Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,805,734 Members 42,897 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Unable to use HTC Sensation XL

Tip us?
 
justinqwerty1
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jan 2014
Unhappy [Q] Unable to use HTC Sensation XL

Hello
Problem: Whenever I try to boot up my phone it gets stuck on the htc logo screen. Beforehand I formatted in CWM everything I could try since it got stuck on the Beat logo screen but now it gets stuck on the htc logo screen.

My phone is successfully rooted.

I was messing around in Freedom which is an app since I was suggested it, I tested out a setting called freecore or softcore whatever it is and once it rebooted, the phone was stuck on the beats logo screen.

I would like some help to actually get this phone working, doesn't matter if I lose all my data, just at least get it working.

Thanks in advance.
 
MVIRUS911
Old
(Last edited by MVIRUS911; 7th January 2014 at 01:12 PM.)
#2  
MVIRUS911's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 90
Posts: 210
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by justinqwerty1 View Post
Hello
Problem: Whenever I try to boot up my phone it gets stuck on the htc logo screen. Beforehand I formatted in CWM everything I could try since it got stuck on the Beat logo screen but now it gets stuck on the htc logo screen.

My phone is successfully rooted.

I was messing around in Freedom which is an app since I was suggested it, I tested out a setting called freecore or softcore whatever it is and once it rebooted, the phone was stuck on the beats logo screen.

I would like some help to actually get this phone working, doesn't matter if I lose all my data, just at least get it working.

Thanks in advance.
It seems you damaged you ROM forever and you need to flash new one via CMW

Do full wipe :
Wipe data (factory reset)
Wipe dalvik catch

Install a new ROM

I recommend this ROM
Its the best


http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2225347

Sent from my EMVIRUS Sensation XL ! using XDA Premium 4 mobile app
 
justinqwerty1
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by MVIRUS911 View Post
It seems you damaged you ROM forever and you need to flash new one via CMW

Do full wipe :
Wipe data (factory reset)
Wipe dalvik catch

Install a new ROM

I recommend this ROM
Its the best


http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2225347

Sent from my EMVIRUS Sensation XL ! using XDA Premium 4 mobile app
Thanks for the reply, how am I supposed to install a new rom, if I can't mount the sdcard since it doesn't have one.
Also how do I flash a new rom?

Thank you.
 
MVIRUS911
Old
#4  
MVIRUS911's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 90
Posts: 210
Join Date: Apr 2013
SXL don't has SD card slot
Its internal
From cmw mount your SD card to your pc by choosing mounts and storage then select the last one option "USB storage mount" I think
Copy your ROM and Gapps to your internal SD card from your pc
do a wipe of data and then go to advanced and do dalvik catch wipe
Return to main cmw screen and choose "install zip from SD card"
Select the ROM and flash it then flash gapps the the same way
Make sure to flash the ROM first then the Gapps
Reboot and enjoy

Sent from my EMVIRUS Sensation XL ! using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to MVIRUS911 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
justinqwerty1
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by MVIRUS911 View Post
SXL don't has SD card slot
Its internal
From cmw mount your SD card to your pc by choosing mounts and storage then select the last one option "USB storage mount" I think
Copy your ROM and Gapps to your internal SD card from your pc
do a wipe of data and then go to advanced and do dalvik catch wipe
Return to main cmw screen and choose "install zip from SD card"
Select the ROM and flash it then flash gapps the the same way
Make sure to flash the ROM first then the Gapps
Reboot and enjoy

Sent from my EMVIRUS Sensation XL ! using XDA Premium 4 mobile app
Thank you very much.
Got it to work.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes