Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Problem with daughters xoom

OP Leatherneck2111

10th January 2014, 03:46 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
17 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
Daughter loves her xoom but a few days ago her password quit working- same password she has used since she got it in 2012, plus it doesn't show my wifi network on the unlock screen anymore. Xoom is bone stock with all current updates.

I figure it was stuck in a loop and attempted soft reboot-no luck...on to hard reset, pwr+down vol., goes to android recovery but no selection available just a picture of android on it's back with access hatch open and a large red triangle containing an exclamation point...froze up at that point but would soft reset and reboot to unlock screen but still no-go on the password and no-go on identifying the network.

I have gone through this 5-6 time since with no luck but now it will not go to android recovery, but instead "starting fastboot protocol support" comes up every time in LH corner of the screen.

I have exhausted my limited knowledge...any ideas??? Motorola support online was a waste of time and they want $100 if I send it in.

Thank you in advance.
Last edited by Leatherneck2111; 10th January 2014 at 04:12 AM.
10th January 2014, 05:22 AM   |  #2  
Senior Member
Wonosari
Thanks Meter: 34
 
208 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Leatherneck2111

Daughter loves her xoom but a few days ago her password quit working- same password she has used since she got it in 2012, plus it doesn't show my wifi network on the unlock screen anymore. Xoom is bone stock with all current updates.

I figure it was stuck in a loop and attempted soft reboot-no luck...on to hard reset, pwr+down vol., goes to android recovery but no selection available just a picture of android on it's back with access hatch open and a large red triangle containing an exclamation point...froze up at that point but would soft reset and reboot to unlock screen but still no-go on the password and no-go on identifying the network.

I have gone through this 5-6 time since with no luck but now it will not go to android recovery, but instead "starting fastboot protocol support" comes up every time in LH corner of the screen.

I have exhausted my limited knowledge...any ideas??? Motorola support online was a waste of time and they want $100 if I send it in.

Thank you in advance.

When you are in the android robot screen, press both volume up and power button and the recovery option will appear. You can do factory reset from there and delete user data to reset the password as well
Last edited by superbay; 10th January 2014 at 05:32 AM.
10th January 2014, 05:27 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
17 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
Quote:
Originally Posted by superbay

When you are in the android robot, press both volume up and down and the recovery option will appear

Tried it when the robot appeared...nothing. It was frozen and I had to soft boot to get out. Now it won't even go to recovery, it goes dtraight to "starting fastboot protocol support" and then freezes.
10th January 2014, 05:33 AM   |  #4  
Senior Member
Wonosari
Thanks Meter: 34
 
208 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Leatherneck2111

Tried it when the robot appeared...nothing. It was frozen and I had to soft boot to get out. Now it won't even go to recovery, it goes dtraight to "starting fastboot protocol support" and then freezes.

Ah just edited my post just now. Try it when you can go to recovery
The Following User Says Thank You to superbay For This Useful Post: [ View ]
10th January 2014, 05:42 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
17 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
Quote:
Originally Posted by superbay

Ah just edited my post just now. Try it when you can go to recovery

Thanks, but it won't even go to recovery anymore- just to fastboot protocol support. No matter what I do. Should I try a complete battery drain and then recharge and see if something resets and allows access to recovery again? I'm out of ideas.

Thank you again for the suggestions.
10th January 2014, 09:21 AM   |  #6  
Senior Member
Wonosari
Thanks Meter: 34
 
208 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Leatherneck2111

Thanks, but it won't even go to recovery anymore- just to fastboot protocol support. No matter what I do. Should I try a complete battery drain and then recharge and see if something resets and allows access to recovery again? I'm out of ideas.

Thank you again for the suggestions.

Hmmm that's odd. If i may suggest, maybe you can try sbf too since it requires you to go to fastboot as well. But that's the very last resort everyone could ever do to their device. Never knew about battery drain method but you can try your way if you want to
12th January 2014, 02:56 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by Leatherneck2111

Tried it when the robot appeared...nothing. It was frozen and I had to soft boot to get out. Now it won't even go to recovery, it goes dtraight to "starting fastboot protocol support" and then freezes.

Since you still can get to "starting fastboot protocol support", you can still use fastboot from command line.
Go google this "Motorola Xoom final rescue". It will teach you how to flash it back to
Stock Rom (Honeycomb).

Once your Xoom back in action, you can always upgrade it back to Jellybean.
You can boot into recovery using below command if USB debugging is enabled.
> adb reboot recovery

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes