I'm still getting the same error while installing hangouts. After that I tried uninstalling hangouts and then install it again. It still didn't work.

Can anyone please help me with this?
 
aditya rathee
Old
#2  
aditya rathee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 557
Posts: 1,965
Join Date: May 2013
Location: Haryana
Quote:
Originally Posted by anupsabraham View Post
I need a little help.

I have a Samsung Galaxy Ace S5830. Running on this ROM: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2442024 version 20131114. I have link2sd installed and working in my phone.

Recently when I tried updating my hangouts, it wouldn't. Instead it showed me insufficient storage. I cleared the cache of all apps and hangouts data to create some more space. After all that I have managed to get a free space of about 40MB. The hangout update is only 13MB. But I'm still getting the same error while installing hangouts. After that I tried uninstalling hangouts and then install it again. It still didn't work.

Can anyone please help me with this?
wipe cache in recovery and then again install the app and see if it works
also try sd maid to clear cache to apps and system


HIT THANKS IF I HELPED YOU
The Following User Says Thank You to aditya rathee For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
anupsabraham
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Mar 2013
Location: Kochi
Quote:
Originally Posted by aditya rathee View Post
wipe cache in recovery and then again install the app and see if it works
also try sd maid to clear cache to apps and system
wiping cache from recovery helped.. Thanks a lot..
 
aditya rathee
Old
#4  
aditya rathee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 557
Posts: 1,965
Join Date: May 2013
Location: Haryana
Quote:
Originally Posted by anupsabraham View Post
wiping cache from recovery helped.. Thanks a lot..
good


HIT THANKS IF I HELPED YOU
 
anupsabraham
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Mar 2013
Location: Kochi
Quote:
Originally Posted by aditya rathee View Post
good
I now found that I still have the problem. This time wiping cache from recovery menu didn't help. Finally I had to uninstall two other apps to install a new one. Can anybody help me?

This time I tried installing whatsapp(12MB) in my phone when I had about 40MB free internal memory. It would download from play store fine. But then while installing, it is showing "insufficient memory" error. Then I had to uninstall a game and another app(TrueCaller) to install whatsapp.

Any help would be much appreciated.
 
aditya rathee
Old
#6  
aditya rathee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 557
Posts: 1,965
Join Date: May 2013
Location: Haryana
Quote:
Originally Posted by anupsabraham View Post
I now found that I still have the problem. This time wiping cache from recovery menu didn't help. Finally I had to uninstall two other apps to install a new one. Can anybody help me?

This time I tried installing whatsapp(12MB) in my phone when I had about 40MB free internal memory. It would download from play store fine. But then while installing, it is showing "insufficient memory" error. Then I had to uninstall a game and another app(TrueCaller) to install whatsapp.

Any help would be much appreciated.
hmm strange
are you sure that your phone memory or sd card is not infected


HIT THANKS IF I HELPED YOU
 
anupsabraham
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Mar 2013
Location: Kochi
Quote:
Originally Posted by aditya rathee View Post
hmm strange
are you sure that your phone memory or sd card is not infected
I'm not sure about that. i have never used any antivirus in my phone.
 
aditya rathee
Old
#8  
aditya rathee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 557
Posts: 1,965
Join Date: May 2013
Location: Haryana
Quote:
Originally Posted by anupsabraham View Post
I'm not sure about that. i have never used any antivirus in my phone.
scan you sd card through a card reader


HIT THANKS IF I HELPED YOU
 
Viper The Ripper
Old
(Last edited by Viper The Ripper; 6th January 2014 at 12:56 PM.)
#9  
Viper The Ripper's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 625
Posts: 1,546
Join Date: Nov 2012
Internal data partition is used by dalvik-cache and the installed apps, so try to wipe dalvik-cache partition, use Titanium Backup or CWM to do this
The Following User Says Thank You to Viper The Ripper For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
anupsabraham
Old
(Last edited by anupsabraham; 8th January 2014 at 08:30 AM.)
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Mar 2013
Location: Kochi
Quote:
Originally Posted by Viper The Ripper View Post
Internal data partition is used by dalvik-cache and the installed apps, so try to wipe dalvik-cache partition, use Titanium Backup or CWM to do this
Thanks for the help. Installation of new apps seems to be working fine now. Thanks a lot.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...