Post Reply

[Q] Periodic loss of all data connectivity, WIFI or cellular

OP nothdsw

7th January 2014, 04:10 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 6
 
29 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
ARGE 6.0
Multiple versions of radio tested.

This phone is a warranty replacement, and it seems to have an issue where periodically after waking from sleep, data connection will work for some time, then all connectivity is "hung" for about a minute. I suspected this was a wifi issue initially, but even when on cellular connection (LTE or 3G) the behavior is identical.

I've been on the forums for quite a while, but I've seen no reports of behavior like this.

I've reloaded ROM more than once, and tried multiple firmware and radio revisions. No change in behavior.

Current details:

bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.54.0000
(bootloader) version-baseband: 4T.21.3218.21
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 3.58.1700.5
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno: HT35YW<removed>
(bootloader) imei: <removed>
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: 11111111
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4305mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-5d4c562c
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
8th January 2014, 10:29 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 46
 
222 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by nothdsw

ARGE 6.0
Multiple versions of radio tested.

This phone is a warranty replacement, and it seems to have an issue where periodically after waking from sleep, data connection will work for some time, then all connectivity is "hung" for about a minute. I suspected this was a wifi issue initially, but even when on cellular connection (LTE or 3G) the behavior is identical.

I've been on the forums for quite a while, but I've seen no reports of behavior like this.

I've reloaded ROM more than once, and tried multiple firmware and radio revisions. No change in behavior.

Current details:

bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.54.0000
(bootloader) version-baseband: 4T.21.3218.21
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 3.58.1700.5
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno: HT35YW<removed>
(bootloader) imei: <removed>
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: 11111111
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4305mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-5d4c562c
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!

Is battery saver on (BASE BUG)? i used to have your problem and under the settings for saving battery untick turn off data connection during sleep or something like that. if its not that then unroot and send it back to htc. the reciever could be faulty
Last edited by Bllooi; 8th January 2014 at 10:31 AM.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
data, hang
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes