Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] touchscreen input lag/stutter

OP stromgald2

8th January 2014, 05:12 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Hi all,
I'm having an issue with Hyperdrive RSL12 but maybe there's a more generic fix. Basically every 10-15mins ill be using the phone and it will just stop responding to touchscreen input for 3-5 seconds. I generally keep most of the unnecessary features turn off (smart stay etc) and keep very few apps open. I've also tried the clear memory option in task manager. Wiped dalvik and chache once too. Nothing seems to fix the problem. Has anyone else experienced this on Hyperdrive or other ROMS? Is there anything else i should be trying short of wiping everything and starting from scratch? Thanks for any advice!

Sorry if this is the wrong forum for this question. I can't post to dev forums yet.
9th January 2014, 02:07 AM   |  #2  
vt0r's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 101
 
160 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Quote:
Originally Posted by stromgald2

Hi all,
I'm having an issue with Hyperdrive RSL12 but maybe there's a more generic fix. Basically every 10-15mins ill be using the phone and it will just stop responding to touchscreen input for 3-5 seconds. I generally keep most of the unnecessary features turn off (smart stay etc) and keep very few apps open. I've also tried the clear memory option in task manager. Wiped dalvik and chache once too. Nothing seems to fix the problem. Has anyone else experienced this on Hyperdrive or other ROMS? Is there anything else i should be trying short of wiping everything and starting from scratch? Thanks for any advice!

Sorry if this is the wrong forum for this question. I can't post to dev forums yet.

You should do a clean flash with a factory data wipe just to be sure any changes you might have made since installing HyperDrive aren't the culprit.

Make a full nandroid backup first just in case it has no effect.

You might also want to try and "retrace your steps" so to speak.

How long ago did this issue appear?

Were any changes made around that time, particularly changes related to performance, like CPU governors/frequencies or I/O scheduler (note that changes also includes installing apps, as rarely you'll get a troublesome one that starts at boot)?



Sent from my SCH-I545 using XDA Premium 4 mobile app
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes