Post Reply

No recovery, no pink screen. But.....

OP pastorbob62

11th January 2014, 01:51 PM   |  #1  
pastorbob62's Avatar
OP Senior Member
Flag Palmyra
Thanks Meter: 75
 
291 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
For the sake of saving my time and yours, please know that I am not a noob and I know how to backup/restore, enter recovery and pink screen, wipe before flashing and I used the correct version of ROM. But either a corrupt backup or a bad SD card got me to where I am now.

I had a phone (U8800-51) that was essentially bricked after I tried to restore a backup made with CWM. I had access to the pink screen and I could see the image partition when I booted to pink screen and connected to my PC. but restoring the backup image made with DiskImage_1_6_WinAll did me no good whatsoever and I could not get into recovery. The phone would turn on the ATT logo for a few seconds then shut off.

Soooo...I purchased a new phone (brand new for $27.00) and am now using it with stock 2.2.

But as a last resort, I removed the battery on the old phone, plugged it into my PC and tried to update using GB update.zip from the SD card. Imagine my surprise when it worked.....sort of. I now have a phone with GB 2.3.5 but no recovery or pink screen. No matter how I try it always boots to the OS. Also no mobile service. WIFI works great. So it is essentially a mini-tablet with no way to flash or customize it beyond this version.

Not a life changer since it is an extra phone. I may just use it as an MP3 player for my car. But it would be nice to be able to get it back to stock and working as a phone. It is a U8800-51.

Any suggestions?
11th January 2014, 04:49 PM   |  #2  
pastorbob62's Avatar
OP Senior Member
Flag Palmyra
Thanks Meter: 75
 
291 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
UPDATE - everything works except Mobile service.
Quote:
Originally Posted by pastorbob62

For the sake of saving my time and yours, please know that I am not a noob and I know how to backup/restore, enter recovery and pink screen, wipe before flashing and I used the correct version of ROM. But either a corrupt backup or a bad SD card got me to where I am now.

I had a phone (U8800-51) that was essentially bricked after I tried to restore a backup made with CWM. I had access to the pink screen and I could see the image partition when I booted to pink screen and connected to my PC. but restoring the backup image made with DiskImage_1_6_WinAll did me no good whatsoever and I could not get into recovery. The phone would turn on the ATT logo for a few seconds then shut off.

Soooo...I purchased a new phone (brand new for $27.00) and am now using it with stock 2.2.

But as a last resort, I removed the battery on the old phone, plugged it into my PC and tried to update using GB update.zip from the SD card. Imagine my surprise when it worked.....sort of. I now have a phone with GB 2.3.5 but no recovery or pink screen. No matter how I try it always boots to the OS. Also no mobile service. WIFI works great. So it is essentially a mini-tablet with no way to flash or customize it beyond this version.

Not a life changer since it is an extra phone. I may just use it as an MP3 player for my car. But it would be nice to be able to get it back to stock and working as a phone. It is a U8800-51.

Any suggestions?

Okay, I was able to get into pink screen by erasing the dload folder, removing the battery, and connecting to my PC via the USB cable. I then copied CWM 5.0.2.7 over and then flashed Stallion-51-ICS onto the phone. I now have a very fast, rooted and customized U8800-51, BUT no mobile service. IMEI and APN info is correct but it won't access the mobile service that our other phones access, SIM is the same one that I use in my current phone.

Still looking for any suggestions you all might have.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes