Android 5.0.2 and New Factory Images For Nexus 7 (Wi-Fi) Available

Android 5.0 is has been publicly available since early November, and the … more

Github Tutorial App Shows You How to Use… Github

Github can get pretty complicated and using it can become quite daunting, especially … more

Google Glass-like Clip-On For Regular Glasses Developed by Sony

For the price of $2,000, a pair of glasses that can run apps, take pictures, … more

Micromax Takes OnePlus to Court! Android Wear Receives Lollipop – XDA TV

Android 5.0 Lollipop is available officially for the Moto 360! … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Grand rebooting problem help

OP chrowley

13th January 2014, 10:51 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
my galaxy grand continue to reboot, i even flash the stock 4.1.2 and 4.2.2 firmware but still the phone reboots, it only reaches the wifi setup, then it restarts, please help.
13th January 2014, 11:25 AM   |  #2  
ashwin77sgg's Avatar
Member
Flag Pune
Thanks Meter: 16
 
39 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by chrowley

my galaxy grand continue to reboot, i even flash the stock 4.1.2 and 4.2.2 firmware but still the phone reboots, it only reaches the wifi setup, then it restarts, please help.

The information provided by you is not sufficient.There are some points i would like to know about.
Have u rooted your device?
Are you flashing through ODIN?
ROM version?
Did you make data wipe/ cache wipe before flashing over a previous firmware?

There are many threads associated with this.So please take a look over that.If you don't find answer then we are here to help you
13th January 2014, 03:06 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by ashwin77sgg

The information provided by you is not sufficient.There are some points i would like to know about.
Have u rooted your device?
Are you flashing through ODIN?
ROM version?
Did you make data wipe/ cache wipe before flashing over a previous firmware?

There are many threads associated with this.So please take a look over that.If you don't find answer then we are here to help you

yes sir rooted, i flash the firmware through odin, then i figured out that i have a backup so i restore it and its a yes it starts, , but the problem is sometimes it reboots and the screen is blinking sometimes, any solution for this sir? thanks in advance
13th January 2014, 03:42 PM   |  #4  
ashwin77sgg's Avatar
Member
Flag Pune
Thanks Meter: 16
 
39 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by chrowley

yes sir rooted, i flash the firmware through odin, then i figured out that i have a backup so i restore it and its a yes it starts, , but the problem is sometimes it reboots and the screen is blinking sometimes, any solution for this sir? thanks in advance

Thanks for Calling me "Sir". But seriously no need to say it. Say it to real developers.
Now coming to the topic,
For your information,keep in mind that when u flash the Official firmware through ODIN, You loose the root access.
Don't restore any backup. Just flash through ODIN. After flashing Wipe Cache and Data wipe is recommended too.
To gain the root access again you need to flash recovery from ODIN.

Other members looking at this this thread please correct me if i am wrong .I still not getting which backup the guy is talking about.
13th January 2014, 04:07 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by ashwin77sgg

Thanks for Calling me "Sir". But seriously no need to say it. Say it to real developers.
Now coming to the topic,
For your information,keep in mind that when u flash the Official firmware through ODIN, You loose the root access.
Don't restore any backup. Just flash through ODIN. After flashing Wipe Cache and Data wipe is recommended too.
To gain the root access again you need to flash recovery from ODIN.

Other members looking at this this thread please correct me if i am wrong .I still not getting which backup the guy is talking about.

oh sorry sir, i'll make it clear, my last firmware is 4.2.2 and my rom is GENNEXT, but when i encounter the problem, i tried to go back and flash the 4.1.2 stock firmware, then later i discovered that i have a backup from my previous rom(GENNEXT running 4.2.2 firmware) so i flash again the 4.2.2 stock firmware and flash the philz touch recovery, wipe data/factory reset, wipe cache and wipe dalvik cache then restore the back up, then my phone is restored but theres another problem sometimes the screen blinks and the phone reboots in a few minutes after the startup.
13th January 2014, 04:22 PM   |  #6  
ashwin77sgg's Avatar
Member
Flag Pune
Thanks Meter: 16
 
39 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by chrowley

oh sorry sir, i'll make it clear, my last firmware is 4.2.2 and my rom is GENNEXT, but when i encounter the problem, i tried to go back and flash the 4.1.2 stock firmware, then later i discovered that i have a backup from my previous rom(GENNEXT running 4.2.2 firmware) so i flash again the 4.2.2 stock firmware and flash the philz touch recovery, wipe data/factory reset, wipe cache and wipe dalvik cache then restore the back up, then my phone is restored but theres another problem sometimes the screen blinks and the phone reboots in a few minutes after the startup.

OK. Then it may be the problem with your GENNXT ROM cause the problem occured after restoring Backup.Try the fresh install of latest build of GENNXT rom.
13th January 2014, 04:28 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by ashwin77sgg

OK. Then it may be the problem with your GENNXT ROM cause the problem occured after restoring Backup.Try the fresh install of latest build of GENNXT rom.

i already tried it sir but it didnt solve the problem, it passes the setup but after a few minutes the phone reboots.
13th January 2014, 05:03 PM   |  #8  
naufalhadyan's Avatar
Senior Member
Flag Bandung, Indonesia
Thanks Meter: 238
 
437 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
You might want to try one of the AOSP-based ROMs (CM11/Slimkat/Carbon/Omni/ProBAM) and see if it fixes the issue. If it still reboots even after installing one of those ROMs, then you probably has a faulty hardware. If it stops rebooting,then you probably has a corrupted installation of stock firmware...

Faulty hardware = get it to a service center, but be prepared to pay some bucks because you have already lost your warranty...
Corrupted stock firmware = try to flash the firmware again via Odin but DON'T RESTORE ANY BACKUP. If it still reboots, redownload the firmware package and reflash.

I'm not an expert, but I figured that your phone is already unusable by constant rebooting... let's just solve it by trial and error.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes