5,596,066 Members 33,480 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Asus tf300tg touch screen issue

Tip us?
 
valex245
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Dec 2013
Default Asus tf300tg touch screen issue

hi people,
I have an asus tf300tg, unfortunately i've broke the touch screen. the version is the 5158n FPC-1 which is otherwise known as white label. I bought the new touch screen with the same code but it doesn't works.
I tried to do the restore factory setting with the power + volume down buttons, but nothing happened.
can someone tell me why? There is a thread that can help me?
I'm not expert so I would need a step by step guide.
thanks in advance to all who help me.
 
graphdarnell
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 102
Posts: 438
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by valex245 View Post
hi people,
I have an asus tf300tg, unfortunately i've broke the touch screen. the version is the 5158n FPC-1 which is otherwise known as white label. I bought the new touch screen with the same code but it doesn't works.
I tried to do the restore factory setting with the power + volume down buttons, but nothing happened.
can someone tell me why? There is a thread that can help me?
I'm not expert so I would need a step by step guide.
thanks in advance to all who help me.
Have you found a solution yet? If you haven't go to this thread fro remedies. Again, spending more money on a 5158n is totally unnecessary; could have wasted it on beer instead.:
 
valex245
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by graphdarnell View Post
Have you found a solution yet? If you haven't go to this thread fro remedies. Again, spending more money on a 5158n is totally unnecessary; could have wasted it on beer instead.:
hi,
thanks for the reply
not yet,
that thread has "only" 65 pages...
i also tried the g01, but it doesn't works ...
for the 5158n version I did not spend much, just $ 50 (like a g01)
now i bought a keyboard hope i will receive soon.
 
graphdarnell
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 102
Posts: 438
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by valex245 View Post
hi,
thanks for the reply
not yet,
that thread has "only" 65 pages...
i also tried the g01, but it doesn't works ...
for the 5158n version I did not spend much, just $ 50 (like a g01)
now i bought a keyboard hope i will receive soon.
You don't need a keyboard to reflash the touch firmware unless you need to tick USB debugging. You can do that with a 10 dollar usb adapter and a regular mouse instead. But you do need to check your hardware. Scan pages 11-14 about the coil. If it's burned, no touchscreen will work.
The Following User Says Thank You to graphdarnell For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
valex245
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by graphdarnell View Post
You don't need a keyboard to reflash the touch firmware unless you need to tick USB debugging. You can do that with a 10 dollar usb adapter and a regular mouse instead. But you do need to check your hardware. Scan pages 11-14 about the coil. If it's burned, no touchscreen will work.
hi,
i don't have good news, when arrived the keyboard i've updated the OS but the touch still doesn't works, then i thought that was burned the coil and i've ordered a new one, i installed it but the touch still doesn't works.
in the settings, the version of the touch screen panel is now: ELAN-0000-0000.
I tried to update to the new OS, but it's still ELAN-0000-0000.
anyone has any suggestions before I decide to throw him against the wall?
thanks
 
graphdarnell
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 102
Posts: 438
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by valex245 View Post
hi,
i don't have good news, when arrived the keyboard i've updated the OS but the touch still doesn't works, then i thought that was burned the coil and i've ordered a new one, i installed it but the touch still doesn't works.
in the settings, the version of the touch screen panel is now: ELAN-0000-0000.
I tried to update to the new OS, but it's still ELAN-0000-0000.
anyone has any suggestions before I decide to throw him against the wall?
thanks
The burned coil, if it's burned, is located on the motherboard next to the ts board connector (flat silver cable), not the ts board itself. What new one did you order?
The Following User Says Thank You to graphdarnell For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
valex245
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by graphdarnell View Post
The burned coil, if it's burned, is located on the motherboard next to the ts board connector (flat silver cable), not the ts board itself. What new one did you order?
hi, thanks for your help
i ordered this one:
90R-OK0JTP10000W TF300TG TOUCHPAD_BD./AS
already installed but it doesn't works....
 
graphdarnell
Old
(Last edited by graphdarnell; 13th January 2014 at 12:28 AM.)
#8  
Senior Member
Thanks Meter 102
Posts: 438
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by valex245 View Post
hi, thanks for your help
i ordered this one:
90R-OK0JTP10000W TF300TG TOUCHPAD_BD./AS
already installed but it doesn't works....

Look at the enclosed thumb and try to locate the same coil on your motherboard to see if it's burned or not. If it is, a new TS board won't help.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	mb.jpg
Views:	41
Size:	195.6 KB
ID:	2511835  

The Following User Says Thank You to graphdarnell For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes