Forums Added for the Oppo R5, Oppo N3, and Xiaomi Redmi Note

Just yesterday, Oppo unveiled a pair of rather unique smartphones, the Oppo … more

How to Play Music From Android Wear – XDA TV

Yesterday, we showed you how to do some advanced things with your Moto 360 quite easily … more

Google Updates Play Games, Wallet, Docs, Sheets, Slides, Drive, Google+, and Camera

While we haven’t really had much in the way of … more

Google Execs Talk to Ars About Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is right around the corner, and it’s expected to hit AOSP … more
Post Reply

[Q] Why second adb.exe starts when i begin rooting process

OP SeRGiOPaOK4

6th January 2014, 06:31 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Hello guys,

I am new here not too familiar with all this stuff but i can handle them, the last two days i am trying to root my phone with doomlord's tool kit but no luck, i have tried everything but in the command window it stuck in the first commands
"--- STARTING ----
--- WAITING FOR DEVICE
* daemon not running. starting it now *
* daemon started successfully *"
Then in i go and see my running programms i see 2 adb.exe if i delete the one who "works" the most i get the error, "error: More than one device or emulator" and if i delete the other .exe(A little observation: i think that 2nd adb.exe it's not stable it stops and it beggins again and again) i get the error "error: Device offiline" Despite my phone's build number says .587 it's .562

Do you have any idea what is wrong?



Thanks in advance.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-06-20-36-28.jpg
Views:	333
Size:	41.0 KB
ID:	2498622  
Last edited by SeRGiOPaOK4; 6th January 2014 at 06:40 PM.
6th January 2014, 08:10 PM   |  #2  
smokerman's Avatar
Recognized Contributor
Flag Viana do Castelo
Thanks Meter: 2,876
 
3,322 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
your phone is connected and with usb debugging on? use the tool and wait a bit..it should reboot itself and then its rooted....but at this time why you dont unlock your bootloader?

that way you can flash custom kernel and custom roms easier..
6th January 2014, 08:39 PM   |  #3  
Someguyfromhell's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 2,015
 
3,952 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Do you have Flashtool or any other Android-related app running in the background? If yes, close it.
Also, questions must be posted in Q&A.
8th January 2014, 01:20 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
No nothing is running in the back. Is it normal that a 2nd adb.exe runs too?
8th January 2014, 08:55 AM   |  #5  
Someguyfromhell's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 2,015
 
3,952 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
What if you try to close both of them and then run the app?
This issue happens when one instance of adb.exe is already running.
8th January 2014, 02:14 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by Someguyfromhell

What if you try to close both of them and then run the app?
This issue happens when one instance of adb.exe is already running.

One question, is there any problem if i am connecting my usb cable into USB3 port?

edit: the thing is that if i connect in in a normal usb the proccess goes on but in the end fails

failed to copy 'files\su' to '/system/bin/su': Read-only file system
--- correcting ownership
Unable to chmod /system/bin/su: No such file or directory
--- correcting permissions
Unable to chmod /system/bin/su: No such file or directory
--- correcting symlinks
rm failed for /system/xbin/su, Read-only file system
link failed Read-only file system
--- pushing Superuser app
failed to copy 'files\Superuser.apk' to '/system/app/./Superuser.apk': Read-only
file system
--- cleaning
--- rebooting
ALL DONE!!!
instead of USB3 port which stops in the begining
Last edited by SeRGiOPaOK4; 8th January 2014 at 02:22 PM.
8th January 2014, 04:52 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Finally i got it root with e-root, before that eroot always was stucking in the last step before rooting hopefully i am rooted again

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Arc Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank