5,597,501 Members 31,529 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

trying to use my note 2 on tmobile help.

Tip us?
 
sideshow20
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Sep 2008
Default trying to use my note 2 on tmobile help.

So i decided to switch from verizon to tmobile. i would like to know how can i get it to work on that network? what would i have to do? i tried changing the apn settings and all i get is edge? is this right? when they welcome you bringing your phone over...my phone is rooted and i am using the Cleanrom ACE 5.0 tmobile version...should i switch it back to the verizon verison and try again? thanks for your help in advanced.
 
MunkinDrunky
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 26
Posts: 209
Join Date: Feb 2012
Hows tmobile in your area? You might only get edge cause the service isn't as fast. I dunno. Other people changesdthe apns and have good enough speeds. There are a couple threads about this.
Current XDA level: Make searches all by myself; not great at original knowledge.

SCH-I605
Current Rom: N3BULA 2
Kernel: AGNi pureSTOCK
 
TX_Jax
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Jan 2014
Location: SE AZ
Default Just did it!

Quote:
Originally Posted by sideshow20 View Post
So i decided to switch from verizon to tmobile. i would like to know how can i get it to work on that network? what would i have to do? i tried changing the apn settings and all i get is edge? is this right? when they welcome you bringing your phone over...my phone is rooted and i am using the Cleanrom ACE 5.0 tmobile version...should i switch it back to the verizon verison and try again? thanks for your help in advanced.
What did you change the apn settings to? (from where?)

The ones on the tmobile site don't work. I had to go to the t-mobile store and look at the settings on the Galaxy Note 3

The APN type is default,mms,supl - note there is no space.

Netowrk Mode is GSM/UMTS.


Good Luck.
-- Really doesn't like screwing with phones much
-- Verizon Galaxy Note II with Android 4.3 (VRUEMJ9) rooted using this procedure.
 
sideshow20
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Sep 2008
Quote:
Originally Posted by TX_Jax View Post
What did you change the apn settings to? (from where?)

The ones on the tmobile site don't work. I had to go to the t-mobile store and look at the settings on the Galaxy Note 3

The APN type is default,mms,supl - note there is no space.

Netowrk Mode is GSM/UMTS.


Good Luck.
mind sharing those settings? all i get is 3g now and some h+ but the bars are pretty low...and i cant even connect to the play store at all.
 
TX_Jax
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Jan 2014
Location: SE AZ
Quote:
Originally Posted by sideshow20 View Post
mind sharing those settings? all i get is 3g now and some h+ but the bars are pretty low...and i cant even connect to the play store at all.
This won't solve low connectivity . . .

The T-Mobile settings are here: http://support.t-mobile.com/docs/DOC-2383

The difference for me was APN type = default,mms,supl

Now, I had 3G at the T-Mobile shop, but at work I am getting only Edge.

Good Luck.
-- Really doesn't like screwing with phones much
-- Verizon Galaxy Note II with Android 4.3 (VRUEMJ9) rooted using this procedure.
 
cmjlab
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Dec 2013
For what it's worth, I have had success with an type:
default, mms, suppl, fota, hipri

Sent from my SCH-I605 using xda app-developers app
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Clean Up Your Logcat Code with Lib Cleaner

Some of you may think that writing code is the hardest part of development. It’s not, as the … more

Tweak Your Xperia Device’s Camera App Yourself

We’ve come to expect nearly perfect cameraperformancein our modern day … more