Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,786,341 Members 48,717 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Can I flash other RUU with S-OFF and super cid?

Tip us?
 
iamisraeli
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 14
Join Date: Oct 2013
Default [Q] Can I flash other RUU with S-OFF and super cid?

My Htc One is S-OFF with super cid "11111111" hboot 1.44 and latest radio.
the original cid was TIM_401 something from Italy which I didn't found the RUU over the internet for it, so from day 1 using custom roms (viper one)

Actually I was a iPhoner for many years just few months ago upgraded to "android" so I am pretty new in all this.
I wonder if it possible for example to flash the us developer edition RUU which receive very quickly OTA updates from HTC on my HTC one? and covert my phone to full developer edition?

and another question if I flash the stock rom using fastboot this will upgrade my HBOOT/Radio too?



Sorry for my newb question
 
clsA
Old
#2  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 905
Posts: 3,403
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by iamisraeli View Post
My Htc One is S-OFF with super cid "11111111" hboot 1.44 and latest radio.
the original cid was TIM_401 something from Italy which I didn't found the RUU over the internet for it, so from day 1 using custom roms (viper one)

Actually I was a iPhoner for many years just few months ago upgraded to "android" so I am pretty new in all this.
I wonder if it possible for example to flash the us developer edition RUU which receive very quickly OTA updates from HTC on my HTC one? and covert my phone to full developer edition?

and another question if I flash the stock rom using fastboot this will upgrade my HBOOT/Radio too?



Sorry for my newb question
s-off you can flash any decrypted RUU.zip by simple edit of the android-info.txt to match your phone (use fastboot getvar all)
Rom will not update firmware (hboot/radio) - RUU will
HTC One 32 GB AT&T

 
iamisraeli
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 14
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
s-off you can flash any decrypted RUU.zip by simple edit of the android-info.txt to match your phone (use fastboot getvar all)
Rom will not update firmware (hboot/radio) - RUU will
I want to convert my HTC one to developer edition with OTA updates the question if it possible? By simple RUU flash using fastboot.
My device is m7_ul, for what I know there no hardware differences...
 
clsA
Old
(Last edited by clsA; 10th January 2014 at 11:53 PM.)
#4  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 905
Posts: 3,403
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by iamisraeli View Post
I want to convert my HTC one to developer edition with OTA updates the question if it possible? By simple RUU flash using fastboot.
My device is m7_ul, for what I know there no hardware differences...
first flash this firmware
http://www.htc1guru.com/dld/3-22-1540-1_firmware-zip/

change your CID to: BS_US001

Then you can use this guru reset to change to a developer edition ->> http://www.htc1guru.com/dld/guru_res...22-1540-1-zip/
Choose to flash stock recovery and no root and you'll have a stock developer edition One.

I don't think you need it but if you do
download Guru Bootloader Reset from here: http://www.htc1guru.com/dld/guru_boo...reset_1-0-zip/
If Ive missed anything someone please chime in
HTC One 32 GB AT&T

 
iamisraeli
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 14
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
first flash this firmware
http://www.htc1guru.com/dld/3-22-1540-1_firmware-zip/

change your CID to: BS_US001

Then you can use this guru reset to change to a developer edition ->> http://www.htc1guru.com/dld/guru_res...22-1540-1-zip/
Choose to flash stock recovery and no root and you'll have a stock developer edition One.

I don't think you need it but if you do
download Guru Bootloader Reset from here: http://www.htc1guru.com/dld/guru_boo...reset_1-0-zip/
If Ive missed anything someone please chime in
Thank you very much, I will try...
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes