FORUMS

Time-Lapse with ChronoSnap – XDA App Review

Some of the most interesting pictures are time-lapse animations that capture the … more

XeroAsh Theme for CM12

This theme by XDA Senior Member balrajs99 features a black and slate gray UI that gives your phone a … more

Samsung Galaxy S6 To Receive Major Camera Update

When the Samsung Galaxy S6 and S6 Edge were launched, they became the prime focus for … more

Tactile: An Addicting Game with Beautiful Material Design

The game industry has been around for decades, catering to a wide … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] USB doesn't work with computers, only charging. How to flash ROM?

8th January 2014, 01:06 PM |#1  
pinmemo's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 5
 
More
for some reason Sony Thailand couldn't declassified, been like this since the first day. Going back and forth to service center tons of times and they COULDN'T FIX IT. My dad's Xperia Play won't connect to ANY computer, no bing-bong sound when plugging no nothing, not see anything on the phone except that it's charging, it's like the computers aren't existed, only the power gets through.

Now Sony still not fixing this problem, so for this old phone how can I unlock it and flash ROMs without a connection to PC? By any means.

Thank you!!
 
 
8th January 2014, 04:22 PM |#2  
CriGiu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 550
 
More
Have you tried changing usb cable? Maybe it is broken (mine got broken after a week or so, and it was the original one come with the phone of course), since it's impossible that they sold you a device with damaged micro-usb port.
Or maybe it is the usb port you're connecting it to: some PCs have a lower voltage in front usb ports, so you must connect the Play to the rear ones installed on the motherboard of the PC
9th January 2014, 03:29 AM |#3  
pinmemo's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 5
 
More
Thumbs down
Quote:
Originally Posted by CriGiu

Have you tried changing usb cable? Maybe it is broken (mine got broken after a week or so, and it was the original one come with the phone of course), since it's impossible that they sold you a device with damaged micro-usb port.
Or maybe it is the usb port you're connecting it to: some PCs have a lower voltage in front usb ports, so you must connect the Play to the rear ones installed on the motherboard of the PC

I think they sold my dad a faulty device and when he tried to claim it after a week they didn't want to replace the phone so they told him they could't fix it. This country's Sony is known to sell faulty devices, my last Xmini was also broken...

and yes I did try other cables, Sammy, LG and some chinese made, nothing works. They did work with my Nokia N8 and S3, however. All the ports in my PC have failed, also.

so I can do nothing, stuck with RAM hungry 2.3 bloated ROM without any solution to make it faster.

9th January 2014, 02:11 PM |#4  
CriGiu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 550
 
More
Quote:
Originally Posted by pinmemo

I think they sold my dad a faulty device and when he tried to claim it after a week they didn't want to replace the phone so they told him they could't fix it. This country's Sony is known to sell faulty devices, my last Xmini was also broken...

and yes I did try other cables, Sammy, LG and some chinese made, nothing works. They did work with my Nokia N8 and S3, however. All the ports in my PC have failed, also.

so I can do nothing, stuck with RAM hungry 2.3 bloated ROM without any solution to make it faster.

So they sold you a faulty device....but have you tried to see if fastboot or adb is working?

Sent from my R800i using xda-developers app.
9th January 2014, 03:52 PM |#5  
pinmemo's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 5
 
More
Quote:
Originally Posted by CriGiu

So they sold you a faulty device....but have you tried to see if fastboot or adb is working?

Sent from my R800i using xda-developers app.

by turn it off, and connect the device to the USB and press soft 'menu' key? Am I doing this correctly?

if yes then it doesn't work, nothing happens

or that I did it wrong, could you please enlighten me?
9th January 2014, 03:55 PM |#6  
CriGiu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 550
 
More
Quote:
Originally Posted by pinmemo

by turn it off, and connect the device to the USB and press soft 'menu' key? Am I doing this correctly?

if yes then it doesn't work, nothing happens

or that I did it wrong, could you please enlighten me?

You can enter fastboot mode by keeping pressing the search button while connecting the Play to the PC.
If it's into fastboot mode, the led goes blue.


Sent from my R800i using xda-developers app.
10th January 2014, 10:57 AM |#7  
pinmemo's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 5
 
More
Quote:
Originally Posted by CriGiu

You can enter fastboot mode by keeping pressing the search button while connecting the Play to the PC.
If it's into fastboot mode, the led goes blue.


Sent from my R800i using xda-developers app.


jesus chirst I was always misunderstanding the whole time my device is Xperia RAY!!! dam!

can someone move this thread *embarrassed
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
damgaged., not work, play, usb, xperia
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes