Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] XT905 can't flash rom (system)

OP nonneg

6th January 2014, 10:13 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Hi all!

Tried to unstall Ubuntu Touch and failed
I have Ubuntu 13.10 desktop, so I use android-tools-adb android-tools-fastboot from ppahablet-team/tools

While trying to install Ubuntu touch I f* up boot, recovery and system partitions
Code:
fastboot flash recovery saucy-preinstalled-recovery-armel+grouper.img
fastboot flash boot saucy-preinstalled-boot-armhf+grouper.img
fastboot flash system saucy-preinstalled-system-armel+grouper.img
I've found 98.21.7.XT905.Retail.en.AU zip-file and flashed boot_signed and recovery_signed. Recovery mode started working after that.
But the large file such as system_signed fails to flash with
Invalid sparse file format at header magi (if fastboot is used)
or
writing 'system'... INFOProtocol error (if moto-fastboot is used)

My attempt to use recovery mode (stock or CWM) failed too.
CWM says:
Can't partition non-vfat: datamedia
Can't format unknown volume: /emmc


Any ideas?
7th January 2014, 03:30 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 525
 
2,584 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by nonneg

Hi all!

Tried to unstall Ubuntu Touch and failed
I have Ubuntu 13.10 desktop, so I use android-tools-adb android-tools-fastboot from ppahablet-team/tools

While trying to install Ubuntu touch I f* up boot, recovery and system partitions

Code:
fastboot flash recovery saucy-preinstalled-recovery-armel+grouper.img
fastboot flash boot saucy-preinstalled-boot-armhf+grouper.img
fastboot flash system saucy-preinstalled-system-armel+grouper.img
I've found 98.21.7.XT905.Retail.en.AU zip-file and flashed boot_signed and recovery_signed. Recovery mode started working after that.
But the large file such as system_signed fails to flash with
Invalid sparse file format at header magi (if fastboot is used)
or
writing 'system'... INFOProtocol error (if moto-fastboot is used)

My attempt to use recovery mode (stock or CWM) failed too.
CWM says:
Can't partition non-vfat: datamedia
Can't format unknown volume: /emmc


Any ideas?

I cannot tell what you need to do but I may be able to tell what you may have done wrong if you post much more info.
Your eventual savior may need it.
The about phone data & such.
I guess you cannot use RSD lite.
7th January 2014, 05:59 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Solved

I've found in my junk-box a half-alive notebook with WinXp, then istalled
RSDLite 6.1.5
Motorola_End_User_Driver_Installation_6.2.0.msi

and flashed this ROM via homemade factory cable:
9.8.2Q_SMUIRD-7_SEMEAUnlk_USAXT90501TLSTRAE1019.0R_SMJBLTEAURETA IL_P008_A014_S1FF_fb.xml

Everything okay now

Guess Motorola has some proprietary issues with fastboot, so linux programs doesn't work properly.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes