Post Reply

Interesting discovery with LTE icon

OP omegajester

12th January 2014, 02:52 PM   |  #1  
omegajester's Avatar
OP Senior Member
Flag Carpathia
Thanks Meter: 126
 
479 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Donate to Me
More
I currently have a D801 Claro PR variant (same as wind mobile, and for the most part, the Canadian D803's). Thing is, I usually swap roms around on a weekly basis, always using Wootever's now discontinued kernel (as kernels for this device are somewhat limited). My only complaint with all the roms I flashed is that I never got the LTE icon, even when on LTE (I got the 4G icon). I even tried editing the build prop. But alas, the 4G icon was always, apparently decided to stay. Well, yesterday I decided to try Furnace kernel, as it supported my device, and I wanted to try something new. To my surprise, the 4GLTE icon popped up (as well as all the corresponding icons for my device)! I re flashed Wootever's kernel back just to make sure it wasn't luck, and lo and behold, the evil 4G was there, rearing his ugly face, and the LTE icon nowhere to be found.

I really don't know if one thing has to do with another, but I decided to post my findings, as I know that there are many like me that are stuck with the 4G icon while on LTE, and this could prove to be useful to them.

Sent from my LG-D801 using Tapatalk
12th January 2014, 03:00 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Central Kentucky
Thanks Meter: 1,097
 
6,969 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
More
Quote:
Originally Posted by omegajester

My only complaint with all the roms I flashed is that I never got the LTE icon, even when on LTE

You forgot to mention what actually matters; is the speed any different?
12th January 2014, 03:12 PM   |  #3  
omegajester's Avatar
OP Senior Member
Flag Carpathia
Thanks Meter: 126
 
479 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by khaytsus

You forgot to mention what actually matters; is the speed any different?


Nope, this is mostly cosmetical.

Now, I DID see some signal improvement and more constant speeds with the new G update...

Sent from my LG-D801 using Tapatalk
12th January 2014, 03:24 PM   |  #4  
pinetreehater's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 17
 
457 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
My Sprint variant did this when I mucked with the bands trying to get Spark in Atlanta. When I enabled all three bands (forgot how...search) the the icons changed. I hated it because the alternate icon took up too much space.

And no, I never saw a speed difference. Matter of fact, enabling the bands had some type of negative effect, but I can not remember what it was. I never saw the new fangled Spark icon, which I guess will be enabled after the much ballyhooed update hits.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in G2 General by ThreadRank